Solglasögon


Välkommen att kontakta oss på Tel. 08-651 00 32


 

Eftersom ljus både är nödvändigt och skadligt för hälsan, bör ögonen skyddas med ett selektiv ljusfilter. Skadliga icke-synliga ljus: UV orsakar bland annat katarakt. Blå ljus orsakar förekomsten av bland annat AMD. 

 

UV: Ultraviolett ljus: Icke synlig UV-ljus är en mycket stor riskfaktor för många allvarliga ögonsjukdomar, inklusive katarakt.

 

HEV: Synlig Hög Energimängd Ljus är en av riskfaktorerna för AMD.  

 

LEV: Synlig Låg Energi Ljus. Allt synligt ljus är nödvändigt för färgupplevelse och synskärpa.
 

  

 

Varför solglasögon och varför helst solglas med Polarisering och anti-reflexbehandling? 3 viktiga skäl att använda polariserande solskydd. Utbudet av glas för solglasögon är stort och skillnaden mellan pris och kvalité är stor. Men vad får du för pengarna egentligen? Essilor har valt att erbjuda  solglas av högsta kvalité, vilket ger bättre syn och samtidigt skyddar både ögonen och hud från skadliga UV-strålar. För ögonen betyder det mindre risk för solskador till exempel grå starr. För huden betyder det mindre risk för hudcancer och förhindrar uppkomsten av rynkor runt ögonen och vem inte skulle vilja ha färre rynkor runt ögonen?!

 

De enkla solglasen dämpar solens ljus men, ger en dimmig och oskarp skärpa, halv taskig kontrast och stoppar till en viss del endast de UV-strålar som träffar ögat via glasets framsida. Med studier visar att upp till 50% av de skadliga UV-stålarna kommer från reflexer från glasets baksida. Därför är det viktig att även ha ett UV-skydd på baksidan av glaset. 40% av UV-strålningen som du utsätts för under ett år kommer från lamporna i taket eller vid molnigt väder. Det vill säga när du inte tänker på riskerna med UV-strålar. Därför bör du även välja ett UV-skydd på baksidan av dina vanliga ofärgade glasögonglas.

 

Polariserande glas. Xperio polariserande solglas från Essilor avlägsnar irriterande solreflexer från till exempel vinrutan eller vattenytan. Ett Xperio-glas ger dig därför bättre kontrast och ett mer avslappnat seende i solen. Det är också tryggare solglas eftersom studier visar att din reaktionstid blir snabbare med ett Xperio glas. Det betyder att du kan stanna din bil hela 7 meter tidigare vid en hastighet på 80 km i timmen - det är längden på en hel vägkorsning.

1. Kan undvika framtida ögonskador. Vi ser eller känner inte UV-ljus, men det påverkar vår hälsa. Långsiktigt exponering kan orsaka gråstarr.

¤ 90% av allt UV-ljus tränger igenom lätt molnighet. 50% av UV-ljuset kan nå våra ögon i skugga t.ex. vid användning av keps.

¤ Undvik eller skydda dig mot det starka solljuset runt lunchtid, som står för 60% av dagens UV-ljus.

¤ Vatten och sand kan öka UV-ljuset med 30% och snö upp till 80%.

2. Syn-säker i trafiken. Vanliga solglas har UV skydd, medan polariserande solglas utöver detta även har bländnings-skydd. Det bländande ljust är helt enkelt starkare än direkt solljus. Även så enkelt hjälpmedel som polariserande solglas minskar risken för trafikolyckor orsakade av bländning.

¤ Polariserande glas förbättrar bärarens seende i form av bättre synskärpa och kontrastseende.

¤ Konkret hjälper polariserande solglas till att förkorta reaktionstiden i trafiken.

¤ Från november till februari när solen står som lägst sker de flesta trafikolyckor orsakade av bländning.

3. Se bättre ut. När man lämnar hemmet eller arbetsplatsen är det oftast för ljust eller mörkt ute. Är det för ljust kan upp till 50-60% av synintrycken försämras p.g.a starkt bländande ljus. Med polariserande solskydd maximerar ni helt enkelt effekten av era nya glasögon och kontaktlinser.


Våra ögon ska skyddas mot ultraviolet ljus(UV). Genom att filtrera ljus med ett polarisationsfilter släpper man i full utsträckning endast fram de ljusvågor som svänger i ett visst plan, och filtrerar helt bort de som svänger i planet vinkelrätt mot detta. Övriga ljusvågor försvagas i motsvarande mån. Resultatet blir att det filtrerade ljusets vågor endast svänger i ett plan, och detta kallas då polariserat ljus. Ett polarisationsfilter för synligt ljus består av parallella polymerkedjor med fria elektroner som kan vandra längs kedjan. När ljus som har en polarisationsriktning som är parallell med kedjorna kommer ljuset sätta elektronerna i rörelse och energin kommer att upptas av filtret. Om ljuset har en polarisationsriktning vinkelrätt mot kedjorna kan inte elektronerna ;följa med; vågen och filtret upptar ingen energi från vågen. Förutom i polarisationsfilter uppstår polariserat ljus i reflexer, till exempel i vattenytor. Polaroid solglasögon är solglasögon med polarisationsfilter, som släcker ut reflexerna från is, snö, sand, glasfasad och sjöar så att man inte blir bländad.

När det gäller solglas kom ihåg viktigaste är optiken och hur den är till nytta för dig som användare, och dessutom utifrån vad du behöver solglasen till. ML Filter Biocover för komfort, kontrast och skydd en produkt från MULTILENS, OPTISKA LÖSNINGAR: För synsvaga personer är det viktigt att den information som faktisk når retina inte störs i onödan. Blått ljus till exempel, upplevs ofta som störande och bländande och ett filter som hindrar att det når retina kan därför öka både syn-kvalitet och komfort. Det finns filter för olika synproblem. Vilket som fungerar bäst för ditt synfel provar du dig fram till. För personer med förändringar i gula fläcken, som är mer eller mindre hänvisade till använda sitt perifera seende, är det viktig att ljuset inte är så stark att det bländar. Det kan ett filter förhindra.

Omfång: 400-585 nanometer. Linsmaterial: Plast. Linssorter: Standard, Polariserat och fotokromatisk. När du väljer ML Filter Biocover så väljer du också miljön. Plasten i bågen är gjord av ricinolja i stället för som normalt, fossil olja. Dessutom väljer du en högkvalitativ produkt, både om man ser till optiken så väl som till kvaliteten i materialet och konstruktionen. Faktum är att vi är så säkra på kvaliteten så att vi erbjuder livstidsgaranti* på våra ML Filter Biocover! ML Filter Biocover kommer med optik anpassad för 3 olika syn-känslighetsnivåer. Ju högre nivå desto känsligare ögon alternativt extremare situationer ska de användas i. Välj den nivå som passar dina ögon och dina behov.


Syn-känslighet nivå 1

Den här nivån är för dig som ser normalt men som vill ha snäppet bättre optik än i vanliga solglasögon. Det polariserande skiktet tar effektivt bort reflexer och blänk. Du har 3 olika filter att välja på; Pol G, Pol B och Pol Y.

• Pol G är ett mörk/svart filterglas som dämpar allt ljus ungefär lika mycket. Lämplig om man sällan vistas i ljusintensiva miljöer, t ex i stadsmiljö.
• Pol B är har en brons liknande ton. Filtrerar bort mycket av det blå och blågröna ljuset. Passar bra i ljusstarka miljöer som t ex på stranden eller i fjällen.
• Pol Y är mörkgul och tar bort en stor del av det blå ljuset. Filterglaset ökar kontrasten och är lämplig när ljusförhållanden är mer utmanande, t ex vid fiske eller cykling.

Syn-känslighet nivå 2

Om du har större krav på dit solskydd eller om du besväras mer än normalt av solljus så är nivå 2 idealisk. Filterglas på denna nivå filtrerar bort ljus under vissa våglängder mycket effektivt vilket tar bort det energirika och störande blå ljust i olika grad. Vill du ha ett extra behagligt ljus så är nivå 2 det rätta valet. Filterglasen på denna nivå kommer med 3 olika fi lter: C1 Pol1, 500 Pol1 och 527 Pol1.

C1 Pol1 är ett gulgrått filterglas som dämpar delar av det blå ljuset. En allround filterglas som passar i de fl esta situationer.
• 500Pol1 är ett orange-grått filterglas som tar bort mer av det blå ljuset vilket ger en ökad kontrast. Mkt bra för sport, bilkörning, segling etc...
• 527 Pol1 är ett mörk orange-grått filterglas med tydlig blockering av det blå ljuset. Lämpar sig för ögon som lätt blir ansträngda av solljus.

Syn-känslighet nivå 3

Nivå 3 är för dig som bara nöjer dig med det bästa. Kvaliteten på optiken är av absolut toppklass och variationsmöjligheterna är näst intill oändliga för att möjliggöra perfekt optik för just dig. Vi har tagit fram ett urval av de filterglas som normalt fungerar bäst för de flesta, men skulle inget

passa så tala med din optiker. Han/hon kan hjälpa dig att beställa ML Filter Biocover med andra filterglas. Alla filterglas på nivå 3 är dessutom antireflexbehandlade med ML Prima Sun. ML Prima Sun är en behandling som höjer komforten ytterligare, genom att ta bort reflexer från ditt ansikte i filterglasen. Standard filterglasen på nivå 3 kommer i samma filter som nivå 2 med tillägg av ML Prima Sun (PS): C1Pol1PS, 500Pol1PS och 527Pol1PS.

TAC (Triacetat) – används för syn-känslighetsnivå 1 (VS1) Ett formpressat filterglas av högre kvalité än CAB. Mitt tjockleken på 1.1 mm ger en bra och stabil optik.

PM (Polyamid) – används för syn-känslighetsnivå 2 (VS2) Formgjutna filterglas där den optiska kvaliteten ökar ännu ett steg. Mitt tjocklek 2.0 mm. Ytbehandlad för större reptålighet.

CR39 – används för syn-känslighetsnivå 3 (VS3) Optiskt slipade filterglas med samma höga optiska kvalité som korrigerande optik. Mitt tjocklek 2.2 mm. Våra CR39-filterglas är hårdbehandlade på båda sidorna och har en högkvalitativ antireflexbehandling, ML Prima Sun, på filterglasets insida.

DRIVEWEAR Polariserande RX - lins för bilförare en produkt från MULTILENS, OPTISKA LÖSNINGAR: Även om det mänskliga ögat är en fantastisk konstruktion så ställs det idag inför utmaningar so evolutionen har inte räknat med. En sak, som till exempel inte var aktuell i tidernas begynnelse, är bilkörning. Men idag är vi alltmer beroende av bilen. Vi vill kunna köra bil vid alla tider på dygnet och vid olika väderlek. Detta ställer stora krav på vår syn, som trots dåliga ljusförhållanden, ska kunna ge oss all den information vi behöver för att reagera blixtsnabbt. Helt enkelt för att vara säkra bilförare. Nu finns en helt ny typ av polariserande Rx -lins som under lättar vid bilkörning. Linsen anpassar sig dels efter väderlek, dels efter ljusförhållanden. Den tar också hänsyn till om bäraren befinner sig i bilen eller utanför.

Drivewear är den första polariserande, fotokromatiska linsen som mörknar bakom bilens vindruta. Tidigare försök att kombinera fotokromatiska linser med polarisationslinser har inte lyckats eftersom de inte varit gjorda att fungera tillsammans. I Drivewear-linsen kombineras de båda teknikerna på ett intelligent sätt som gör att de förstärker varandras goda egenskaper.

¤ Det polariserande skiktet i Drivewear-linsen är av helt ny typ, Nupolar.

¤ Drivewear-linsen är utrustad med en helt ny typ av fotokromatisk skikt, Transitions.

¤ Funktion: Vid låga ljusintensiteter släpper Drivewear-linsen igenom en stor mängd ljus för maximal synskärpa.

¤ Vid hög ljusintensitet gör det fotokromatiska skiktet att en mindre mängd ljus släps igenom.

¤ Den eventuella korrektionen i systemet slipas in i det bakre glasskiktet.

¤ Drivewear kan även göras progressiva.

Ta gärna kontakt med oss gällande prisuppgifter.


ML NIGHT COVER Från Svenska MULTILENS: Många har problem med bländning vid bilkörning speciellt på natten och då framförallt från den blåaktiga ljuset från de nya moderna ljuskällorna som finns i bilar, bland annat LED. Dessutom upplever en del personer problem med nattmyopi vid mörkerkörning. 

För att komma till rätta med detta problem har MUlTILENS tagit fram en lösning som minskar 

besvären vid mörkerkörning avsevärt. Den har följande egenskaper.

 


¤ Den speciella ML filtret minskar den upplevda bländningen många får av mötande bilars strålkastare.


¤ För de som har problem med mörkerseende så inkluderar vissa varianter en styrka för att eliminera detta problem. Man har tagit fram 3 olika varianter med styrkor som består av Plan, -0,25 och -0,50.

 

¤ Glasen täcks av en anti-reflexbehandling för att effektiv motverka och minska störande reflexer.

 

 

¤ Glasen är monterade i en Utanpå-Båge för glasögonbärare, denna möjliggör att man kan bära sina vanliga glasögon under Biocover-båge. Det går bra att montera glasen i vilken märkesbåge som helst om man är kontaktlinsbärare eller har problemfritt syn och vill endast slippa störande reflexer och ljus från mötande bilar vid mörkerkörning. 

  


Det speciella filtret har MULTILENS utvecklat och testat under vintern 2013 / 2014 med goda resultat. Filtret reducerar den bländande toppen i våglängdsspektrat, samtidigt som den reducerar den totala ljusmängden minimalt. Filtret kallas för ML Filter LLR, LED Light Reduction. Filtret är givetvis standard i alla MULTILENS Night Cover,  men går även att beställa som vanlig filterfärg i det vanliga glasprogrammet.


För att testa ut vilken variant av ML Night Cover som passar dina ögon, är det överlägset bästa sättet att prova sig fram. För detta ändamål har MULTILENS tagit fram ett test kit med dem tre olika varianterna. Detta kit kan lånas ut till dig för att prova under några nätter / kvällar.

Prisuppgift: Plan, -0,25, -0,50 Komplett med båge i storlekar Small, Medium och Large   1995:-
  


 

 

För er kontaktlinsbärare finns möjlighet att njuta av sol utan besvärliga och störande reflexer ute i naturen, vid stranden och bakom ratten. Vi har ett stort urval av prisvärda solglasögon från Polaroid med polariserade glas i brun, grå, gul och blå nyans. Barn, dam och herrmodeller med fräcka och trendiga design. 100%UV protektion 400.

 

 

Polaroid Eyewear är världsledande inom polariserad glas-teknik och en av världens mest kända och mest pålitliga glasögonvarumärken. Med sin unika historia av innovation, förblir Polaroid ett varumärke i framkant av  teknik och design. Polaroid erbjuder ett fantastiskt utbud av solglasögon mode som står  för perfekt syn, fullständigt skydd och bärbara design till ett bra pris oavsett prestanda och förhållande.

Den Polaroid Core, Trend, Premium och RX Solglasögons samlingar förenar funktion med mode. Varje par solglasögon i dessa samlingar har premium Polaroid UltraSight ™ polariserade linser för att säkerställa perfekt syn och skydd när den är som bäst. Dessa samlingar gör Polaroid och  varumärkets förmåga att förutse kommande trender med smickrande nya solglasögons stilar för att passa varje utseende. Designar allt från klassisk och elegant till stads-och samtida

 Visste du att:

¤ 1935 tillverkades de första Polaroid polariserande solglasögonen.

¤ Edwin Land, som uppfann det syntetisk polariserande filtret, grundade Polaroid 1937.

¤ Polaroid Eyewear har lanserat en kollektion med 3D-glasögon som idag kan användas på alla biografer som visar i RealD och Masterimage.

¤ Polaroid Eyewear ägs av amerikanska Style Mark som säljer vart 6:e par solglasögon i världen.

¤ Lady GaGa har i samarbete med Polaroid lanserat en Grey Label kollektion med ett par kamera-glasögon, som har inbyggd videokamera.

Edwin land var inte enbart den som la grunden till ett av de mest kända storföretagen. Han var samtidigt en flitig vetenskapsman och inte minst en skicklig uppfinnare. Hans uppfinnarregister rymmer 535 patent.. Men han är mest välkänd för två av sina uppfinningar: Polaroidkameran och polariserade solglas. Det sistnämnda byggdes på Lands vidareutveckling av världens första syntetiska polariserade lins som han tog fram på 30-talet. 6 år efter det kunde han sälja sin första par solglasögon. Och två år senare för exakt 75 år sedan, bildade han alltså företaget Polaroid.

Polaroid solglasögon finns i 9 olika prisgrupper.

Prisgrupp 1: 240:-

Prisgrupp 2: 295:-

Prisgrupp 3: 395:-

prisgrupp 4: 495:-

prisgrupp 5: 550:-

Prisgrupp 6: 595:-

Prisgrupp 7: 650:-

Prisgrupp 8: 695:-

Prisgrupp 9: 975:-


För er glasögonbärare finns bra möjligheter att skaffa solglas med styrka till överkomliga priser. Vi kan erbjuda alla möjliga kombinationer av styrkor med olika filter och färger som passar olika syn och brytningsfel.

Paketpris Enkelslipade från 1395:- båge+glas

Paketpris Progressiva från 2195:- båge+glas

Eller om ni så önskar finns Polaroid Suncover, kompletta solglasögon som sätts utanpå era befintliga glasögon Pris 495:-

Våra exklusiva solglasögonmärken. Prada, Gucci, Chanel, Gorgio Armani, Carrera. Pris från 1400:-


VARILUX Natural Vision Forever. Så heter Essilors program för progressiva glas, Varilux är världens mest använda glas och är det glas som har funnits längst på marknaden. Varilux är Essilors och en av världens ledande varumärke inom progressiva glas. Essilors nya varumärke för polariserande solglas heter: Xperio!

Avancerade solglas från Essilor för maximalt syn-komfort och seende:

¤ OPENVIEW ADVANS STYLIS Singel Vision + Progressiv, index 1.67 kan beställas som vita, färgade, Transitions och levereras alltid med Crizal Forte ytbehandling, index 1.59 kan beställas som Färg, Sports SOL-utions, Melanine och polariserande levereras alltid med Crizal Sun ytbehandling. Glas för montering i wrap-around bågar. Glas som korrigerar optiska avbildningsfel som skapas av wrap-around vinkeln. Digital slipteknik som optimerar glasets optiska design, oavsett ordination.

Pris: från 1810:-/glas Singel Vision.

Pris: från 2816:-/glas Progressiv.


AIRWEAR MELANINE brunt solglas som innehåller melanin, index 1.59. Skyddar ögonen mot både UV och blått ljus. Bättre kontrast och detaljseende. Bibehåller den naturliga färguppfattningen. 100% UV och 80% blått ljus absorption. Skyddar både ögonen och huden runt ögonen mot ett för tidigt åldrande p g a solljus. Färgen inlagd i frontytan och korrektionen slipas på innerytan. Detta ger glasen en jämn färg oavsett styrka.

Pris: från 1058:-/glas.

Varilux Physio 2.0 Ormix Xperio polariserande solglas klass 3 som tar bort störande reflexer, höjer kontrasten och ger klarare färgupplevelse. Finns både som Singel Vision och progressiv.

Pris: från 1465:-/glas Singel Vision.

Pris: från 2454:-/glas Progressiv.

ORMA Xprio index 1.60 polariserande solglas klass 3 som tar bort störande reflexer, höjer kontrasten och ger klarare färgupplevelse.

Pris: från 1060:-/glas.

ORMIX SOL INDEX 1.60 Solglas Singel Vision i mellanbrytande plast, tunt och lätt 100% UV-skydd färgat klass 3.Sports SOL-utions index 1.59 för aktiva inom sport och fritid, finns i sex färger varav 2 polariserande. Singel Vision glas i polykarbonat. 100% UV och minst 90% blått ljus absorption. Färgen inlagd i frontytan och korrektionen slipas på innerytan. Detta ger glasen en jämn färg oavsett styrka. Specifika färger för olika ändamål för att ge optimala egenskaper. Ger optimalt seende för ändamålet.

Pris: från 1058:-/glas.

Varilux Sport (Xperio) Index 1.59 progressiv solglas speciellt utvecklat för aktiva inom sprt och fritid. Bättre kontrast och detaljseende. Specifik design med en bred, störningsfri avståndszon, bekväm övergång till mellanavståndszon och smal men stabil när-zon. Minimal gungeffekt. Anpassade färger för olika ändamål för att ge optimala egenskaper. Ger optimalt seende för ändamålet.

Pris: från 1762:-/glas.

AIRWEAR POLARISERANDE (Xperio) index 1.59 polariserande solglas klass 3 finns som Singel Vision och progressiv i brunt eller grått. Mindre bländning och klarare färgseende. Okrossbart och låg vikt.

Pris: från 1665:-/glas.

VARILUX ROADPILOT POLARISERANDE (Xperio) index 1.59 Progressiv solglas anpassat till ett flertal ljussituationer, högt eller lågt stånde sol, dimma, våt vägbana, snö. Lever upp alla syn-krav som ställs vid bilkörning, Crizal Alizé ytbehandling på innerytan av glaset.

Pris:från 1811:-/glas.

VARILUX ROADPILOT Day & Night index 1.59 Förbättrar kontrasten och komforten vid körförhållanden både dagtid och nattetid, bibehållen färguppfattning. Hjälper mot både bländning och reflexer. Överträffar de krav som ställs på färgade glas för bilkörning på natten.

Pris: 1700:-/glas.ORMA SOL index 1.50 Enklare färgat solglas i plast klass 3 ink. UVX, 100% UV-Skydd.

Pris: från 191:-/glas.

 

 

 Välj Crizal Sun UV när du beställer solglas från Essilor, en ytbehandling till dina solglas med högsta solskyddsfaktor.

Crizal Sun   560:-/glas

 

Crizal Sun+Optifog (imskydd)   790:-/glasBoka tid direkt online via vår hemsida eller Välkommen att kontakta oss på Tel. 08-651 00 32
Hej. Har du frågor, eller vill boka en tid hos oss? Ring: 08 - 651 00 32