Antireflex och hårdhetsbehandlingVälkommen att kontakta oss på Tel. 08-651 00 32

 

Dina ögon påverkas av solens skadliga UV-strålar varje dag, oavsett om det är soligt eller molnigt ute. UV-strålning ökar risken för katarakt.UV-skador står för 90% av det synliga åldrandet. Ögoninfektioner och andra mer allvarliga tillstånd kan bro på överexponering av solljus. UV-strålning kan orsaka hudcancer på den känsliga huden runt ögonen och på ögonlocken.


Vanliga solglas och klara glas skyddar endast mot de UV-strålar som träffar glaset framifrån. Studier visar dock att upp till 50% av de skadliga UV-strålarna når in i ögat från sidan och via reflexer från glasets baksida. Därför är det mycket viktig att även ha ett UV-skydd på baksidan av glaset. Över 40% av den årliga UV-strålningen fås inomhus eller vid molnigt väder. Det vill säga i situationer där man inte tänker på risken med UV-strålningen. Därför har alla även klara glas från Essilor ett UV-skydd på baksidan av glaset när du väljer någon av ytbehandlingarna Crizal UV.

 


Antireflex-behandling är en ytbehandling som består av flera skikt.

Behandlingen gör att störande ljusreflexer och blänk på glasen minskar och ger då en klarare synskärpa. Man blir mindre bländad vid t-ex. bilkörning en mörk regnig kväll. Antireflex-behandlingen kombineras alltid med en hårdhetsbehandling på plastglas för att öka reptåligheten. Det kan skilja väldigt mellan olika antireflex-behandlingar. Hos oss får du alltid de bästa, det finns 4 olika behandlingar att välja på efter önskar behov. Vi lämnar 3 års garanti på våra antireflex-behandlingar.Lev livet i klartext!

För en klarare synupplevelse, har Essilor utvecklat en ytbehandlingssortiment under varumärket Crizal. Crizal behandlingar ger perfekt tydlig syn genom att attackera dess glasögon 5 värsta fiender:

- Bländning, orsakad av reflektioner, särskilt på natten, eller när du arbetar framför datorn.
- Fläckar som diffusa ljuset som träffar linsen och sudda din vision.
- Repor, som minskar visuell komfort.
- Damm, vilket kan vara ett hinder för skarp syn.
- Vattendroppar, som snedvrider synen.

Mer än 260 miljoner Crizal-behandlade glas har sålts över hela världen sedan produkten lanserades 1992. I själva verket var nöjd-kundindex relaterad till den senaste generationen av Crizal behandlade glasen över 90% *.
Varför inte sälla sig? Välj Crizal för att leva livet i klartext!

* Internationell studie - 689 Eyecare proffs - augusti 2009

Ett ständigt sökande efter förbättringar

De första Essilor behandlingarna dök upp i 1967 som mineral glas. År 1992 revolutionerade lanseringen av Crizal universum behandlingar på ekologiska glas, vilket ger en äkta effektivitet mot repor och fläckar. Sedan dess är det Crizal sortimentet utvecklats ständigt tack vare den senaste avancerade tekniken. Vårt mål är att uppfylla det första behovet för glasögonbärare: klarsynthet.

Crizal viktiga datum

- 1992: Skapandet av Crizal behandling
- 2003: Införande av Crizal Alizé, erbjuder drastiskt förbättrad effektivitet i Smeta motstånd
- 2006: Införande av Crizal A2, med antistatiska egenskaper att stöta bort damm.
- 2007: Lansering av Crizal Sun, utvecklat den första antireflekterande lins speciellt för sunwear.
- 2009: Lansering av Crizal Forte , den mest avancerade anti-reflekterande lins på marknaden med oöverträffad reptålighet och vattenavstötning.
- 2010: Startar om Crizal Lätt & Crizal Alizé + för ett komplett utbud av super glas med Smeta motstånd.
Med Crizal, kan du njuta av världen utan begränsningar. Crizal behandlade glas har perfekt transparens som gör att du kan njuta av världen utan begränsningar. Essilors forskarlags mål är att erbjuda glasögonbärare bästa bestående klarsynthet tack vare behärskning av ljus, fysik och kemi i kombination med dess överlägsna kunskap om bärares syn i verkliga livet. De se till att Crizal serien erbjuder dig alla fördelar med de senaste tekniska genombrott.CRIZAL gör Skillnaden. FEM GÅNGER SÅ BRA SKYDD MOT OKLART SEENDE.

Crizal är en avancerad ytbehandling som består av flera lager. När du väljer Essilors kvalitetsglas kan du också förvänta dig att de behåller sin klarhet.


¤ UV skyddar mot upp till 30% av den UV-strålning som kommer från sidan eller mot reflexer från glasets baksida.


¤ Bättre komfort varje dag.

¤ Unika vattenavvisande egenskaper.

¤ Lättare rengöring.

¤ Det bästa skyddet mot repor.

¤ Slipp damm och smuts.CRIZAL FORTÉ UV Bäst i klassen

Den mest kompletta ytbehandlingen. Unik UV-skydd. Nu ingår UV-skydd i alla ytbehandlingar i Crizal-familjen. UV-skyddet eliminerar UV-reflexer från glasets baksida. Detta gör Crizal till den säkraste och klaraste ytbehandlingen. Tack vare en ny process blir glas med Crizal Forté lika reptåliga som antireflex-behandlade mineralglas Genom att optimera AR- processen uppnås en 30% förbättrad AR- effektivitet. Crizal Forté har även oöverträffade egenskaper när det gäller smuts- och vattenavvisande effekt. Kombinerat med den antistatiska effekten får crizal Forté- glas en klarhet som består under lång tid.CRIZAL FORTE UV är Essilors bästa och mest hållbara ytbehandling. Naturligtvis med antireflex av yppersta klass, som förbättrar kontrasten markant på natten och ger mindre trötthet på dagen. Men också med marknadens bästa vattenavvisande egenskaper och samma reptålighet som mineralglas med AR. Vi rekommenderar alltid CRIZAL FORTE, som ger det mest kompletta skyddet.¤ UV skyddet skyddar mot upp till 30% av den UV-strålning som kommer från sidan eller mot reflexer från glasets baksida.

¤ Vattenavvisande egenskaper: Unik

¤ Dammavvisande egenskaper: Bästa

¤ Repskydd: Bäst

¤ Skydd mot smuts: Bäst

¤ Antireflex: Bäst


Crizal Forte UV ytbehandling är den mest kompletta ytbehandlingen i Crizal programmet. Rekommenderas mot skadligt UV strålning och mot de fem hindren mot klar seende: reflexer, smuts, repor, damm och vatten. Visste du att ofärgat glas kan skydda mot skadligt UV-strålning. Många plast material skyddar mot infallande UV-strålar framifrån. Essilors ytbehandling Crizal Forte UV ger även ett fullgott skydd för UV-reflektion från glasets baksida. Essilors UV-skydd är certifierat på samma sätt som de solkrämer vi alla använder i solen, solskyddsfaktor SPF. Essilor har infört en solskyddsfaktor för optiska glas - E-SPF: Eye-Sun Protection Faktor. T.ex har ormix materialet i kombination med Crizal Forte UV, har en skyddsfaktor på ESPF 25.Crizal Forte UV är ett av flera exempel på ESSILORs strategi att ge glasögonbärare mervärdesprodukter. Essilor vill på så sätt hjälpa glasögonbärare att differentiera sig på glasområdet och samtidigt ge sig själva ett mervärde som gör skillnad och som glasögonbärare känner sig nöjda med. I början av 2013 kommer Essilor att införa UV-tillägget på alla crizal-behandlingar.

¤ Crizal Forte UV skyddar mot de, upp till, 50% av uv strålning, som kommer från sidan eller från reflexer på glasets baksida.

¤ Över 40% av UV strålarna når dig inomhus eller ute vid molnigt väder, någon som du kanske inte alltid medveten om.

¤ Crizal Forte UV garanterar inte bara ett klart seende, utan skyddar också dina ögon från exponering av farligt UV ljus, liksom solskyddsmedel skyddar din hud.Prisuppgift: 770:-/glasCRIZAL ALIZÉ + med UV skydd

Utvecklades för att möta två av konsumenternas viktigaste önskemål när det gäller glasögonglas. De ska vara lätta att rengöra och de ska inte bli smutsiga. Crizal Alizé kombinerar därför en hög ljustransmission (99,2%) och en bra reptålighet med en effektiv top-coat, vatten och smutsavvisande yta.


¤ UV skyddet skyddar mot upp till 30% av den UV-strålning som kommer från sidan eller mot reflexer från glasets baksida.

¤ Vattenavvisande egenskaper: Utmärkt

¤ Damavvisande egenskaper: Bästa

¤ Repskydd: Utmärkt

¤ Skydd mot smuts: Utmärkt

¤ Antireflex: Utmärkt

CRIZAL ALIZE+ är en ny förbättrat antireflex och hårdhetsbehandling av den tidigare varianten CRIZAL ALIZE.


Prisuppgift: 680:-/glas
Crizal Prevencia

 

 

En banbrytande Upptäck: att hitta de mest skadliga våglängderna med hög energi. Under 2008 påbörjade Essilor i samarbete med Vision Institute i Paris att investera i ett avancerat forskningsprogram för att förbättra ögonhälsan. Genom detta samarbete har Essilor som mål att erbjuda det mest kompletta ögonskyddet mot skadligt ljus, inklusive ljus med hög energi.  Crizal ® Prevencia de första klara glas och 4 års forskningssamarbete mellan Essilor och Vision Institute i Paris, vilket ledde till stora upptäckten i retinal fototoxicitet. Essilor lanserar Crizal ® Prevencia de första glasen med förebyggande effekt som ger selektivt skydd mot skadligt blått ljus och UV-strålar. Blå-violett ljus finns överallt, utomhus oavsett väderlek avger solen blå-violett ljus. Blå-violett ljus finns också inomhus, i modern belysning som LED och i de flesta apparater såsom datorer, smartphons, läsplattor, lågenergilampor och även i solljus som kommer in genomfönstren. LED är en skadlig ljuskälla Ljuset är grundläggande för seendet, färgseende, former och detaljer. Och blå-turkos Ljus är även ett viktigt hjälpmedel  i ditt totala välbefinnande såsom under sömn, vakna perioder, minnesfunktioner och den grundläggande mentala hälsan.Men ljus kan också vara orsaken till för tidig åldrande av dina ögon . UV-strålar är farliga för ögonen precis som de är för huden. Under en livstid, de ackumuleras och påskyndar ögons åldrande samt bidrar till uppkomsten av grå starr. Blå-violett ljus har nyligen identifierats som skadliga för näthinnans celler. Det är en av riskfaktorerna för uppkomsten av åldersrelaterad makuladegeneration AMD. Crizal senaste innovation filtrerar selektivt ljus: Crizal Prevencia


1 skyddar dina ögon mot skadlig UV-och blå-violett ljus .


2 låter viktig ljus passera genom glaset. 


3 garanterar optimal seende och maximal klara glas.

 

 

Prisuppgift: 841:-/glasCRIZAL easy med UV skydd, NYTT

Detta är ett enklare alternativ av ytbehandling som har fått sitt namn efter de tre olika skikt som den är uppbyggd av. I grunden läggs ett repskyddande skikt, efterföljt av en Multi-AR. Ljustransmissionen för Trio Clean är 96,5% . Ytterst läggs en vatten och smutsavvisande top-coat.¤ UV skyddet skyddar mot upp till 30% av den UV-strålning som kommer från sidan eller mot reflexer från glasets baksida.


¤ Vattenavvisande egenskaper: Bra

¤ Repskydd: Utmärkt

¤ Skydd mot smuts: Bra

¤ Antireflex: UtmärktPrisuppgift: 468:-/glasCrizal Sun UV är Essilors unika ytbehandling för solglas.

Crizal Sun UV E-SPF 50+ en ytbehndling för solglas ger 50 gånger bättre skydd mot UV-stålning gånger jämfört med vanliga solglas. Inga oönskade reflexer framför ögonen eftersom innerytan på glasen görs reflexfria. Är en specifik ytbehandling utvecklad för solglas. Främre sidan behandlas med Supra för bästa repskydd. För att hindra UV-strålning att reflekteras in i ögat av ljus bakifrån kombineras en Crizal-behandling på innerytan med ett 100% UV-block. På både frontyta och bakre yta ligger en top-coat som gör solglasen både smuts- och vattenavvisande och samtidigt lätt att putsa.

På framsidan av solglaset: Smutsfri top-coat + Repskydd.

På baksidan av solglaset: Repskydd + Antireflex + UV filter + Smutsfri top-coat

CRIZAL SUN UV Skyddar mot UV-reflektioner från glasets baksida. En skyddande behandling på glasets framsida. Baksidan av glaset är försett med ett UV-filter samt Crizal Alizé + en smuts-, damm- och vattenavvisande ytbehandling. Med Crizal Sun UV ser du klart och dessutom skyddas effektiv mot UV-strålning.

Prisuppgift:  566:-/glasÄr du trött på glas som immar igen? OPTIFOG EN VÄRLDSNYHET FRÅN ESSILOR:

Optifog är en ny ytbehandling för optiska glas, enkelslipade, progressiva och solglas. Behandlingen gör att glasets yta blir otroligt vattenattraherande. Det gör att de mikroskopiska vattendropparna sprids ut fullständigt och bildar ett ytskikt som är så tunt att det är osynligt för användaren. Essilors forskare har utvecklat den helt unika tekniken att göra glasen Hydrofila d v s vattenattraktiv . Traditionellt har målet varit att göra glasen så vattenavvisande d v s Hydrofoba som möjligt för att vattnet ska rinna av. Men detta har aldrig löst problemet med imma, som ju består av mikroskopiskt små vattendroppar. Essilor kan nu som första företag erbjuda en kombination av ytbehandling, återaktivering och rengöring av glasen en gång i veckan.


Optifog är den nya ytbehandlingen för alla Essilors glas. Med Optifog får du för första gången möjlighet att få ett effektivt och varaktig skydd mot igen-immade glasögon. Det är ett genombrott som många glasögonbärare har väntat på. 75% av världens 1,6 miljarder glasögonanvändare är intresserade av glas som motverkar imma. 80% av de som deltog i en internationell studie genomförd av Ipsos 2010 och 2011 i Hongkong och Finland var nöjda med effekten av Optifog.

Studien visar att 98% av glasögonbärare var också mycket nöjda med Optifog Activators förmåga att hålla glasen rena förutom att motverkar imma genom att glasen putsas med Optifog Activator. Optifog behandlade glas levereras tillsammans med Optifog Activator - setet som består av en smart mikrofiberduk. Optifog återaktiveras en gång i veckan genom att glasen putsas med Activators-Smart Textil mikrofiberduk. Varje halvår måste du skaffa ett Activator - set.

Glasögon som inte immar igen kan vara avgörande för säkerheten. Optifog är en komplett ytbehandling, lätt att rengöra och effektiv mot repor, reflexer och damm samt skyddar glasen mot imma i alla sammanhang. Vi alla har upplevt hur glasögonen immar igen när vi dricker hett kaffe, tränar, öppnar luckan till den nydiskade diskmaskinen, när vi utövar sport utomhus som t ex. löpning, cykling, tennis, på jobbet när vi utför arbetsuppgifter som kräver maximalt precision och säkerhet eller kommer in i värmen från kylan. Imman på glasögonen kan till och med vara farlig.Prisuppgift: Optifog UV 901:-/glas

Solglas med Optifog Sun UV 798:-/glas
SUPRA Den enklare ytbehandlingen för glas. En ytbehandling som håller ett bra kvalitet och är ett prisvärt alternativ som lämpar sig för skärm och när-arbete.Prisuppgift: 211:-/glas


Boka tid direkt online via vår hemsida eller Välkommen att kontakta oss på Tel. 08-651 00 32 

 

 

 


Hej. Har du frågor, eller vill boka en tid hos oss? Ring: 08 - 651 00 32