Ermenegildo Zegna

Den Ermenegildo Zegna Group är en ledande lyx herr varumärke och en av de mest kända företagen i Italien. Grundades 1910 i Trivero, i Biella Alperna, med den unga entreprenören Ermenegildo, vars vision var att etiskt skapa världens finaste textilier genom innovation och inköp av de ädlaste fibrerna direkt från deras marknader ursprungs är företaget förvaltas idag av fjärde generationen av Zegna familjen med Gildo Zegna som VD.

Sedan slutet av 1980-talet har bolaget genomfört en övergripande strategi för vertikalisering, skapa ett globalt lyxvarumärke som nu sträcker sig från tyg till kläder till tillbehör, är inriktat på detaljhandel, banbrytande tidigt inträde på tillväxt lyxiga marknader, BRIC och Asien i synnerhet, och var den första lyxvarumärke att öppna en butikskedjor butik i Kina 1991.

Ermenegildo Zegna firade 100 år av spetskompetens under 2010. Idag finns 543 Zegna butiker (303 företagsägda) i över 100 länder runt om i världen. De totala intäkterna under 2013 koncernens nådde 1,270 € miljarder.
I mars 2012 lanserade koncernen ZegnArt, en oberoende åtagande inriktad på internationellt samarbete inom området för bildkonst.

Pris från 2000:-


Välkommen in till oss, så berättar vi vad vi kan hjälpa dig med!