SCANDINAVIAN EYEWEAR Skaga

Välkommen att kontakta oss på Tel. 08-651 00 32Det började i Budapest och fortsätter i Småland.  

Det var i mitten av förra seklet. En ung man från Budapest på försäljningsresa i svenska Småland, fick plötsligt veta att hans fabrik hemma i Ungern beslagtagits. Något som betydde att det blivit omöjligt för honom att återvända hem. Som flykting i ett nytt land, med två tomma händer och utan att förstå det främmande språket, var situationen inte helt enkel. Lajos Lázár, som mannen hette, insåg snabbt att nu hade han bara sig själv att lita till.

Scandinavian Eyewear, är ett genuint svenskt företag som gjort glasögon sedan 1948. Det är alltså i mer än 60 år som bågarna designats, produktutvecklats och tidvis också tillverkats, på en och samma plats. Mitt i de djupa skogarna i Jönköping, Småland, Sverige. Det är här företagets rötter finns. Det är här flexibiliteten, kunskapen och kvaliteten finns. Det är här designers kan testa idéerna.

Med sitt klassiska varumärke Skaga, som under åren formats av en lång rad framgångsrika svenska designers, vågar man påstå att designhuset i allra högsta grad satt sitt prägel på Skandinavisk glasögondesign. Företagets arv och en historia som få glasögonvarumärken kan jämföra sig med, innebär att det är ett genuint hantverkskunnande som ligger bakom företagets produkter.

Visst är historia och tradition något oerhört värdefullt - men egentligen bara om den används som plattform för att skapa nya visioner. På Scandinavian Eyewear blickar man hela tiden vidare och strävar efter att ligga i framkant oavsett om det gäller att utveckla material och tekniker eller form och uttryck. Skaga inspireras av det exotiska i den skandinaviska naturen, den skandinaviska arkipelag, Skandinaviens yttersta band av öar. Det karga vindpinade, det som känns naket och utlämnande och långt ifrån all skärgårdsromantik. 

Företagets styrka är att man fokuserar bara på glasögonbågar. Att designa och utveckla bågar av högsta kvalitet, med eleganta designlösningar och omsorg om de små detaljerna. Inget annat. Som företag har man idag, förutom designhusets eget Skaga, flera starka varumärken i sin portfölj. Det är varumärken med olika uttryck och karaktär, men en stark kvalitetsomsorg och ett äkta personligt engagemang är tydliga gemensamma nämnare.

Scandinavian Eyewear är en av marknadsledarna i Norden.

Pris: från 2000:-


Hej. Har du frågor, eller vill boka en tid hos oss? Ring: 08 - 651 00 32