Kontaktlins & Kontaktlinsvätskor, NyheterVälkommen att kontakta oss på Tel. 08-651 00 322020-06-01


Öppna dina ögon för en ny synupplevelse… Amerikanska J & J lanserar nu ACUVUE® OASYS with Transitions, färgskiftande kontaktlinser. Kontaktlinser som skiftar färg när du är ute och rör dig i solsken.


Vi introducerar nu ACUVUE® OASYS with Transitions™ - den första kontaktlinsen som smidigt anpassar sig efter skiftande ljus och erbjuder bekväm syn hela dagen.


Få ditt kostnadsfria prov på ACUVUE® OASYS with Transitions™ nu - välkommen in i vår butik så berättar vi mer om du är nyfiken!
2017-10-01 DAILIES TOTAL1® MULTIFOCAL


Alcon  En presentation av DAILIES TOTAL1® Multifocal – de första och enda multifokala endagslinserna med graderat vatteninnehåll. Nästan 9 av 10 användare som tillfrågades säger att DAILIES TOTAL1® Multifocal känns bekväma ända till slutet av dagen. 7 av 10 användare som tillfrågades ser klart och tydligt när de använder digitala enheter, t.ex. smartphones. Nästan 8 av 10 användare som tillfrågades är överens om att DAILIES TOTAL1® Multifocal känns mindre torra vid slutet av dagen jämfört med deras tidigare linser. Det enda som vidrör ditt öga är en mjuk kudde av fukt som bevisat håller i 16 timmar.


KLAR OCH TYDLIG SYN FRÅN NÄRA TILL LÅNGT AVSTÅND


Den optiska Precision profileTM-designen hos DAILIES TOTAL 1® Multifocal ger smidiga övergångar mellan nära, medellångt och långt avstånd. Du kan använda din smartphone, jobba vid datorn eller titta på TV – allt utan att kompromissa. För att du ska kunna använda dina kontaktlinser på bästa sätt måste de passa dina ögon perfekt. Detta är ännu viktigare när det gäller multifokala kontaktlinser. En erfaren optiker med kontaktlinsbehörighet vet vilken sorts kontaktlinser samt vilken styrka och storlek som är den perfekta lösningen för just dina behov.


2017-06-01 BAUSCH + LOMB har lanserat den nya generationens kontaktlinser ULTRA CONTACT LENSES för dig som älskar skärmar.  

ULTRA® kontaklinser – för dig som älskar skärmar

ULTRA är en månadslins bestående av en ny silikonhydrogel med MoistureSeal®-teknologi, som behåller vätska och återfuktar ögat upp till 16 timmar per dag². Tack vare sin unika utformning släpper ULTRA igenom syre på ett mycket bättre sätt än tidigare linser². ULTRA är speciellt framtagen för dig som spenderar mycket tid framför skärmen.

 

Kontaktlinsen för dig som använder skärmar ofta.

Allt större del av vårt arbete spenderas framför skärmen. Även på vår fritid använder vi datorer, läsplattor och mobiler för att roa oss, läsa nyheter och ha kontakt med vänner. Faktum är att vi använder skärmar upp till 10 timmar varje dag¹ - de har blivit en naturlig, effektiv och underhållande del av vår vardag.
2016-12-01


Regard K en ny kontaktlinsvätska, ett vetenskapligt framsteg i kontaktlinsskötsel som ger överlägsen linskomfort och hygien. Regard K innehåller en aktiv desinfektion, en komplex stabiliserad OxyChlorite molekyl som bryts ner till komponenterna som finns i naturliga tårar H2O NaCI  och frigör syre. Det är vänligt för ögonen för att den saknar konseveringsmedel som ex. PHMB.

Regard K rengör, sköljer, desinficerar, förvarar och smörjer hårda och gaspemeabla kontaktlinser och är avsedd att bidra till att förhindra bildning av proteinbeläggningar på linsytan utan enzymbaserade proteinborttagare.
2016-10-29


CooperVision presenterar en ny sort kontaktlinsvätska Synergi. Avancerad allt i ett  vätska utan konserveringsmedel. Framtagen för användning med silikonhydrogellinser och alla andra mjuka kontaktlinser. Passar utmärkt till kontaktlinsmärkena  Biofinity, Avaira, procler tillverkad av CooperVision och till alla andra silikonhydrogellinser från andra kontaktlinstillverkare .

2016-10-05


Alcon lanserar 2 ny multifokala kontaktlinser. DAILIES TOTAL1 den första och enda mutifokala kontaktlinsen med vattengradient för komfort, minskad torrhet och smidiga övergångar. 


DAILIES AquaComfort PLUS den enda kontaktlinsen med blinkaktiverad återfuktnings teknik för uppfriskande komfort.
2016-08-31


Johnson & Johnson kommer inom kort att lansera en ny endagarskontaktlins som kompletterar ACUVUE kontaktlinsprogrammet. De senaste årets forskning har gett en ny förståelse för tårfilmens olika funktioner, innehåll och uppbyggnad. För kontaktlinsbärare är en stabil tårfilm en viktig komponent för god synkvalité och komfortabelt kontaktlinsbärande. Den nya kontaktlinsen som når den svenska marknaden inom kort heter ACUVUE oasys 1Day med HydraLuxe och är utrustad med " tear infusd design"2016-05-09


Copper Vision lanserar en ny kontaktlinsvätska vid namnet Synergi som är helt utan konserveringsmedel för mjuka kontaktlinser men vänder sig främst till användare av Biofinity kontaktlinser. Mer info om produkten kommer inom kort.


2015-12-07


EasySept HYDRO+ Ersätter EasySept. Ny, bättre formula. Samma pris och förpackningsstorlek.


EasySept HYDRO+ Framtaget för känsliga ögon och allergiker Peroxidlösning som både rengör snabbare bara på fyra timmar och återfuktar kontaktlinserna med Tripel-Moist Technology. Den nya formulan  är en Peroxidlösning med unik återfuktande funktion som hjälper kontaktlinserna att hålla sig fuktiga och bekväma hela dagen. Gör rent bara på fyra timmarEasySept HYDRO+ rengör kontaktlinserna effektivt på bara 4 timmar, 2 timmar snabbare än den tidigare formulan.2015-04-15Skönhet och komfort, nu i plusstyrkor. Vi presenterar AIR OPTIX® COLORS +0,25 D till +6,00 D från Alcon.

 


Nu kan Alcon erbjuda hyperopa patienter upplevelsen av en vacker ögonfärg, komfort och kontaktlinser som andas - i en enda kontaktlins. AIR OPTIX® COLORS finns nu även i plusstyrkor. Kontaktlinserna AIR OPTIX® COLORS kan nu beställas i plusstyrkor från +0,25 D till +6,00 D. AIR OPTIX® COLORS finns redan i styrkorna 0,00 till -6,00 D (0,25 D) och -6,50 D till -8,00 D (0,50 D). Du som användare känner redan till AIR OPTIX® COLORS som den färgglada familjemedlemmen i AIR OPTIX®-sortimentet. Kontaktlinserna kombinerar skönhet med oförändrad komfort från dag 1 till dag 30 - en egenskap ni användare redan känner till och uppskattar hos AIR OPTIX®-sortimentet. AIR OPTIX® COLORS färgpalett innehåller över nio eleganta färger, från diskreta till färgstarka.

AIR OPTIX® COLORS tillverkas i samma material som de övriga AIR OPTIX®-kontaktlinserna och kombinerar linser som andas och den unika plasmaytbehandlingen med en 3-i-1-färgteknik. Detta bidrar till ett naturligt, fräscht och inte minst vackert utseende. Vår kontaktlins är den kontaktlins på marknaden som andas mest med DK/t =138 vid -3,00 D, vilket innebär att det nu känns lika bra som det ser ut när du får en ny ögonfärg. 
 

 


AIR OPTIX® COLORS är en revolutionerande produkt som skänker skarpt seende och optisk komfort för er som är särskilt intresserade av mode och stil. Med AIR OPTIX® COLORS kan du erbjuda er modemedvetna ett högkvalitativt synkorrigeringsalternativ till er som vill byta ögonfärg - snyggt och bekvämt. 

Pris:   275:-/box


2015-01-10


ACUVUE ADVANCE for ASTIGMATISM alla styrkor upphör att tillverkas från och med 31 december 2015. ACUVUE ADVANCE non-core +0.5 D till +8.00 D och -8.00 D till -12.00 D i båda baskurvorna 8.3 och 8.7 upphör att tillverkas 31 december 2015.  Styrkorna -8.00 D till -0.50 D båda baskurvorna 8.3 och 8.7 upphör att tillverkas 31 december 2016.

Upphörandet av ACUVUE ADVANCE ger dig möjlighet att uppgradera dina kontaktlinser till ACUVUE OASYS. ACUVUE OASYS, nu senast med ytterligare toriska parametrar för astigmatism har lett till att Johnson & Johnson Vision Care upphör med produktionen av ACUVUE ADVANCE  familjen. Under övergångsperioden har närmare 300 kontaktlinsbärare har agerat försökspersoner för test av ACUVUE OASYS. För dem som var vana och trogna bärare av ACUVUE ADVANCE blev övergången enkel och smidig. I utförda kliniska tester blev 100% av ACUVUE ADVANCE-bärarna framgånsrikt tillpassade ACUVUE OASYS. Vid tillpassning från ACUVUE ADVANCE for ASTIGMATISM till ACUVUE OASYS for ASTIGMATISM, användes exakt samma kontaktlinsstyrkor 100% av gångerna. 9 av 10 bärare av ACUVUE OASYS håller med om att tack vare HYDRACLEAR Plus teknologi har ACUVUE OASYS en större mängd vätmedel, och levererar överlägsen total komfort jämfört med ACUVUE ADVANCE.


2014-12-30


Produkter som utgår ur Alcons sortiment - januari 2015


OPTI-FREE RepleniSH ersätts av OPTI-FREE PureMoist som är den senaste generationens MPDS-lösning för användare av Si-Hy och andra mjuka kontaktlinser.


Clens 100  ersätts av Systane ULTRA som ger bättre återfuktning och utökad skydd av ögat kan användas även med kontaktlinserna på.


Softwear Saline Plus  ersätts av POLYRINSE-U för sköljning och komplettering av peroxidsystem eller multipurpose-vätskor.


OPTI-FREE MAS   Trivs du med OPTI-FREE MAS kan du alltid prova OPTI-FREE Express.2014-08-05 Nyheter Biotrue ONEday


Bioinspirerade endagslinsen Biotrue ONEday , utformad att fungera som ögat, finns nu även i plusstyrkor. Kontaktlinsen går nu att beställa i styrkorna +6.00 till +9.00. Snart lanserar BAUSCH + LOMB Biotrue ONEday for Presbyopia. Nya bioinspirerade multifokala kontaktlinser som gör att du kan se bra på olika avstånd.
2014-06-09  HYLLO FRESH ny ögondropp från medilens.

 


Återfuktar och piggar upp trötta, röda och irriterade ögon. Smörjande ögondroppar för dig som har lätta besvär. Passar även kontaktlinsbärare. Innehåller Ögontröst Euphrasia officinalis samt hyaluronsyra som är kroppens egen substans som bildar en skyddande fuktfilm på ögats yta. 


Pris:   149:- 10 ml flaska2014-04-03  Alcon lansera två nyheter på kontaktlinssidan.

 

Nya DAILIES Aqua Comfort PLUS MULTIFOCAL. I 40-årsåldern kan dinsyn förändras, speciellt när du fokuserar på nära håll. Du kanske måste hålla böcker, menyer, mobiltelefoner eller surfplattor på längre avstånd för att kunna fokusera. Nya DAILIES Aqua Comfort PLUS MULTIFOCAL kontaktlinser erbjuder en fantastisk lösning för att korrigera din syn. 

 

De kombinerar de bästa av två världar- Precision Profile Design för klar synNya DAILIES Aqua Comfort PLUS MULTIFOCAL är särskilt utformade för att samverka med dina ögon och ge dig exakt syn med konstant fokus, från nära håll till långt håll. Du ser tydligt på långt håll utan vare sig suddighet eller förvrängningar, till och med vid bilkörning. På nära håll kan du läsa allting inom armlängds avstånd utan att behöva anstänga ögonen.


Och blinkaktiverad återfuktning  med 3 fuktgivande ämnen som frigörs med varje blinkning för uppfriskande komfort hela dagen. Viste du att du blinkar ungefär 14000gånger dagligen?


 

Prisuppgift:   350:-  30/box

 

 

 

 

DAILIES Aqua Comfort Plus TORIC   mer info kommer snart.....................

 

 

 

 

2014-01-09 EYEYEcrystal cleaner är en rengöringsvätska som kan användas för alla typer av kontaktlinser. Den unika formulan rengör kontaktlinsen grundligt och avlägsnar äggviteämnen, fetter och smuts. Sammansättning: Verksamma ämnen: icke-joniserade renande beståndsdelar.

 

Pris: 82:- 40 ml/flaska

 

 

 

 2014-01-09 AIR OPTIX AQUA MULTIFOCAL från Alcon/ CibaVision för Presbyopi. Vad är Presbyopi? Presbyopi är ett tillstånd som bror på nedsatt flexibilitet den så kallade ackommodationsförmåga på ögats lins som leder till oförmåga att fokusera på nära håll. Vid 40 års åldern börjar din syn förändras, speciellt när du försöker fokusera på nära håll. Önsakr du se klart på alla avstånd utan att bära glasögon, börja med AIR OPTIX ® AQUA Multifocala kontaktlinser. De är särskilt utformade att arbeta tillsammans med dina ögon för att ge ett tydligt seende med komfortabla fokusområde på nära till långt håll. Så det finns ingen oskärpa eller avbrott i ditt seende. Precis klart syn på alla avstånd vid användning.

 


 

 

2013-10-25 CooperVision har utvecklat en endagslins utan kompromisser för alla tillfällen MyDay. Dagens kontaktlinsbärare vill ha allt i ett: suverän komfort, god hälsa och enkel hantering. Hydrogellinser erbjuder hög komfort genom hög vätskehalt, men har låg syregenomsläpplighet. Silikonhydrogellinser transporterar effektivt syre till ögat, men erbjuder lägre komfort på grund av lägre vätskehalt. Smart Silicon TM för ökad syregenomsläpplighet. den unika silikonstrukturen, utvecklad genom CopperVision Aquaform Comfort Science består av ett fint nätverk av kanaler som effektivt transporterar syre genom kontaktlinsen, vilket ger utrymme för en högre andel hydrogelmaterial i kontaktlinsen. Resultatet är  en kontaktlins med de bästa egenskaperna från både hydrogel och silikon. En optimal kombination av fördelar. Tack vare Smart Silicon TM -strukturens goda syregenomsläpplighet erbjuder MyDay en optimal kombination av komfort, hälsa och hantering. Hälsa: Hög syregenomsläpplighet. Komfort: optimal vätskehalt 54%. Den naturligt fuktbevarande ytan eliminerar behovet av ytbehandling. Komforten vara från morgon till kväll. Hantering: optimal modulus på 0.4 Mpa Hydrogellinsens mjukhet kombinerat med silikonlinsens enkla hantering. Fördelar i perfekt balans: MyDay förenar tre fördelar utan kompromisser, komfort, hälsa och hantering.

 

 

 

2013-10-09 Nu utökar BAUSCH + LOMB sin PureVision2-familj med ytterligare en medlem. PureVision2 Multi-Focal For Presbyopia. En ny multifokal månadskontaktlins, som ger klar syn där det räknas - i det dagliga livet. PureVision2 For Presbyopia är också godkänd för förlängt bärande. Lättare att tillpassa än andra multifokala kontaktlinser. För många prespyoper har övergången till multifokala kontaktlinser hittils inneburit en komprommis. De får bra syn på vissa avstånd, men får göra avkall på andra. Efter flera års forskning, och helt nytt sätt att kontrollera design1 har Bausch + Lomb tagit fram en ny multifokal kontakt lins i ett silikonhydrogel-material. kontaktlinsen ger en mer förutsägbar tillpassning och tillförlitlig styrka 1 2, genom hela styrkeomfånget. 

 

PureVision2 Multi-Focal For Presbyopia har en ny design för mer naturlig synupplevelse. Kontaktlinsen är designad för mer förutsägbar och enklare tillpassning. Uppgradera dina kontaktlinser till PureVision2 M ulti-Focal For Presbyopia och ge dig själv ett utmärkt närseende, bra syn på mellan avstånd, och samtidigt en fortsatt bra avståndssyn. Det är ett omfattande arbete som ligger bakom den nya kontaktlinsdesignen. I samarbete med universitetet Rochester har man tagit fram en instrument, High Resolution Hartmann Schack Wavefront Sensor, för att studera styrkeförändringar över multifokala kontaktlinser. Över en 6 mm central del har man kunnat göra 6000 unika styrkemätningar för att kartlägga styrkeprofiler.

 

Den kunskap har resulterat i en 3-Zone progressiv design med en central del med mer addition, en bredare mellanzon som gradvis övergår i en exakt avståndsstyrka för en naturligt synupplevelse. Varje zon har sin egen asfäriska form, med en mjuk övergång från zon till zon. Detta ger en god syn på nära och långt håll, samt god syn på mellan avstånd. Det är första gången som man fått fram en multifokal kontaktlins som är så förutsägbar, att man får precis det som står på etiketten. Väljer man -3.00, så får man -3.00 i avståndsstyrkan varje gång, vilket förenklar tillpassningen och kontaktlinsen är dessutom tunnare än sin föregångare.

 

 

I juni 2013 ersätter BAUSCH + LOMB sin Softlens Natural Colors med en uppgraderad version, som endast kommer att säljas som 2-pack. Tack vare ny teknik i infärgningsprocessen kan man presentera nya fina färger och förbättrad komfort.

 

 

 

 

2013-03-22 Teknisk design med naturen som inspiration . Materialet har egenskaper som är nödvändiga för att det ska fungera i en biologisk vävnad. Biotru ONEday från BAUSCH + LOMB är utvecklad med inspiration från ögats egen biologi. Kontaktlinsen är lätt att sätt i och ta ur. Den är därför lämplig för förstagångsanvändare och för barn. HyperGel ett helt nytt kontaktlinsmaterial. Ett revolutionerande kontaktlinsmaterial inspirerat av ögat. HYPERGEL nytänkande hydrofil copolymer. Det ytaktiva ämnet ingår i materialmassan, vilket gör att det aldrig nöts bort. Kontaktlinsen bevarar fukt och form vilket ger kontaktlinsanvändaren ett komfortabelt bärande under hela dagen. HyperGel innehåller 78 procent vätska för att ge bra komfort. Kontaktlinsen ger den syretillförsel som ett öppet öga behöver. I kontaktlinsmaterialet ingår även UV-skydd.

 

 

2013-02 04  Riktig bra syn hela dagen: Upptäck nya Biotrue ONEday kontaktlinser från BAUSCH+LOMB. Utformad för att fungera som dina ögon. Dina ögon känns naturligt fuktiga, men under dagen kan dina kontaktlinser torka ut så att dina ögon känns trötta, torra och irriterade. Dyn syn kan också bli suddig. Den nya endagskontaktlinsen Biotrue ONEday är utformad för att fungera som dina ögon. Allt för att du ska få en bekväm syn hela dagen lång.

 

Blir dina ögon torra och ser du suddigt när du mobilsurfar eller jobbar framför datorn under en längre tid? Blir du trött i ögonen och upplever att du måste blinka ett par extra gånger för att kunna se bra igen? Är du intresserad av en ny endagskontaktlins som är utformad att fungera som dina ögon och som ger ett bekvämt kontaktlinsbärande och en bra syn hela dagen lång? Prova Biotrue ONEday, dina ögon kommer att älska dem. 91% av endagars-kontaktlinsanvändare är nöjda med Biotrue ONEday kontaktlinser. 86% av endagars-kontaktlinsanvändare tycker att Biotrue ONEday kontaktlinserna är bekväma hela dagen lång. Samma fuktighetsgrad som det naturliga ögat. Kontaktlinsens yttre del är utformad att fungera som ögats naturliga tårar.

 

High Definition Optics ger skarp klar syn i svag belysning. UV BLOCK tillsammans med solglasögon hjälper UVfitret till att skydda  ögonen. Prisuppgift kommer inom kort......................

 

 

 

2012-07-17. I dagarna byter OPTI-FREE EverMoist Namn till OPTI-FREE PureMoist Utöver namn bytet sker inga förändringar med produkten. Namnbytet är en del av den globala strategin för varumärket. 

 

 

2012-05-30 CooperVision har lanserat en multifocal version av sitt populära kontaktlinsmärke Biofinity. Upplev tydlig synskärpa nära, långt, och allt däremellan med Biofinity Multifocal kontaktlinser. 

 

MED EN ENDA BLICK:
Senaste tillskottet i Biofinity´s varumärke - för er med ålderssynthet
Ger utmärkt exceptionellt seende på alla  avstånd, mellan och nära och långt håll.
Kontaktlinsen behåller sin fuktighet och bekvämlighet hela dagen.
Förlängd bär-tid - ett alternativ för dig som behöver nattkontaktlinser.

Medger.

CooperVisions Biofinity Multifocal är en högpresterande, månatlig silikon hydrogel lins för personer som är åldersynta. Denna kontaktlins kombinerar två unika teknologier - Aquaform Comfort Vetenskap framtaget för kontaktlinsmaterial och den beprövade Balanced Progressive Technology multifokal för kontaktlinsdesign.

Aquaform Comfort Vetenskap skapar en kontaktlins material som ger hög syre prestanda, håller ögonen vita och friska. Materialet håller vatten inuti linsen gör det naturligt våt, mjuk och resistent mot uttorkning eller insättningar protein. Samtidigt levererar Balanced Progressive Technology linsutformning utmärkt syn på alla avstånd - nära, långt och mellanliggande.

Fråga vår kontaktlinsoptiker om Biofinity Multifocal, en klar fördel jämfört med traditionella bifokala kontaktlinser!

 

Prisuppgift ½ års förbrukning 1325:-

 FOCUS Softcolors utgår och ersätts av FRESHLOOK Dimensions och FRESHLOOK One-day


Den 31/5 / 2012 utgår kontaktlinsen Precision UV ur CIBA VISIONs sortiment för att lämna plats för moderna alternativ. Vi rekommenderar AIR OPTIX AQUA eller AIR OPTIX NIGHT & DAY AQUA som månadslinser. Båda kontaktlinssorterna har högt Dk/t-värde för hälsosamma vita ögon. De har en permanent plasma-ytbehandling som gör att linserna står emot beläggningar. Båda kontaktlinserna är gjorda i ett unikt material som håller kvar fukten i kontaktlinsen och minimerar uttorkning. De har dessutom AQUA Moisture System för extra komfort vi isättning.

 

 

2012-05-15 CIBA VISION har lanserat världens första silikonhydrogel kontaktlins med graderat vatteninnehåll! DAILIES TOTAL1. En ny era kontaktlinser för en ny era av komfort. Nu introduceras den första SiHy-kontaktlinsen med graderat vatteninnehåll. Vilket innebär en vattenhalt som ökar från 33% i kontaktlinskärnan till över 80% i kontaktlinsytan. I kärnan av kontaktlinsen finns Silikonhydrogelmaterial med låg vattenhalt och hög syregenomsläpplighet. I kontaktlinsytan är vattenhalten över 80% som efterliknar hornhinnans vattenhalt. Hydrofila polymerkedjor minskar friktion och hjälper till att minimera interaktion mellan kontaktlinsen och ögats ömtåliga vävnader. Enastånde ytvattenhalt med exceptionell andningsförmåga. Högsta syregenomsläpplighet över hela kontaktlinsen och tillgängliga styrkor. Överlägsen glid-effekt jämfört med andra kontaktlinser.

DAILIES TOTAL1 kontaktlinser har kvar 100% av sin glid-effekt även efter en hel dags användning. Exceptionell komfort under hela dagen, från morgon till kväll. Idealiska kontaktlinser för dig som är välinformerad, kvalitetsmedveten och efterfrågar samt kräver den bästa komfort och vägrar kompromissa.

Parametrar och egenskaper:

MATERIAL: Delefilkon A

BASKURVA: (mm) 8,5

DIAMETER: (mm) 14,1

HANTERINGSFÄRG: Ljusblå

Styrkor: Vid lansering -0,50 till -6,00 (steg om -025 D) -6,50 till -10,00 (steg om 0,50 D)

Tillverkning: Senaste generationen av Lightstream-tekniken möjliggör skapandet av vattengradienten. Kontaktlinserna innehåller fosfatidylkolin, en beståndsdel som också finns i naturlig tårvätska. Händerna måste torkas noggrant före enkel isättning och uttagning av kontaktlinserna.

 

Prisuppgift 3 månaders förbrukning 90 par   1780:-

Prisuppgift 1 månads förbrukning 60 par   680:-2012-05-04. Ny PURVISION 2 HD FOR Astigmatism med tre innovativa teknologier som tillsammans ger en konsekvent skarp, klar syn. Nya Pure Vision 2 for astigmatism med High Definition Optics. Tre innovativa teknologier som tillsammans ger en mycket skarp klar syn - hela dagen, alla dagar.¤ High Definition för syn-kvalitet. Ger skarp, klar syn speciellt i låg belysning. Den enda toriska kontaktlinsen i silikonhydrogel som kontrollerar sfärisk aberration både i sfär- och cylindermeridianerna.

¤ AUTO ALIGN DESIGN för stabilitet. Uppfyller ett behov av tillförlitlig stabilitet, optimerad ballast är enastående stabilisering för konsekvent syn-kvalitet. AUTO ALIGN DESIGN uppfyller ett behov av utomordentlig stabilitet. Förbättrad centrering för enastående synskärpa. Stor optisk zon ger en skarp, klar syn i varierande ljusförhållande.
¤ Comfort Moist för bästa komfort. Ger en otrolig komfort. Tunn kontaktlinsdesign ger en märkbar naturlig känsla och en långvarig komfort under hela dagen. Förpackningsvätska rik på fuktighet ger en känsla av komfort vid isättning.

 

Prisuppgift: ½ års förbrukning   1340:-Proclear familjens bekväma kontaktlinser har ökat. Vi presenterar den senaste innovativa kontaktlinsen, Proclear 1 day multifokal för långsynta patienter som vill njuta av bekvämligheten med en 1-dagars kontaktlins. Linsen har en central del med sfärisk design med en styrka som bevarar seendet på avstånd och begränsar behovet att kompromissa med synen. Near boost i det icke dominanta ögat optimerar synen på nära och medellångt avstånd och bibehåller - ger sammantaget en mer naturlig synupplevelse. Förutom att ge dig god syn är kontaktlinsen extra skonsam för ögonen. Proclar 1 day multifocal är en kontaktlins som fyller flera behov. En effektiv multifocal kontaktlins för god syn på nära håll, på avstånd och däremellan. PC "fosforylkolin"  Teknologin liknar den kroppsegna vävnaden i ögat och påverkar inte tår-filmen vilket ger bättre motståndskraft mot bakteriell vidhäftning och kolonisation vilket gör den idealisk för dig med presbyopi och extra skonsam för torra ögon. Kontaktlinsen binder tårvätska och är naturligt motståndskraftig mot uttorkning.  Den har endagskontaktlinsens alla livsstilsfördelar, flexibilitet och valfrihet. Bekvämt material för er med åldersrelaterad ögontorrhet.

 

 

 

 

CooperVisions PC Technology ™ finns i Proclear familjen av kontaktlinser och skapar ett kontaktlins- material som innehåller molekyler som finns naturligt i humana cellmembran. Dessa molekyler attraherar och omger sig med vatten vilket håller Proclear kontaktlinser fuktiga och bekväma, även efter 12 timmars användning. Faktum: Proclear kontaktlinser är de enda kontaktlinser för torra ögon med FDA-godkännande för påståendet: "kan ge förbättrad komfort för kontaktlinsbärare som upplever lindriga obehag eller symptom som torrhet under objektivt slitage."

Bara för att du kan behöva bifokala kontaktlinser finns det ingen anledning att offra komfort, bekvämlighet och stil. Med Proclear 1 dag multifokal hittar du allt du behöver i en endagskontaktlins.

Utmärkt syn på alla avstånd.
Njut av skarp tydlig vision oavsett om du skriver sms på mobilen eller arbetar framför en dataskärm eller letar efter en vägskylt.


En bekväm erfarenhet av kontaktlinsbärande.
Oavsett om du bär dina kontaktlinser hela dagen eller bara en del av dagen, ger den unika PC Technology ™ en fuktig kontaktlins som håller hydratiserad genomgående hela dagen, även efter 12 timmars användning.


Hälsa och bekvämlighet.
Oavsett om du har en aktiv livsstil eller bara vill njuta av hälsofördelarna med nya fräscha kontaktlinser varje dag, ger Proclear 1 dag multifokala kontaktlinser dig möjligheten att bära progressiva kontaktlinser deltid, tillfälligt eller till vardags.  2012-10-08.

 

Prisuppgift:


Nya AVAIRA Kontaktlinser... Naturligt fuktattraherande, mycket komfortabla. Genom AQUAFORM-Teknologin bakom Biofinity och Avaira binds väte med vattenmolekyler:

¤ Skapar naturliga mjuka kontaktlinser som håller vätskan inom linsen och minskar uttorkningen.

¤ Vätbarheten är inbyggd i själva materialet.

¤ Det finns inga tillsatser, fuktmedel eller ytbehandlingar.


Har längre silikonkedjor.

¤ Vilket betyder att mindre silikon behöver användas i linsmaterialet för att uppnå höga nivår av syregenomsläpplighet.

¤ Mindre silikon betyder mjukare, mer fuktattraherande material med lägre modulus vilket leder till bättre komfort hela dagen. Resultat: Högt vätskeinnehåll, låg uttorkning, mindre silikon, mer syre och bättre komfort hela dagen.

Avairas kliniska egenskaper. Avaira har både O2 och hög H2O

¤ Längre silikonkedjor innebär att mindre silikon behöver användas för att uppnå högt DK, vilket betyder högre vätskehalt och en mjukare och skönare lins.

¤ Förbättrad komfort vid slutet av dagen.

Fördelar med Avaira:

¤ Idealisk uppgradering för användare som byter hydrogellinser för förbättrad komfort och bättre ögonhälsa genom förbättrad syretillförsel.

¤ Kan också underlätta för användare att fortsätta med kontaktlinser genom att förbättra användarens upplevelse av sin linsanvändning.


Fördelar med Biofinity:

¤ Förstklassig månadskontaktlins med högre syregenomsläpplighet och bättre komfort erbjuder en idealisk uppgradering av äldre silikon hydrogel material.

¤ Kontaktlinser med hög syregenomsläpplighet kan användas längre tid under dagen och natten enligt kontaktlins optikers rådgivning.

Pris Avaria ½års förbrukning 650:-

Pris Biofinity ½års förbrukning 720:-


Ny linsvätska från BAUSCH & LOMB. Biotrue multi-purpose solution inspired by the biology of your eyes. Rengör, avlägsnar protein, desinficerar, sköljer, förvarar. I en värld med mindre sömn och mer tid framför dataskärmen, är det en utmaning att hålla ögonen hälsosamma och att samtidigt bibehålla ett bekvämt linsbärande  vid användning av kontaktlinser. En ny linsvätska som samverkar med dina egna ögon har utvecklats för att du lätt ska kunna sköta om dina linser och ögon.

Biotrue fuktar dina ögon med hjälp av ett smörjmedel som också återfinns i ögonen. Den är även PH-balanserad för att passa normal tårvätska. För att hålla linserna rena hindrar Biotrue att vissa proteiner som finns i tårvätskan denatureras. För att linsanvändningen ska vara hälsosam bekämpar lösningen även mikroorganismer. Biotrue finns att köpa nu. Pris: 135:- 355ml


AIR OPTIX för Astigmatism och DAILIES Toric All Day Comfort ersätter FOCUS Monthly Toric som utgår. Nu med komplett parameteromfång från CIBA VISION är AIR OPTIX familjen komplett.

AIR OPTIX for Astigmatism har tidigare täckt in de vanligaste parametrarna, men inte kunnat tillpassa på den minoritet av linsbärare som legat utanför detta. Så ska det ju inte vara. Och det är det inte längre. Nu har CIBA VISION tagit det sista steget och gjort AIR OPTIX för Astigmatism till en lins med full t parameter omfång, med 4 104 parameterkombinationer att välja mellan.

Det utökade parameteromfånget innebär en ännu enklare tillpassning. Men framförallt är förhoppningen att ge dig som linsbärare en extra trygghet. För nu finns det verkligen en AIR OPTIX-lins för i stort sett varje tänkbart synfel. Design som förenklar det mesta. AIR OPTIX för Astigmatism löser problematiken både kring att tillpassa och att bära en torisk lins. Percision Balance 8I4 är en design som gör linsen stabil och förutsägbar. Detta gör tillpassningen snabb och exakt, hela 95% bli rätt med första utprovade linsen. Visus är mycket bra tack vare den stora optiska zonen, Tillsammans med komforten ger dessa egenskaper tre enkla vägar till en nöjd linsbärare.

Stor optisk zon:

Ger bra visus, Liten prisma-del i den optiska zonen vilket reducerar linstjockleken och ger maximalt DK/t kl6.

Konstant kantkontur: Ger utmärkt komfort

Precision Balance 8l4 Design:

Linsens tjockaste ställe vid klockan 8 och 4, Minimerar retningen av nedre ögonlocket, Maximierar syretransmissionen, Exceptionell stabilitet, Jämn rotation och passform.

Tre streckmarkeringar: Klockan 3, 6 och 9 gör det enkelt att observera linsens rotation och stabilitet. AIR OPTIX för Astigmatism - månadslinser som andas.


Pris: ½ års förbrukning. 1100:-1.DAY ACUVUE ;TrueEye;

Dagens livsstil kan vara hård för ögonhälsan. 1:DAY ACUVUE True Eye;kontaktlinser är endagslinser speciellt utformade för stadslivets krav och ögonhälsa. Detta är den första kontaktlinsen i världen som kombinerar överlägsen syregenomsläpplighet med bästa UV skydd och ultra-mjuka HYDRACLEAR 1-teknologin i en endagslins. Ingen annan lins är bättre utrustad för att hjälpa dig och dina ögon att möta de dagliga utmaningarna i en modern livsstil. Upptäck en helt ny dimension inom syn-hälsa.

Linsen finns både för närsynthet och översynthet. Fördelarna med TrueEye är : hälsosamma, ger klara och vita ögon, har det bästa UV -skydd som finns för endagslinser, ger en ultra-mjuk och skön känsla för ögonen samt har bekvämligheten och hälsofördelarna med en ny fräsch lins varje dag.

Teknologin i linsen: Linserna som är gjorda i det unika silikonhydrogelmaterialet narafilcon A, vilket låter nästan 100% av syret passera till dina ögon och hjälper dem att hålla sig klara och vita. UV -skydd som blockerar 100% av UV-B-strålningen och mer än 96% av UV-A-strålningen. De unika, fuktiga ultra-mjuka egenskaperna hos HYDRACLEAR 1-teknologin hjälper dina ögon att hålla sig fuktiga och sköna.

Pris: 3 månaders förbrukning, 90 par 1685:-AIR OPTIX AQUA MULTIFOCAL.

Har du svårt att läsa liten text? Här finns alternativet till läsglas i form av kontaktlinser. För en tydlig och klar syn på alla avstånd för begynnande pesbyoper. AIR OPTIX AQUA MULTIFOCAL optimerar synskärpan på nära och mellanavstånd. En och samma kontaktlins kan hjälpa dig att se tydligt när du läser tidningen, jobbar vid datorn eller kör bil. Det händer alla förr eller senare när du läser en tidning eller titta på en dataskärm och plötsligt verkar ord och bilder sakna full skärpa. Om du är i 40-års åldern är det ett ganska vanligt synproblem. Det kallas presbyopi = åldersynthet.

Presbyopi är helt normalt och drabbar alla för eller senare efter fyllda 40 år. Tidiga tecken är att det blir svårare att läsa liten text, särskilt om ljuset är svagt. Det kan också vara svårt att ställa om från att titta på längre avstånd till att läsa på nära håll. Till exempel när du kör bil och tar blicken från vägen för att titta på hastighetsmätaren. AIR OPTIX AQUA MULTIFOCAL ger tydlig seende på alla avstånd. En jämn övergång från begynnande till etablerade stadier av presbyopi tack vare ADD systemet. överlägsen komfort med AQUA Moisture System.

AIR OPTIX AQUA MULTFOCAL innebär en enkel övergång till multifokala kontaktlinser. 3-ADD systemet öppnar möjligheter att tillgodose behoven hos alla typer av presbyopa kontaktlinsbärare. Konstant ADD över hela det sfäriska styrkeomfånget. Asfärisk baksida ger optimal centrering och mer förutsägbar tillpassning. Syre och fukt är två förutsättningar för god komfort. Linsen släpper igenom 5 gånger mer syre än en traditionell multifokal hydrogelkontaktlins och ger vitare och friskare ögon. AQUA Moisture System ger högre komfort hela dagen, varje dag.

Har du svårt att .....

¤ läsa dagstidningen eller böcker?

¤ läsa meny på restaurangen?

¤ se både instrumentpanelen och vägen när du kör bil?

¤ läsa poäng-kortet och se flaggan på green när du spelar golf?

¤ se vad klockan är på ditt armbandsur?

¤ läsa texten på din mobiltelefon?

Stämmer någon av situationerna på dig så prata med oss!


L
ika bekväma dygnet runt. AIR OPTIX AQUA MULTIFOCAL kombinerar de två naturliga komponenterna fukt och syre, för en högre nivå av komfort. Fukten avgör hur bekväm linsen känns när du sätter in den. Fukt och linsens syregenomsläpplighet är egenskaper som är avgörande för hur länge linsen kan sitta i. AIR OPTIX AQUA MULTIFOCAL är bekväma trots lång bär-tid. Tack vare att de andas så mycket kan du bära dem upp till sex dygn i sträck utan att ta ur dem. AIR OPTIX AQUA MULTFOCAL med AQUA Moisture System

Pris: 2 st 6/box 1200:-Nu finns DAILIES kontaktlinser Aqua Comfort Plus som lagervara hos oss från styrkorna -0,75 upp till -6,0 för omgående leverans och försäljning i butiken. För ni som hellre vill prova endagskontaktlinser rekommenderar vi DAILIES Aqua Comfort Plus som har en unik trippel-verkande fukteffekt som smörjer, återfuktar och fräschar upp vid varje blinkning, vilket ger en utmärkt komfort vid isättning, hela dagen och vid slutet av dagen. Den ultra-tunna kanten gör dessutom kontaktlinsen bekväm och enkelt att sätt i.


Pris: 200:-/30 box


Pris: 520:-/90 box Endast beställning.


Effektiva linsvätskor från Nordiska Lins: Stabila linser poleras inte längre. Linsexperterna anser att moderna linser skall bytas ut med 12-18 månaders intervaller. För att upprätthålla ordentlig renlighet under angiven tid säljs nu två premium produkter: EVERclean och Progent.


EVERclaen är ett unikt väteperoxidsystem med enzymtabletter. Tabletterna gör linserna extra rena samt neutraliserar väteperoxiden. Det är en mycket bra vardagsprodukt, som lämpar sig väl både till mjuka och stabila linser.

Pris: 405:- 3 månaders förbrukning.


Progent, en klor-baserad grovrengörare, är enbart avsedd för stabila linser. Brukaren rekommenderas att använda Progent en gång i månaden. En del kontaktlinser, bland annat kupiga keratokonuslinser och Ortho k-linser är svåra att rengöra mekaniskt. I dessa fall är Progent en utmärkt lösning.

Pris: 160:- box/ räcker till 5 rengöringar.

Biotrue ny kontaktlinsvätska från BAUSCH & LOMB: Bioinspiration är en disciplin som studerar och lär från naturens bästa idéer för att ta fram genombrytande produkter och teknologier. Nu har ögat inspirerat till de senaste framstegen inom kontaktlinsskötsel. Vad kan vara mer likt ögonen än ett pH värde som motsvarar hälsosamma tårar ? Ögat skapar kontinuerligt en perfekt miljö. Det är därför Biotrue har en unik sammansättning som matchar pH värdet hos hälsosamma tårar - för att bibehålla ögats naturliga miljö. Biotru har drag av samma fuktälskande molekyler som finns i ögat.

Biotrue hydrerar kontaktlinser på ett sätt så att ögonen förblir fuktiga - genom att utnyttja fuktämnet hyaluronan (HA), som finns i tårarna och hornhinnans epitel. Biotrue utnyttjar ett smörjmedel som finns naturligt i ögat. HA syran formar ett fritt-flytande nätverk på kontaktlinsytan - drar vatten och bäddar in kontaktlinsen i en fukt-rikt kudde. Samt hjälper till att stabilisera tår-filmen och minska friktionen. HA syran kvarstår på kontaktlinserna upp till 20 timmar, vilket hjälper till att ge komfort hela dagen.

Biotrue håller tår-proteiner aktiva - som de är naturligt i ögat. Biotrue innehåller bioinspirerad proteinhantering, som hjälper till att bibehålla tår-proteiner. Vätskan bibehåller deras gynnsamma aktivitet samtidigt som denaturering förhindras. Oöverträffad desinfektion-effektivitet - det hälsosamma ögats behov. Kombinationen av desinfektionsämnena PHMB OCH PQ1 verkar tillsammans med bioinspirerat nytänkande. Denna kombination tillåter Biotrue att tränga igenom, splittra och lösa upp mikrobacillerna och uppnå en hög nivå av desinfektionseffektivitet mot bakterier, svamp och Acantamöba. Biotrue: Dubbelt desinfektionssystem, pH balans och proteinhantering.

Pris: 135:- 300 ml/flaska köp 3 flaskor för 375:-

Frequency 1 day & 1 day Toric upphör: Frequency 1day Toric upphör från och med januari 2012. Vi rekommenderar en uppgradering till Biomedics 1 day/Toric, som kommer att uppgraderas senare i år för att ge bättre komfort.


Nu finns det enklare sätt att hålla linserna fuktiga. En helt ny linsbärarupplevelse. Nya OPTI-FREE Pure Moist Multi Purpose Disinfecting Solution innehåller HydraGlyde Moisture Matrix. Ett nyutvecklat och patenterat ytaktivt ämne som gör att linsens ytskikt hålls fuktigt längre. Det är framtaget för alla mjuka linser och optimerat för silikon hydrogel-linser.

HydraGlyde Moisture Matrix verkningssätt:

¤ HGMM är utformad för att dra till sig och behålla fukt, samt att ge långvarig komfort.

¤ HGMM bäddar in sig på och inuti kontaktlinsens ytskikt.

¤ Detta skapar en fuktig miljö som underlättar vätningen av linsen och bevarar fukten i 16 timmar.

Hela 16 timmar av fukt och långvarig komfort. Linsbärare som använde OPTI-FREE Ever Moits MPDS hade bättre komfort. Exklusiva HydraGlyde Moisture Matrix: Drar till sig och håller kvar fukt på dagens linser. Ger komfort från isättning till uttagning.

Bevisad antimikrobakteriell effekt genom det dubbla desinficeringssystemet med POLYQUAD och ALDOX. En hög biokompatibilitet med minimal staining. Förhindrar lipid-beläggningar på silikon hydrogellinser.

OPTI-FREE Pure Moist MPDS, optimal säkerhet och komfort samlad i en flaska.

Pris: 145:- flaska 300 ml Köp 3 flaskor för 405:-

Är ACUVUE OASYS rätt kontaktlins för dig om du använder kontaktlinser dagligen? Synen är det sinne vi värderar allra högst. Det innebär en önskan för dig som kontaktlinsbärare att bära den allra bästa kontaktlinsen. Upplev ACUVUE OASYS det gynnar både dig och dina ögon. 90% av dem som provat ACUVUE OASYS håller med om att kontaktlinsen känns lika naturlig som ögat. 94% upplever att kontaktlinsen är bekväm också då de arbetar vid datorn eller tittar på TV. 84% upplever att kontaktlinserna känns bekväma till och med i rum som är uppvärmda eller har luftkonditionering.

¤ Arbetar du regelbundet framför dataskärm?

¤ Ser du på TV mer än ofta?

¤ Går du ofta på bio?

¤ Arbetar eller bor du i en miljö med luftkonditionering eller luftburen värme?

¤ Reser du med tåg eller flyg?

Om du svarar ja på någon av dessa frågor kommer du att älska komforten hos ACUVUE OASYS med HYDRACLEAR plus. Med två veckors kontaktlinsen ACUVUE OASYS får du ett hälsosamt kontaktlinsbärande. Tätare byten och en utmärkt komfort ger bra förutsättningar till piggare ögon. Dessutom passar ACUVUE OASYS lika bra för dig med astigmatism. ACUVUE OASYS med HYDRACLEAR plus har tagits fram specifik t för att i högre grad likna den naturliga ytan på ditt öga. Hemligheten är Johnson & Johnson´s spjutspetsteknologi i HYDRACLEAR plus som skapar en kontaktlins som känns lika naturlig som ditt öga. HYDRACLEAR plus möjliggör ett hög volyminnehåll av fuktiga ämnen i ett syrerikt kontaktlinsmaterial, vilket skapar en kontaktlins med extra hög vätnings-förmåga. Detta i sin tur bidrar till att linsen upprätthåller en stabilare tår-film, vilket ger en extra mjuk och bekväm känsla på ögat. Flera viktiga egenskaper hos kontaktlinsen samverkar för att göra ACUVUE OASYS till en bekväm kontaktlins såsom:

1- Slät och flexibel. Den har en slät yta. När du blinkar glider dina ögonlock över linsen smidigt och enkelt. Den är flexibel på så sätt att den böjer sig och lätt följer ditt ögas naturliga form .

2- Andas. Släpper genom i princip 100% syre till din centrala hornhinna jämfört med om du inte bär linser.

3- Skydd mot UV-strålning. Hjälper till att skydda dina ögon mot skadlig UV-strålning med klass 1 UV-skydd.

4- Fukt. Hög fuktförmåga och tålig mot uttorkning gör att linsen känns lika naturlig att bära som dina egna ögon.

Pris: ½ år förbrukning 1040:-. Tillverkare: Johnson & Johnson


1.DAY ACUVUE for ASTIGMATISM utgår i slutet på 2011. Uppgradera dina kontaktlinser till och ersätt med 1-day ACUVUE MOIST for ASTIGMATISM. Fördelarna är uppenbara med den patenterade LACREON -teknologin behålls fukten i linsen och ögonen känns sköna och fräscha hela dagen. Med dessa linser erbjuds alla linsbärare det bredaste sortimentet av alla lagerlinser för endagsbruk, med mer än 1500 styrkor som fungerar för 8 av 10 kontaktlinsbärare.

 

Klar och stabil synskärpa oavsett hur aktiv din dag är, när du precis satt i kontaktlinsen, när du läser eller ligger i soffan och tittar på tv, när du sportar, när du leker med barnen, vid bilkörning i mörker och stabil synskärpa oavsett huvud- eller ögonrörelse, hamnar i rätt position varje gång du blinkar.

Precis som den tidigare kontaktlinsen kommer även 1.DAY ACUVUE MOIST for ASTIGMATISM med det så viktiga UV-skyddet klass II som blockerar minst 85 % av UVA-strålarna och 98% av UVB-strålarna.Det finns flera likheter mellan produkterna, bland annat linsernas design vad gäller baskurva, diameter och centertjocklek. Accelerated Stabilisation Design ASD, det unika stabiliseringssystemet i fyra zoner , gör att linsen snabbt kommer på plats och håller den kvar varje gång du blinkar. linsens utformning säkerställer att variationen i lintjockleken under ögonlocken är obetydlig och det i sin tur gör att linsen roterar minimalt vid ögonrörelse och fixerad blick.

 

Upplev en skön komfort ända till slutet av dagen. Inbyggd fuktbevarande som liknar den naturliga tårvätskan. Kan inte blinkas bort, hjälper ögonen att kännas fräscha och fuktiga från tidigt morgon till sen kväll.  1-day ACUVUE MOIST och  1-day ACUVUE MOIST for ASTIGMATISM lämpar sig i uppvärmda eller luftkonditionerade lokaler, efter flera timmar framför datorn eller andra skärmar

 

 

Pris: 360:-/30 box


Törstar dina ögon efter komfort? Pröva den mest fuktiga kontaktlinsen för dagbruk någonsin.


ACUVUE ADVANCE med HYDRACLEAR. Begreppet komfort har fått en helt ny innebörd. ACUVUE ADVANCE kontaktlinser med HYDRACLEAR är de bästa linserna för dagbruk någonsin från ACUVUE! Med hjälp av ett  fuktämne, inuti kontaktlinsen som håller ditt öga fuktig hela tiden, fungerar kontaktlinsen mer som ditt öga. Det innebär att dina ögon inte kommer att torka ut vid slutet av dagen och att kontaktlinserna förblir komfortabla mycket längre.

Det enda kontaktlinsen med HYDRACLEAR. Endast ACUVUE kan ge dig HYDRACLEAR - ett fruktrikt ämne som fungerar som ett invändigt fuktmedel som bidrar till att ögats naturliga fuktighet bibehålls. ACUVUE ADVANCE KONTAKTLINSER MED HYDRACLEAR GER:

¤ långvarig komfort.

¤ Kontaktlinser som inte torkar ut, inte ens i slutet av dagen.

¤ Vitare ögon med friskare utseende - mindre röd irritation vid dagens slut

¤ Högsta nivån UV-skydd som finns att tillgå idag på marknaden för mjuka kontaktlinser.


ACUVUE ADVANCE kontaktlinser är en verklig innovation inom kontaktlinsområdet. Avsikten är att det ska kännas som om du nästan inte alls bär någon lins på ögat. ACUVUE kontaktlinser är tillverkade av ett mjukt material som består av mycket vätska , så de är exceptionellt bekväma. Materialet anpassar sig efter hornhinnans form för att samverka med ditt ögas unika form. Teknologiska framsteg gör att ACUVUE kontaktlinser är bekväma och lätta att använda. När de används och byts ut enligt kontaktlinsoptikerns anvisningar är ACUVUE kontaktlinser ett hälsosamt alternativ för syn-korrigering. Eftersom kontaktlinser är en medicinteknisk produkt är det viktig att regelbundet undersöka ögonen och att följa kontaktlinsoptikerns anvisningar.

Pris: Denna produkt har utgått och ersatts av ACUVUE OAYSYS


PUREVISION kontaktlinser från BAUSCH & LOMB: PureVision linserna är helt enkelt de mest avancerade kontaktlinserna som Bausch & Lomb hittills har tagit fram. Ditt synfel spelar ingen roll. PureVision linsteknologi erbjuder dig en idealisk balans av hälsosamt bärande, daglig komfort och utmärkt synskärpa.

PureVision linserna är faktiskt så avancerade att de kan bäras på nästan vilket sätt du än önskar: BARA UNDER DAGEN, UNDER DAGEN OCH TILLFÄLLIGT ÄVEN UNDER NATTEN ELLER DAG OCH NATT, UPP TILL 30 DAGAR I STRECK.

Utmärkt ögonhälsa: AireGel silikon-hydrogel teknologi förser ögat så effektivt med syre att det kan jämföras med att inte bära kontaktlinser alls.

Oöverträffad komfort: Den unika Performa kontaktlinsytan hjälper till att hålla linsen fuktig och ren från beläggningar och konsekvent komfortabla.

Kristallklar synskärpa: Avancerad linsgeometri är framtagen för att uppnå optimal tillpassning för varje individuell bärare, och detta resulterar i en kristallklar synskärpa.

PUREVISION står för Bausch & Lomb`s mest avancerade sortiment av kontaktlinser, vilka ger utmärkta lösningar på många olika synproblem och frihet på vilket sätt du väljer att bära dem.

Pris: 2st PUREVISION 6/box 600:-

Pris: 2st PUREVISION 6/box för Astigmatism 1050:-2012-06-18. Biomedics 1day ersätts av Biomedics 1 day Extra. Kontaktlinsen som ger dig extra komfort: Ett aktivt, bekvämt val : Lever du ett aktivt liv med träning, sport och outdoor aktiviteter ? Då är Biomedics 1 day extra kontaktlinser det perfekta valet för dig. Varje morgon eller när det är dags för en aktivitet tar du bara ett nytt fräscht par kontaktlinser som du sedan kastar vi dagens slut. Varje kontaktlins ligger i en steril förpackning som är enkel att ta med i fickan eller i träningsväskan. 


Prisuppgift : 400:- 90/ boxBoka tid direkt online via vår hemsida eller Välkommen att kontakta oss på Tel. 08-651 00 32
Välkommen in till oss, så berättar vi vad vi kan hjälpa dig med!