Multilens AB

Välkommen att kontakta oss på Tel. 08-651 00 32

 

Multilens har optiska lösningar som hjälper dig.

Multilens är ett världsunikt specialoptiskt företag. Ögat, seendet och syn-funktionen är utgångspunkten. Den optiska lösningen är sedan ett resultat av samarbete mellan Multilens, ögonsjukvården och patienten. Multilens samarbetar med ögonläkare, optiker och ortoptister för att kunna ge människor med synproblem den bästa optiska lösningen och synsvaga bra optiska hjälpmedel.Multilens erbjuder människor med synproblem den bästa optiska lösningen. Med hjälp av avancerad optik kan Multilens skräddarsy optiska lösningar för dig som har syn-svagheter och behöver hjälp med förstoring, för dig med dubbelseende, för dig som är ljuskänslig, för dig som behöver hjälp på jobbet och för er som behöver receptslipningar som fungerar. Multilens fokuserar på och erbjuder innovativa lösningar som hjälper människor med högställda krav på seende. Har du funderingar på avancerade optiska lösningar kontakta oss för ytterligare information. Multilens egen hemsida kan besökas.ÖKOLUX plus mobil. Högkvalitativa förstoringsglas från den Tyska SCHWEIZER. ÖKOLUX plus mobil är ett förstoringsglas med inbyggt LED ljus lämpliga att ha med sig i fickan eller att ha i hemmet. Den höga kvalitén gör att du som konsument får 10 års garanti. ÖKOLUX plus mobil används bla. inom vården där Syncentralerna (de som har hand om personer med synproblem inom sjukvården) ofta förser sina patienter med ÖKOLUX plus mobil. Anledningen är den fina optiska avbildningen, den långa batteritiden, hållbarheten samt givetvis tillgängligheten till både olika förstoringsgrader och ljusfärger.

ÖKOLUX plus mobil är ett förstoringsglas med inbyggt batteridrivet ljus. Ljuskällan är LED och finns i tre färgtemperaturer ljusfärg gult 2700 K, vitt 4500 K och blått 6000 K.

¤ Finns tillgängligt i förstoringar från 2,5x förstoring upp till 14x eller uttryckt i dioptrier, 10 - 56 dioptrier.

¤ Linsen finns i 3 utföranden Rakt rektangulärt, Vinklat rektangulärt samt Cirkulärt.

¤ Linsen är en asfärisk lättviktslins vilket ger bästa möjliga avbildning och lägsta möjliga vikt.

¤ Det speciella LED ljuset ger en stark och jämn belysning.

¤ De 3 olika ljustemperaturerna gör det möjligt att ytterligare förbättra syn-komforten genom att varje person kan välja det ljus som passar bäst för honom/henne.

¤ LED Ljuset ger en låg energiförbrukning och därmed en lång batterilivslängd. De få gånger man måste byta batteri gör en enkel stängningsmekanism i handtaget det lätt att genomföra bytet.

¤ Livslängden på dioden är cirka 10 år.

¤ Medföljer en skydds- förvaringspåse av mikrofiber, som även används för rengöring. En praktisk inbyggd ögla för dem som önskar fästa en snodd.Prisuppgifter:

10 dioptrier 755:-

12 dioptrier 785:-

16 dioptrier 770:-

20 dioptrier 741:-

24 dioptrier 780:-

28 dioptrier 645:-


ML Bino från Multilens: ML Bino är starkare läsglasögon med special optik för bättre syn-komfort. Läs- glasögon med högre styrka över +3.0 skulle göra det möjligt att ta texten/objektet närmare ögonen än normalt, vilket i sin tur ökar möjligheten att lättare kunna läsa mindre text och se små detaljer. Men i vanliga glasögon skulle det bli ansträngande att titta på så nära håll då ögonens vinkel inåt också kommer att öka(konvergens).

ML Bino är en unik lösning där dessa högre additioner kombineras med en komforthöjande specialslipning som minskar behovet av att vinkla ögonen inåt med s.k prismatisk effekt. Detta gör ML Bino till ett suveränt hjälpmedel för ögonen som tappat i synförmåga eller för detaljerade hobbyarbeten:

¤ ML Bino finns i styrkor/additioner +3,5 upp till +12

¤ Den prismatiska effekten är avpassad så att syn-komforten för varje styrka blir optimal.

¤ ML Bino passar de flesta personer , då ML Bino är konstruerad så att den prismatiska effekten automatiskt anpassas efter användarens avstånd mellan ögonen.

¤ ML Bino finns i 7 olika bågar för att passa de flesta smaker. Bågarna är speciellt utvalda för att de är stabila vilket är mycket viktigt för att den avancerade optiken ska vara rätt positionerad.

¤ I hobbysammanhang kan ML Bino jämföras med förstoringsglas, med den viktiga skillnaden att de sitter på huvudet och hålls inte i handen! Detta gör att man kan använda båda händerna samtidigt som man kan se alla detaljerna.

¤ ML Bino finns både med och utan antireflex ML Prima

¤ Har man behov av korrektion i sina glasögon, så går det bra att få även den i ML Bino.

¤ ML Bino är svensktillverkat hos Multi lens, ett svenskt optikföretag inriktat på specialoptik.Prisuppgift:

+4.0 1998:-

+5.0 1855:-

+6.0 1698:-

+8.0 2140:-MODULAR TS: Förstoringsglas på fot från Tyska SCHWEIZER.

Modular TS är ett förstoringsglas på fot med utbytbara, öppna förstoringslinser (utan sidoskydd) i 7 olika styrkor. Det gör det möjligt att komma åt att skriva när man använder förstoringslinser med de lägre förstoringarna ( 8 och 12 dioptrier ). Man kan även tilta förstorings delen för att få optimal vinkel beroende på om man är vänsterhänt - eller högerhänt. Linserna är asfäriska för bästa möjliga bildåtergivning.Prisuppgift:

Endast fotmodul 608:-

Fot modul + asfärisk lins utan belysning:

MTS 39 Dioptri 35 mm lins 953:-

MTS 28 Dioptri 35 mm lins 875:-

MTS 20 Dioptri 55 mm lins 885:-

MTS 16 Dioptri 60 mm lins 893:-

MTS 12Dioptri 70 mm lins 1029:-

MTS 8 Dioptri 85 mm lins 1094:-

MTS 8 Dioptri 100x75 mm lins 1453:-Solskydd för dina bågar om du är väldigt ljuskänslig.

Solsidosykdd i svart eller brun färg passar de flesta bågar Pris 265:-/par


Simglasögon för närsynta och översynta: Finns i färgerna orange och blå.

-10 och max -5 i astigmatism 3125:-

-15 och max -5 i astigmatism 4125:-

-20 ingen astigmatisk korrektion 4625:-

+7 och max -5 i astigmatism 4625:-

Andra effektiva synhjälpmedel från Multi Lens för dig som har synnedsättning.¤ ML OPTIO: Speciallinsen för kreativa lösningar.

¤ ML FILTER: Filter för komfort, kontrast och skydd.

¤ ML VIDI: Kikaren med det stora synfältet.

¤ ML FOCUS: Kikaren med bilden i focus.

¤ ML COMBI: Ett nytt hjälpmedel för bättre orientering.

¤ ML A2: Ett optisk linssystem för stort synfält på kort avstånd.

¤ ML APLANAT: Ännu ett optisk linssystem för stort synfält på kort avstånd.

¤ ML RP: För tunnelseende, för personer med minskat synfält.

¤ MLX-Lenti: Pluslins för kort läsavstånd.

¤ FUNCTIONAL: ASfärisk lättvikts-lupp.

¤ VISOLETT ACRYL: Lup i acrylplast i 4 diametrar.

¤ SPECWELL MONOKIKARE: Ett litet och lätt kikarsystem med fokuseringsmöjlighet. Systemet kan användas antigen för montering i båge eller som separat kikare. Problemlösare för personer med nedsatt syn för att kunna orientera sig i sin omgivning.

¤ KEPLER SYSTEM: Ett hand-kikarsystem som med fördel kan monteras i båge. Kan fokusera mellan oändlighet och ca 250 mm. Monokularen är i huvudsak designade för avståndsorientering och fungerar väl för att upprätthålla den personliga rörelsefriheten.

¤ MULTILENS KIKARBÅGE-SYSTEM: Med det systemet går det att anpassa en monokulär kikarlösning för varje individ på ett kostnadseffektivt sätt. Dessutom i en normal båge.

Multilens erbjuder människor med synproblem de bästa optiska lösningar. För den som ständigt måste bära glasögon är det naturligtvis viktigt att även ha ett par skräddarsydda solglasögon. Multilens specialtillverkade solglas tar bort det irriterande UV- och blå ljuset, samtidigt som de släpper igenom mer av det goda ljuset, vilket ger högre skydd och ökad komfort. En perfekt lösning för utomhusbruk är att kombinera en filterlins med ett polariserande skikt. Detta är möjligt med Multilens alla Sun-bågar.

¤ SUN -ONE kan endast beställas med planglas. Färg svart Storlek 59-19 höjd 36 näs-stöd för bästa passform. Kan beställas endast med planglas.

¤ SUN - TWO kan beställas i styrkeomfång +/-6 Färg brunmelerad och grå Storlek 54-21 höjd 35 näs-stöd för bästa passform.

¤ SUN - THREE kraftigt sidoskydd och lämpar sig bättre för att slipa in olika styrkor Färg brunmelerat Storlekar S, M och L och svart Storlekar M, L och XL Kan beställas i styrkeomfång +/-10

¤ SUN - LADY Den har något större linser än traditionella solglas. Färg svart Storlek 63-18 höjd 39

¤ ML FILTER BIOCOVER Filter covers med Multilens kvalitetsfilter är designade för att kunna placeras utanpå befintliga glasögon. De finns i storlekarna S 59-12,M 61-13 och L 65-16.

¤ CLIP - ON FLIP Multilens Clip - onflip är perfekta att knäppa fast på glasögon för att skydda mot solen eller för att förbättra kontrasten. Finns i två utföranden, en med ram storlek 49-20 och en utan ram storlek 54-14.
Hej. Har du frågor, eller vill boka en tid hos oss? Ring: 08 - 651 00 32