Våra erbjudanden.


Välkommen att kontakta oss på Tel.  08-651 00 32
             


                  Hos oss på Kungsholmens Optik upptäcker ni skillnaden mellan en bra optiker & en utmärk optiker.
Upp till 50% rabatt på förra sommarens solglasögon i samarbete med Design Eyewear Group gäller märken franska FACE & FACE, italienska WOOW och danska Pro Design

Under hösten 2023 presenterade vi ytterligare en ny kollektion av glasögon bågar från danska Design Eyewear Group. 

Med märket WILLIAM MORRIS kompletterades våra 8 befintliga kollektioner  av glasögon bågar ytterligare designmässigt . Vi på Kungsholmens Optik kan stolt erbjuda 9 toppkvalitativa bågmärken av europisk design som passar de flesta utseenden.                      

     

Under hela 2024 erbjuder Essilor international 50% rabatt på andra paret glas vid köp av ett par kompletta glasögon från Varilux-programmet.Semester: Vecka 29,vecka 30 Vi jobbar med tillpassning av stabila kontaktlinser för Keratoconus, PMD & hög astigmatism & natt kontaktlinser för närsynta. 


Syn-hälsokontroll: tryckmätning, ögonbottenfotografering, kontroll av binokulära synproblem, synfält och ortoptisk status från 995:-  Välkommen in för att ta del av vår/sommaren 2024as Båg-Nyheter från Danska DESIGN EYEWEAR GROUP som utvecklar och marknadsför ikoniska glasögonmärken som säljs och har sålts över hela världen av kvalitetsoptiker i mer än 40 år.


 INFACE of Danmark.

 

WOOW: London BEAT and Paris FASHION.   


ProDesign DANMARK: BORN, DESIGND, CREATED in Danmark.                                                                    


NIFTIES Eyewear.   


FACE Á FACE PARIS,  


KILSGAARD


ALIUM


Charles Stone NEW YORK


William Moris 

 

                             

Kom in och fynda i tid bland vårens bågnyheter 2024. 

                   


Essilor International Nr.1 på glasögon glas i världen 

Sanningen är den att även om du inte har hört talas om Essilor, använder du troligtvis ett glas som Essilor har tillverkat. Essilors historia sträcker sig över 170 år, med en ambitiös början som har sina rötter i 1800-talet.

Essilor skapar glaslösningar som är skräddarsydda specifikt för din livsstil och dina behov; alla är olika, precis som allas seende.
2023-07-31


Essilor lanserar VARILUX XR SERIES.


Tillverkade för att stödja naturliga ögonrörelse. Ögonen rör sig i flera riktningar, men progressiva standardglas är designade för att stödja linjära ögonrörelser, vilket kan göra det svårt för ögonen att snabbt byta fokus. Varilux® XR series™- glaset reagerar på hur dina ögon faktiskt rör sig, vilket ger dig en mer naturlig synupplevelse.

Glaset utvecklades med artificiell intelligens med hjälp av en miljon datapunkter från glasögonanvändare, så de kan förutse allas visuella beteende.

För att framställa dina glas skapar vi en digital avatar av dig och analyserar den i en 3D-miljö som reproducerar verkliga situationer. Denna process fastställer din individuella synprofil, vilken gör det möjligt för oss att optimera glaset för ditt visuella beteende, inte bara för ditt recept.

FÖRDELAR: 

 DIREKT SKÄRPA ÄVEN VID RÖRELSE även vid rörelse³

-NATURLIG HÅLLNING i alla lägen

-STABILISERAD SYN ÄVEN I DE mest krävande situationerna

-HÖG SYNSKÄRPA ÄVEN UNDER svaga ljusförhållanden

-PANORA masynfält


SKARP OCH FLYTANDE SYN

När du utför flera sysslor under dagen kommer du uppleva omedelbart skarpt fokus under rörelse, med sömlösa växlingar från nära till långt bort.4 Det innebär att du ser saker tydligt på alla avstånd, känner dig reaktiv och stabil samt rör dig med din naturliga hållning.


VAD KAN DU SE FRAM EMOT

Det bästa Varilux progressiva glaset någonsin5

Eko-designade progressiva glas6

Enastående upplevd prestanda7

95 % av användarna anpassade sig till glasen från första dagen9EN BANBRYTANDE KOMBINATION


Tre exklusiva Essilor-teknologier sammanförs i denna lösning som förändrar allt när det gäller presbyopi:


1- XR-motion™ optimerar båda glasen efter ditt glasögonrecept och ditt förutsedda synbeteende för att säkerställa en skarpare syn med bättre flyt.

2-Nanoptix® jämnar ut förvrängningen i glasets periferi för att minimera den obalanserade ”simmiga” upplevelsen i dynamiska situationer som när du går upp eller ner för trappor.

3-Xtend® blandar när- och mellanliggande områden för att ge klar syn på armlängds avstånd.DINA ÖGON GÖR MER ÄN 100 000 RÖRELSER PER DAG


I dagens digitala värld arbetar våra ögon för att processa information som aldrig förr, och rör sig över 100 000 gånger per dag. De växlar och kontrollerar ständigt när vi är på språng.

Varilux® XR series™ är de progressiva glas som designats för att svara på denna utveckling av vår syn.2019-10-29


Essilor lanserar sitt nya progressiva glas X-Serien XTEND teknologi med 15 sökta patent. En ny generation Varilux 

glas för en ny generation presbyoper, en  generation med en ny livsstil. Varilux X-Series med utvidgat seende 

inom en armlängds avstånd. Med den nya teknologin behöver du inte vrida på huvudet eller justera din hållning för att se skarpt. Essilor använder sig av teknologierna från Varilux S-Serien, Synchroneyes & Nanoptix för att garantera optimala egenskaper med breda synfält och ingen gungeffekt.


Med Varilux S-Serien får du ett förbättrat steglöst seende. Du ser varje detalj inom en armlängds avstånd, samt allting på långt håll. Ditt närseende utvidgas som aldrig tidigare, du behöver inte jaga den rätta punkten i glaset. Den nya Xtend teknologin matchar dina syn-behov , inom en armslängds avstånd mer än vad som tidigare uppnåtts med ett par progressiva glas. Xtend teknologin hanterar flera avstånd i samma blickriktning och ger markanta förbättringar i det området i glaset som är avsett för seende på en armlängds avstånd.


Varilux X series har utvärderas genom omfattande konsumenttester och löser en av de största begränsningarna man kan uppleva med progressiva glas, behovet av onödiga huvudrörelser försvinner. Never vision behavior  NVB är den första mättningen som identifierar den presbyopa bärarens beteende vid seende på nära håll. Beteendet för närseende är avgörande för att kunna ge dig det bästa seendet och bekvämaste hållning. Exempel på ditt beteende: kombinerade mätningar för den högsta nivån av individualisering. Vid mätningen kollar vi på din blick-sänkning, avstånd, lateralt offset, syn-beteende, bågen du har valt, Eyecode och ditt dominanta öga.Vill du veta mer om din optiska status? Eller när var det senast du kollade din syn? Nu har du chansen att genomgå en noggrann och detaljerad synkontroll med hjälp av våra erfarna special optiker. Till sin hjälp har dem ett antal avancerade optiska instrument med bland annat Cornealtopograf och Ögonbottenkamera. Hela undersökningen tar ca. 1½ timme. Vi kontrollerar dina ögon, din syn och eventuella synfel , ögonmuskulatur, ögontryck, synfält och ögonbotten. Vi remitterar dig vidare med en utförlig skrivet remiss vid behov till ögonläkare, ortoptist eller annan ögonspecialist.


Pris: från 995:-


Optifog är en ny ytbehandling för optiska glas såsom  enkelslipade, progressiva och solglas. Behandlingen gör att glasets yta blir otroligt vattenattraherande. Det gör att de mikroskopiska vattendropparna sprids ut fullständigt och bildar ett ytskikt som är så tunt att det är osynligt för användaren. Essilors forskare har utvecklat den helt unika tekniken att göra glasen Hydrofila d v s vattenattraktiv . Traditionellt har målet varit att göra glasen så vattenavvisande d v s Hydrofoba som möjligt för att vattnet ska rinna av. Men detta har aldrig löst problemet med imma, som ju består av mikroskopiskt små vattendroppar. Essilor kan nu som första företag erbjuda en kombination av ytbehandling, återaktivering och rengöring av glasen en gång i veckan.

 


Optifog: För dig som vill bli av med imma på dina glas under vinterhalvåret. En teknik som är effektiv och lätt att använda. Helt enkelt imfria glas. Optifog är en ny ytbehandling för enkelslipade glas, progressiva glas och solglasögon. Behandlingen gör att glasets yta blir otroligt vattenattraherande. Det gör att de mikroskopiska vattendropparna sprids ut fullständigt och bildar ett ytskikt som är så tunt att det är osynligt för användaren. Optifog är lätt att använda. Den skyddande effekten återaktiveras en gång i veckan genom att glasögonen putsas med Optifog Smart Putsduk. Marknadstest visar att 98 % av kunderna är mycket tillfreds med Optifog  förmåga att hålla glasen rena och imfria.Pris: från 952:-/glas. Nu får du 15% rabatt när du beställer Optifog.

 

 

 AIR OPTIX AQUA MULTIFOCAL från Alcon/ CibaVision för Presbyopi. Vad är Presbyopi? Presbyopi är ett tillstånd som bror på nedsatt flexibilitet den så kallade ackommodationsförmåga på ögats lins som leder till oförmåga att fokusera på nära håll. Vid 40 års åldern börjar din syn förändras, speciellt när du försöker fokusera på nära håll. Önskar du se klart på alla avstånd utan att bära glasögon, börja med AIR OPTIX ® AQUA Multifocala kontaktlinser. De är särskilt utformade att arbeta tillsammans med dina ögon för att ge ett tydligt seende med komfortabla fokusområde på nära till långt håll. Så det finns ingen oskärpa eller avbrott i ditt seende. Precis klart syn på alla avstånd vid användning.VARILUX S 4D

Med Varilux S 4D har Essilors forskare återigen flyttat gränserna för vad som är möjligt med progressiva glas . Varilux S 4D är det nya progressiva premiumglaset i Varilux-serien. Varilux S 4D är det första glaset som tar hänsyn till det dominanta ögat. Mättningen görs snabb med hjälpa av Visioffice. Varilux S 4D gör att man ser utan att behöva tänka efter. För dig som glasögon bärare blir seendet naturligt med omedelbar skärpa - ett instinktivt seende.

Varilux S-serien introducerar även två andra världspatent: SynchronEyes, som tar hänsyn till de fysiologiska olikheterna när ögonen samarbetar. Nanoptix, en förfinad digital mikroslipning so9m ger högre precision över hela glasets yta. Essillor lanserar också Varilux S2 - ett progressivt glas med Nanoptix och SynchronEyes, men utan hänsyn till det dominanta ögat. Både S2 och S 4D mäts med hjälp av Visioffice och levereras alltid med Eyecode och Crizal Forte UV.3 unika fördelar med Vrilux S4D:Instinktivt seende 4D beräkningen av den dominanta ögat ger känslan av ett naturligt - instinktivt seende - vid rörelse och på olika avstånd.Stabilt seende vid rörelse Nanoptix gör det möjligt att mikroanpassa glasets design över hela ytan och få maximalt utbyte av den avancerade individuella mättningen som görs i Visioffice. Ett stabilare seende medför att den upplevda gungeffekten kan minska upp till 90%.Större synfält: SynchronEyes ger 95% av glasögonbärarna upplevelsen av bättre skärpa överallt i glaset. Detta gäller särskilt glasögonbärare med olika styrkor på ögonen. Läs vidare mer om det nya progressiva glaset under fliken progressiva glas.


Pris: från  3995:-/glas inkl. ytbehandling Crizal Forte,eyecode, UV-skydd och f-360.Vid beställning av Essilors avancerade progressiva glas Varilux S4D, S2 eller Varilux vi på, utan extra kostnad ett par kompletta avstånd, läs eller solglas.

Paketpris: avstånd eller läs, Glas + Antireflex + Hårdhetsbehandling + Båge= från 999:-

Köp avstånds eller läsglas med antireflex och hårdhetsbehandling plus båge från tillverkaren Ricardo Nordica för endast 999:-. Priset gäller vid styrkor upp till +4,0/-4,0 och brytningsfel -2 i cylinder (astigmatism) för styrkor utanför dessa omfång tillkommer extra tillverkningskostnad på glasen.

Köp 3 par betala för 1 par?! Nej tack. Sedvanligt funkar första paret halvtaskigt och dem andra två paren rattas av dina ögon på ett ögonblick. Törs du kompromissa med din syn? Vårt sätt att jobba är mycket mer kvalitetsbetonad och vi har alltid en omtanke om din syn inte en baktanke om dina ögon. Först en noga genomförd synkontroll och sedan tillpassar vi glasen efter dina ögons behov. Vi kontrollerar dina gamla glas och dess syn-komfort och kvalité. Vi erbjuder antigen samma typ av glas med ännu bättre tillverkningsteknik än dina gamla eller i samråd med dig uppgraderar vi dina glas till nästa nivå av optisk-komfort och synupplevelse. Vi jobbar med VARILUX programmet för progressiva & Singel Vision glas. Hos oss skaffar du ett par, betalar endast för ett par och vi vet att det paret kommer med säkerhet att funka till din belåtenhet. Behöver du glas för skärmarbete, läsning eller solglas kan vi alltid erbjuda kvalitetsprodukter till förmånliga priser i samarbete med våra glasleverantörer.


Kom in, du kan alltid fynda bland förra sommarens kollektion av solglasögon. Just nu får du upp till 70% rabatt. Gäller ej vår & höst nyheter, oavsett tidigare pris på märkesbågar med bra solglas och häftig , supercool design från Ray-Ban, Marc By Marc jacobs, Inface, WOOW, Face & Face och Pro


kom in gärna och välj bland ett stor urval av utgångna märkesbågar, just nu får du upp till 75% rabatt på båge när du beställer glas. Oavsett om du beställer glas för läs, avstånd, bifokala, solglas eller progressiva. Gäller ej vår & höst nyheter. Nu kan du verkligen kosta på dig att ha ett par väldesignade bågar från Gucci, Skaga, YSL  Marc By Marc Jacob, CRERRA,  mm till fester, läs, terminal eller varför inte rent av till solglasögon.
Crizal Forte UV ytbehandling är den mest kompletta ytbehandlingen i Crizal programmet. Rekommenderas mot skadligt UV strålning och mot de fem hindren mot klar seende: reflexer, smuts, repor, damm och vatten. Visste du att ofärgat glas kan skydda mot skadligt UV-strålning. Många plast material skyddar mot infallande UV-strålar framifrån. Essilors ytbehandling Crizal Forte UV ger även ett fullgott skydd för UV-reflektion från glasets baksida. Essilors UV-skydd är certifierat på samma sätt som de solkrämer vi alla använder i solen, solskyddsfaktor SPF. Essilor har infört en solskyddsfaktor för optiska glas - E-SPF: Eye-Sun Protection Faktor. T.ex har ormix materialet i kombination med Crizal Forte UV, har en skyddsfaktor på ESPF 25.Crizal Forte UV är ett av flera exempel på ESSILORs strategi att ge glasögonbärare mervärdesprodukter. Essilor vill på så sätt hjälpa glasögonbärare att differentiera sig på glasområdet och samtidigt ge sig själva ett mervärde som gör skillnad och som glasögonbärare känner sig nöjda med. I början av 2013 kommer Essilor att införa UV-tillägget på alla crizal-behandlingar.

 

Prisuppgift: från 762:-/glasOrthokeratologi:Ortho K är en metod som används för att korrigera närsynthet upp till -4.5 D. En stabil kontaktlins ändrar temporärt formen på ögats yttersta skikt, hornhinnan. Kontaktlinserna bärs under natten när du sover och gör att man har bra seende och normal synskärpa utan vare sig kontaktlinser eller glasögon på dagen eller upp till 2 dagar. Läs mer under fliken kontaktlinser. Klicka på länken enseyes.com högst upp till höger och läs mer om nattlinser.


För dig som är kontaktlinsbärare, närsynt och i akut behov av kontaktlinser. Finns nu möjlighet att köpa endagskontaktlinser av märket DAILIES Aqua Comfort Plus, 1 day ACUVUE Moist och DAILIES TOTAL1 hos oss. Du är välkommen in om du är erfaren kontaktlinsbärare och gör regelbundna kontaktlinskontroller hos en leg. optiker med kontaktlinsbehörighet. Vi tillhandahåller styrkorna -0,50 upp till -6,00 med steg om 0,25 D för DAILIES Aqua Comfort Plus och styrkorna -1,00 upp till -4,00 med steg om 0,25 D för 1 day ACUVUE Moist.


Pris: från 240:- 30/box för DAILIES Aqua Comfort Plus

Pris: från 650:- 90/box för 1 DAY ACUVUE Moist.

Dela upp ditt köp på sex månader utan ränta, endast en uppläggningsavgift på 80: - tillkommer.Ring oss och fråga efter våra kontaktlinspriser, vi uppdaterar våra kontaktlinspriser varje vecka mot leverantörspriser. Vi erbjuder våra kontaktlinskunder kostnadsfri hemleverans av kontaktlinser när du genomför din halvårs eller helårs-kontaktlinskontroll hos oss. Om du bokar kontaktlinskoll med kort varsel och vi inte kan ha dina kontaktlinser hos oss i lagret, får du med dig dina kontaktlinsvätska vid besöket och betalar din räkning , sedan får du kontaktlinser hem i brevlådan. Vill du hämta din kontaktlinser i samband med din årliga kontaktlinskoll, beställ dem när du ringer och bokar tid för besök hos oss. Om det visar sig att dina styrkor har ändrat sig vid besöket, returnerar vi dina beställda kontaktlinser till tillverkaren och du får dina nya kontaktlinser med dem nya styrkorna hemskickad direkt från tillverkaren . När det är dags för din helårs-halvårskontroll eller bara för att beställa linser , får du en påminnelse hem per brev. Behöver du bara linser för att fylla på ditt kontaktlinslager för ytterligare 6 månader, ringer du in din beställning om du är besvärsfri så skickar vi dina kontaktlinser + faktura hem till dig. Enkelt och bekvämt.Halvårskontroll från 450:-

Helårskontroll från 580:-

Leveranstid: kontaktlinser 2 till 3 dagar


För ungdomar och vuxna har vi en kollektion av bågar från Rickardo Nordica med märken som People, Work och Metro, Time från den svenska båg-tillverkaren OPO Design med märket OPO Trend. Bågarna finns i i olika färger och former och levereras med enstyrkeglas från Essilor till paketpris: båge, glas och ytbehandling från 995:-För dig som önskar progressiva glas till ett rimligt pris erbjuder vi bågar från Rickardo Nordica med märken som People, Work ,Metro och Time och från den svenska båg-tillverkaren OPO-Design med märket Opo Trend . Bågarna finns i olika färger och former och levereras med progressiva glas från Essilor av märket Varilux Comfort New Edition och Varilux Comfort Short New Edition till paketpris med båge och progressiva glas .

Prisuppgift: från 4995:-I våra paketpriser ingår glas av hög kvalitet och syn-komfort med antireflex och hårdhetsbehandling från våra glasleverantörer ESSILOR (Franskt), Hoya (Japanskt) Zeiss och Rodenstock (Tyskt)Vi har valt progressiva glas med bra syn-komfort och prestanda. Vi har medvetet valt bort de allra billigaste progressiva glasen då dessa enligt vår yrkesmässiga bedömning ej uppfyller våra kunders krav på kvalitet och syn-komfort. Vår önskan är att du som konsument skall bli så nöjd som möjligt även med ett progressivt glas som inte kostar så mycket.Boka tid direkt online via vår hemsida eller Välkommen att kontakta oss på Tel. 08-651 00 32