Progressiva glas

Välkommen att kontakta oss på Tel. 08-651 00 32


Vilka krav ställer du på ditt seende? Dagens livsstil ställer helt nya krav på glas och bra seende.Läser du mycket, sportar, kör bil eller använder dator, mobil läsplatta ofta? Då behöver du glas där du obehindrat kan växla seende från långt håll till nära håll, som är skarpa och tydliga även i mörker, som inte gör ögonen trötta eller ansträngda och som känns säkra när du rör dig.

Begreppsförvirring är stor hos glasögonbärare. Hur det kan skilja så mycket i pris för olika progressiva glas, hos olika optiker? Att frågorna uppstår är inte så konstigt. Begreppet progressiva glas används generiskt som om det vore en enda typ av glas. Sällan nämns skillnader på material, tillverkning och de faktiska egenskaperna glaset kan leva upp till. Ett glas är uppbyggd av många olika delar. Material: valet av glasmaterial avgör vikt, tjocklek och stöttåligt, plastglas erbjuder alltid ett bättre UV-skydd. Design: refererar till glasets geometri och bestämmer dess optiska kvalitet, den kan anpassas individuellt enligt specifika parametrar så som dina ögons data, din glasögonbåges data och ditt syn-beteende. Ytbehandling: förhindrar störningar av ett klart seende så som reflexer, smuts, repor, damm och vatten. Färg: färgen i olika skalor dämpar bländande ljus.

Som kvalificerad optiker kan vi lägga fram goda argument för avancerade progressiva kvalitetsglas, men vi vet att det inte alltid är lätt att vara tydlig. Därför är vi väldigt noga med att ge dig enkla och tydliga argument för att det ska bli lättare för dig som behöver progressiva glas att förstå skillnaden mellan konventionella progressiva glas och moderna progressiva kvalitetsglas med alla individuella anpassningar. Glas med en optimal syn-komfort oavsett synfel.

 

Alla är värda en skarp syn på alla avstånd. Ditt öga är lika personligt som ditt fingeravtryck. Det kommer inte som någon överraskning att våra ögon är unika. Men det kommer som en överraskning för de flesta att de kan få 30 % bättre skärpa när de väljer individuellt uppmätta och anpassade glas. Alla använder sina ögon på olika sätt och ögonen har olika storlek, det gör också dem bågar vi  väljer till våra glas. En del är höga, andra är vinklade och dessutom vrider flera av oss på huvudet när vi fokuserar. Alla dessa faktorer mäts och tas i beaktande vid tillverkning av Varilux Permium Glas men inte vid tillverkning av standard glas. Dessa mätningar ger glas som är anpassade efter bärarens unika mått, en betydligt skarpare och förbättrad syn.

 

Progressiva glas bör alltid vara individuella glas. Alla som har progressiva glas använder sina glasögon för att fokusera på olika avstånd. Alla har olika behov för hur de behöver kunna växla avstånd t ex från långt avstånd till bildskärmsarbete, smart phone eller till läsning. Många kan uppleva obehag när glasen är baserade på standardvärden istället för egna unika värden. De högteknologiska progressiva VARILUX-glasen är glas som kan anpassas efter bärarens individuella behov.

 

VARILUX-glas är helt enkelt det bästa alternativet som kan erbjudas glasögonbärare som förväntar sig en naturlig syn. VARILUX är Essilors största produkt. Forbes Magasine har rankat Essilor som det mest innovativa optiska företaget i världen. Sedan VARILUX-glaset lanserades 1993, har det sålts mer än 100 miljoner exemplar världen över. Och mer än 500 forskare arbetar kontinuerligt med forskning och utveckling, så VARILUX är fortsatt världens mest avancerade progressiva glas.

 

Alla Essilors produkter testas av hundratals bärare. Nya produkter lanseras på marknaden endast om de godkänts av bärarna. Alla resultat övervakas av en tredje part. Du finner logotypen "approved by wearers” hos alla nya produkter som Essilor introducerar.


De fyra största glastillverkare och ledande aktörer inom teknik och forskning är:

Essilor

Hoya

ZEISS

RodenStock 
Kvaliteten gör skillnaden. Törs du kompromissa med din syn?


VARILUX Natural Vision Forever. Varilux är världens mest använda glas och är det glas som har funnits längst på marknaden. Varilux är Essilors och en av världens ledande varumärke inom progressiva glas. Det är stor skillnad på progressiva glas och glas med bra optik överhuvudtaget. Varilux glas kan slipas och anpassas helt individuellt till både din båge och ditt syn-beteende. Det ger upp till 30% bättre skärpa och snabbare tillvänjning. Vi strävar att öka medvetenheten om skillnaden på kvaliteten i glas. Det mycket mer än priset som skiljer, och det den viktiga informationen som vi vill gärna få fram på en marknad fokuserad på lågt pris. Vi kommunicerar inte på pris utom kvalité, syn-komfort, personlig service och optisk innovation.


Vi kan erbjuda ett mycket brett sortiment av progressiva glas allt från basglas till skräddarsydda glas för personer som ställer höga krav på sitt seende. Genom att ta hänsyn till en mängd faktorer kan man påverka glasets prestanda. Vi är alla olika i våra syn-beteenden. En del rör huvudet mycket i sidled medan andra rör ögonen mera än huvudet. Visste du att en närsynt person och en översynt person som tittar åt sidan på samma objekt ej ser på samma ställe genom glaset? Detta beror på att den närsynte har ett längre öga än den översynte vilket gör att ögats vridmoment ej blir samma för dessa två. Detta är en ny kunskap som har gjort att man idag även kan ta hänsyn till denna faktor när man tillverkar progressiva glas.Visioffice Print System: för eyecod glas. Genom en snabb mätning i ett mätinstrument registreras alla uppgifter som behövs för att ge dig ett naturligt seende. När mätningen är klar visas dina personliga värden för ögat, bågen och syn-beteendet.Den patenterade digitala mätmetoden är 100% exakt. Ett bekvämare seende utan störningar. Ger dig den personliga känslan, från första stund.¤ 30 minuter för att förstå dina ögon

Genom en snabb mätning registreras alla uppgifter som behövs för att ge ett naturligt seende.

¤ 100% personligt anpassad

När mätningen är klar visas dina personliga värden för ögat, bågen och syn-betendet.

¤ 100% precision

Den patenterade digitala mätmetoden är extremt exakt. Ju exaktare mätningar vi gör, desto precisare kan vi slipa dina glas.

¤ eyecode från Essilor ett unikt tillägg för en-styrkeglas och Varilux progressiva glas

Nytt och unikt - en revolution för individuellt anpassade glas.

¤ Med eyecode är varje glas unikt

Eyecode glas ger 5 gånger högre precision av de optiska egenskaperna jämfört med glas som slipas utan information om ögat.

¤ eyecode glas
Här några exempel från Varilux-familjen: Fördelar för dig som kund klassas från skala 1 till 3

 

 

Essilors tunna och lätta glas görs av högteknologiska plastmaterial. Jämfört med standardglas är glasen tunnare, lättare, tåligare och med bättre klarhet. Välj rätt glas för ditt synfel och till din båge. Tunna och lätta glas från Essilor kan levereras alltid med marknadens bästa ytbehandling Crizal som förlänger glasens livslängd med 100% skydd mot skadlig UV-strålning.

 

LINEIS 1.74 50% tunnare än standard glas, det tunnaste glaset på marknaden. Mycket lätt, ca 3 gånger lättare än högindex mineralglas. Passar dig med kraftig synfel, kombinerar korrektion och elegans med låg vikt. 3

 

 

STYLIS 1.67 40% tunnare än standardglas. Perfekt syn-kvalité. Lämpligt för alla typer av glasögonbågar, speciellt garnityr-bågar. Passar till alla synfel särskilt dig som önskar ett tunt och tilltalande glas. 2

 

 

ORMIX1.60 30% tunnare än standardglas. Lätt och bekvämt. Lämpligt för alla typer av glasögonbågar. Passar till alla synfel - även de svagaste. 2 

 

 

 

 

 

 

Essilor introducerar en helt nytt premiumsegment, Varilux S-serien. En ny standard för progressiva glas har satts. Känslan av obehag när man går ned för trappor, upplevelse av att saker runt omkring dig tenderar att röra på sig, problem vid läsning eller vid bilkörning är nu över. För första gången i historien kan vi nu erbjuda ett obegränsat seende i alla situationer. 3 revolutionerande tekniska förbättringar och 3 fördelar för dig. Varilux S serien integrerar 3 nya teknologier vid kalkylering och tillverkning av dina glas. Det finns ett Varilux-glas för dig som vill ha marknadens mest avancerade progressiva glas. Det finns också Varilux-glas för dig som önskar ett enklare progressivt glas. Essilor arbetar ständigt med att utveckla, förbättra och ta fram nya progressiva glasögonglas. För att kunna tillverka Essilors mest avancerade glas, Varilux S-serien har Essilor utvecklat nya teknologier samt en ny förfinad digital slipteknik, som är fem gånger mer exakt än vanlig digital slipning.


Oavsett vilket progressivt Varilux-glas du väljer får du ett glas som ger dig bra skärpa på alla avstånd. Valet handlar om hur stor krav du ställer på ditt seende.. Ju bättre glas , desto bättre ser du världen. Glasen i Varilux S-serien är Essilors mest avancerade glas och är resultatet av flera års forskning, kunskap och ny teknologi. Essilor känner till vilka egenskaper som gör att man upplever ett perfekt seende i ett par progressiva glas. I Varilux S-serien har de viktigaste egenskaperna optimerats så att du ska få ett så naturligt som möjligt.

 

 

Varilux S-serien:  S4D & S2 en revolution när det gäller individuell anpassning av glas:


Liksom vi antingen är höger- eller vänsterhänta har vi ett dominant öga som leder vårt seende. Genom att identifiera detta kommer vi att kunna ge dig tillgång till en snabbare seende. Instinktivt seende.
Detta progressiva glas med komplett individualisering erbjuder en förbättrad synupplevelse. Genom att ta


hänsyn till ditt dominanta öga, kombinerat med andra nya teknologier ger Varilux S 4D ett stabilt seende vid rörelse, vidvinkelseende samt ett instinktivt seende. 

Fulländad individuell anpassning: 

Varilux S 4D är det mest ultimata glaset när det gäller individuell anpassning med 15 parametrar som snabbt mäts med Visioffice. Alla Varilux S 4D är försäkrade genom Varilux tillvänjningsgaranti och inkluderar ett äkthetsintyg.

 

 

Varilux S 4D: När du som glasögonbärare önskar dig ett obegränsat seende. Men som glasögonbärare i premiumklassen upplever du fortfarande, i vissa situationer, en känsla av begränsning. Det tar tid att fokusera tydligt från nära till långt och från sida till sid. Baserat på ett utvecklingsarbete från Varilux forskningsteam, är Varilux S 4D en revolution vad gäller individuell anpassning och med unik fördel. De enda glasen som kan lova dig fullständig frihet i din synupplevelse. Unikt anpassade för dig, Varilux S 4D upprätthåller känsligheten och flexibiliteten i ditt seende.

 

Varilux S 4D är det ultimata glaset när det gäller individuell anpassning med 15 parametrar som snabb mäts med Visioffice. Varilux S 4D revolutionerar nu vår syn på individuellt anpassade glas genom att inkludera reaktionsförmågan i glasets fördelar. För första gången innefattar glaset en ny unik visioffice-mättning det dominanta ögat. Varilux S programmet tillåter en perfekt bildåtervinning medan Vrilux S 4D dessutom inkluderar reaktionsförmågan för en snabbare synupplevelse. För er glasögonbärare är reaktionstiden förbättrad.

 

Varilux S-serien består av 2 olika progressiva glas. Varilux S 4D erbjuder alla nya teknologier. Förutom Varilux S 4D finns även Varilux S 2, ett glas inkluderande Nanoptix och Synhroneyes teknologierna men utan att ta hänsyn till det dominanta ögat. Det mest individuellt anpassade glaset. Glasen slipas enligt dina individuella värden som optikern tagit fram. Dessa tar hänsyn till ditt ansiktsform, ditt val av båge, ögats mitt punkt, så kallade Eyecode samt identifierar vilket av dina ögon som är dominant.

4D TECHNOLOGY: tar hänsyn till det dominanta ögats betydelse för synupplevelsen. Det dominanta ögat kan jämföras med att vara höger- eller vänsterhänt. På samma sätt som vi alltid sträcker oss efter något med samma hand, ser det dominanta ögat alltid föremålet först. 4D-teknologin tar hänsyn till denna tidsfaktor vilket gör att glasögonbäraren får en snabb reaktionstid och omedelbar skärpa.

 

Varilux S 4D är det bästa glaset i varilux S programmet, det nya premium segmentet som ger obegränsat seende i alla situationer. Varilux S 4D är en unik design med ensamrätt innehållande det bästa av varilux innovationer. Förutom det tekniska revolutionen och designen, tar Varilux S 4D, via 4D teknologin, seendet till en högre nivå. Instinktivt seende ger er glasögonbärare fördelar tack vare 3 unika förbättringar.

 

NANOPTIX: en revolution inom glasteknologin. Upp till 90% minskning av gungeffekten. Glaset beräknas utifrån tusentals små mikroelement för att upphäva sambandet mellan styrka och distorosion. Den grundläggande glasdesignen har omarbetats totalt för att garantera ett  stabilt seende vid rörelse. Vid kalkylering av glaset har den grundläggande glasdesignen omarbetas för att eliminera gungeffekt. Nanoptix gör att den upplevda gungeffekten kan minska upp till 90%*. Nanoptix är en vidareutveckling av Essilors digitala mikroslipning av glasen och gör det möjligt att mikroanpassa glasets design över hela ytan och få maximalt utbyte av den avancerade individuella mätningen som görs i Visioffice. För bäraren innebär detta en markant förbättrad syn-komfort. 

 

SYNCHRONEYES: vinkelseende, för att få extra stort synfält tas i glasdesignen hänsyn till de fysiologiska olikheterna mellan de 2 ögonen en revolution inom glasdesign. SynchronEyes ger upp till 95% av bärarna upplevelsen av bättre skärpa överallt i glaset och upp till 50% bredare synfält*. Detta är möjligt genom ett helt nytt sätt att vid beräkning av glasen ta hänsyn till de fysiologiska olikheterna när ögonen samarbetar. Intensiv forskning och tusentals tester med bärare har gett oss denna teknologi som ger stora fördelar, särskilt för bärare med olika styrkor på ögonen.

 

Intensiv forskning och tusentals tester med bärare har gett oss denna teknologi som ger stora fördelar, särskilt för bärare med olika styrkor på ögonen 4 D TECHNOLOGY instinktivt seende 4 D technology tar för första gången hänsyn till det dominanta ögat vid beräkning. För bärarna blir reaktionstiden förbättrad, en revolution inom individuell anpassning.

 

Som en del i Varilux S programmet, ger Varilux S 4D ett obegränsat seende, oberoende av situation: stabilt seende vid rörelse och vinkelseende. Tack vare den extra mättningen av det dominanta ögat får du som glasögonbärare naturlig seende, omedelbar skärpa och seende utan att tänka efter. Precis som vi antigen är höger- eller vänsterhänta har vi ett dominant öga. I det vetenskapliga litteraturen finns beskrivet att det dominanta ögat leder seendet. Det dominanta ögat vägleder det andra ögat och sätter igång en konvergensrörelse för det andra och uppfattar det intressanta föremålet snabbare.

 

I vardagslivet ser det dominanta ögat objektet först och spelar en stor roll i vår rumsuppfattning. genom att acceptera det dominanta ögats roll, ger 4D Teknologin en förbättrad reaktionstid med bibehållet binokulär-seende. 4D Teknologin preciserar designen i glaset som är placerat framför det dominanta ögat. Genom att prioritera det dominanta ögat erhåller man ett oöverträffat binokulär-seende. Instinktivt seende är nu möjligt, även med progressiva glas.


Varilux S4D


Pris: från 3921:-/glas Orma index 1,50. Inkl. Ytbehandling Crizal Forte, UV-Skydd, eyecode och f-360.

 

Pris:  från 4371:-/glas Ormix index 1,60. Inkl. Ytbehandling Crizal Forte, UV-Skydd, eyecode och f-360.

 

Pris:  från 4399:-/glas Stylis index 1,67. Inkl. Ytbehandling Crizal Forte, UV-Skydd, eyecode och f-360.Pris:  från 5550:-/glas Lineis index 1,74. Inkl. Ytbehandling Crizal Forte, UV-Skydd, eyecode och f-360.

 


Tillägg Transition: 505:-/glas för färgskiftande glas finns i färgerna Brun/Grå/Graffitigrön. Alla VARILUX S4D glas är ingraverade med Varilux signaturen och eventuellt med dina initialer.
Varilux S 2:

 

Pris: från  3734:-/glas Orma index 1,50. inkl. Ytbehandling Crizal Forte, UV-Skydd, eyecode och f-360
Pris: från  4073:-/glas Ormix index 1,60. inkl. Ytbehandling Crizal Forte, UV-Skydd, eyecode och f-360
Pris: från 4391:-/glas   Stylis index 1,67 . inkl. Ytbehandling Crizal Forte, UV-Skydd, eyecode och f-360Pris:  från 5187:-/glas Lineis index 15187. Inkl. Ytbehandling Crizal Forte, UV-Skydd, eyecode och f-360.

 

Tillägg Transition: 505:-/glas för färgskiftande glas finns i färgerna Brun/Grå/Graffitigrön. Alla VARILUX S2 glas är ingraverade med Varilux signaturen och eventuellt med dina initialer.

VARILUX S DESIGN. Varilux S-Serien är resultatet av Essilors omfattande forskning som lett till nya banbrytande innovationer. Essilors progressiva premium-glas erbjuder de mest krävande glasögonbärare ett stabilt och obegränsade seende i alla lägen och en synupplevelse som enbart kan uppnås med den senaste teknologin.


Essilor kompletterar nu Varilux S-serien med Varilux S DESIGN, ett modernt progressivt glas i premiumkategorin utan individuell anpassning som bygger på samma banbrytande innovationer som de övriga glasen i serien. Nanoptix teknologin innebär att glaset beräknas utifrån tusentals små mikroelement för att upphäva sambandet mellan styrka och distorsion. Den grundläggande glasdesignen har alltså omarbetats totalt för att uppnå en högre precision över hela glasetsyta.


SynchoronEyes teknologin erbjuder en obegränsad syn som baserar sig på den senaste forskningen om synupplevelsen och tar hänsyn till de fysiologiska olikheterna när ögonen samarbetar. Varilux S design är det enda glaset i Varilux S -serien, som kan tillpassas även utan individell anpassning eller Eyecode. 


Tre fördelar med Varilux S design:


¤ Ett progressivt glas som bygger på samma avancerade teknologier som de övriga glasen i Varilux S serien.¤ Glasen går att uppgradera med en Eyecode-mätning.


¤ Reducerar gungeffekten till 90% och ger bredare synfält. 


Varilux S design + Short 


Pris: från 3463:-/glas Orma index 1,50 inkl. Ytbehandling Crizal Forte UV 
Varilux E-serien:    E2 & E design + Short       Enkelt seende för ett enklare liv.


Essilor Varilux E-series. Baserad på den senaste teknologin bidrar den till maximal synkomfort för mellansegmentet. SWIM Controll minskar gungeffekten med 50%. Varilux E-serien är ett nytt progressiv glas som tack vare en nyutvecklad teknologi och digital mikroslipning minskar gungeffekten avsevärt i jämförelse med progressiva standardglas som erbjuds som lågpris. Grunden i Varilux E-serien är Swim Controll som bygger på en förenklad version av den banbrytande Nanoptix-teknologin som hittills endast erbjudits i Varilux mest avancerade glas, Varilux S-serien. En förfinad digital mikroslipning av glaset ger upp till fem gånger högre precision. Resultat är snabb tillvänjning, mindre bildförvrängning vilket ger ögonen mindre ansträngning och förbättrad syn komfort, korrekt bildåtergivning samt kvalité. Upplevelsen av Varilux E-serien blir ännu bättre när man väljer tillägget Eyecod. Glasen blir individuellt anpassade just för bärarens ögon och seendet blir optimalt.

Varilux E 2 Glasen slipas enligt dina individuella värden som tas fram med hjälp av Visiocffice. Dessa tar hänsyn till ditt ansiktsform och ditt val av båge. Glasen går att uppgradera med Eyecode-mätning.


Varilux E design är ett modernt progressiv glas utan individuell anpassning men går att uppgradera med en Eyecode-mätning. 

Varilux E2 


 


Pris: från 3610:-/glas Orma index 1,50. inkl. Ytbehandling Crizal Alize+ UV-Skydd, eyecode.

 

Pris: från 3900:-/glas Ormix index 1,60. inkl. Ytbehandling Crizal Alize+ UV-Skydd, eyecode.


Pris: från 4190:-/glas Stylis index 1,67. inkl. Ytbehandling Crizal Alize+ UV-Skydd, eyecode.


Tillägg Transition: 505:-/glas för färgskiftande glas finns i färgerna Brun/Grå/Graffitigrön. Alla VARILUX E2 glas är ingraverade med Varilux signaturen och eventuellt med dina initialer.

Varilux E design + Short:
Pris: från 2559:-/glas Orma index 1,50. inkl. Ytbehandling Supra, eyecode.

Pris: från 3337:-/glas Ormix index 1,60. inkl. Ytbehandling Crizal Alize+ UV-Skydd, eyecode.

Pris:  från 3627:-/glas Stylis index 1,67. inkl. Ytbehandling Crizal Alize+ UV-Skydd, eyecode.

Tillägg Transition: 505:-/glas för färgskiftande glas finns i färgerna Brun/Grå/Graffitigrön. Alla VARILUX E design + Short glas är ingraverade med Varilux signaturen och eventuellt med dina initialer.
 

 

 

 

 

 

VARILUX IPSEO NEW EDITION: de första glasen med integrerad bildstabilisator, Dynamiskt seende stabilt vid rörelse. Progressiv plast med personlig design. Varilux ® Ipseo ® New Edition: en serie med progressiva linser som anpassar sig till synen för att alla syn är unik, Essilor har skapat Varilux Ipseo Nya upplagan linser, progressiva linser är avsedda att fungera i harmoni med bärarens vision och visuella beteende. För att anpassa till varje typ av vision, Varilux Ipseo New Edition linser har de senaste innovationerna: - De integration av tio mätningar av visuella egenskaper: för att fastställa vilken typ av progressiva glas perfekt anpassade till användaren utför optikern ut exakta observationer av bärarens vanor: ögonrörelser, storlek och placering av de valda ramar, kroppsposition i förhållande till objektet som visas ... - En patenterad bildstabilisatorn för att säkerställa att alla bilder är tydliga, även medan du flyttar. Varilux Ipseo Nya Edition progressiva glas utvecklas på beställning, på grundval av den visuella "fingeravtryck" för att ge verkligen exceptionell komfort!

När vi blir äldre blir ögats lins mindre flexibel. Det blir svårare att fokusera på små detaljer eller ändra skärpa från långt till nära håll. Detta kallas presbyopi eller åldersrelaterade synfel. Progressiva glas är den mest praktiska lösningen. I synnerhet för dig som använder glasögonen hela dagen, eftersom du kan se lika klart på alla avstånd genom olika delar av glaset. Synen är det mest aktiva av våra sinnen: varje dag gör huvudet och våra ögon över 100000 rörelse som gör det möjligt för oss att uppfatta vår omgivning.

Var och en av oss utvecklar sitt eget syn-beteende. För vissa personer dominerar huvudrörelser, medan andra ställer högre krav på ögonen. Därför är Varilux Ipseo glasen individuellt konstruerade för att kompensera för de optiska effekterna som skapas av varje enskild persons rörelse. Skräddarsytt för att passa varje persons behov - därför Varilux Ipseo blivit normen för alla som efterfrågar individuellt anpassade glas till sin ögon.V
Definity: progressiva glas har ersatts av Physio Short eller Comfort New Edition Short - för dig som alltid i farten! Det perfekta glaset för dig dig som använt progressiva glas: Lätt och snabb tillvänjning. Passar alla bågstorlekar. Glaset - med det lilla extra.

Använd Physio Short vid alla tillfällen......

¤ vid gång i trappor

¤ vid rörelse i skog och mark

¤ vid trädgådsarbete

¤ framför datorn

¤ när du läser dagstidningen

¤ när du cyklar eller sportar

¤ vid bilkörning

Ett progressiv glas för dig som lever ett aktiv liv! Breda zoner för skärpa i mellan och läsdel. Med det "lilla extra", det vill säga - GroundView Advantage - ett nytt synfält för aktiva personer. En "fjärde" zon nedanför närområdet som underlättar markseendet. För låga bågar finns nu Physio Short New Edition.Varilux Physio 2,0 FIT ( f360) & Varilux Physio 2,0 + Short

 


High Resolution Vision oavsett ljusförhållande. Inspirationen kommer från ljuset. Varilux Physio® 2.0 FIT – bättre detaljskärpa, bredare syn-områden, i ljus som mörker Att åldras och få sämre syn är inte lätt. Till att börja med innebär det oftast att du har passerat 40 års åldern, som alltid tar ett tag att smälta. Och det finns tillfällen när du önskar att du kunde trycka på en knapp för att lysa upp färgerna och förbättra detaljer. För att göra ditt liv mer färgglad och full av detaljer vid alla tider på dagen, har Varilux infört Varilux Physio 2,0.


Högupplöst Vision ™ gör hela skillnaden

Högupplöst Vision ger dig tillgång till en exklusiv kvalitets bild. Valet av Varilux Physio 2,0 FIT är snarare som att köpa en full HD-tv, när du alltid har haft en vanlig TV. Med full HD-TV, ser du bilder med ett långt större antal pixlar. Varilux Physio 2,0 FIT gör samma sak för din syn i varje situation. Oavsett din ålder, oavsett din ametropi, oavsett avstånd (från när och fjärran) och ljusförhållande ger Varilux Physio 2,0 FIT märkbart skarpare detaljer och ökad kontrast. Du har svårt att uppfatta detaljerna medan du läser på natten kommer att vara med Varilux Physio 2,0 FIT ingenting annat än en dåligt minne. Även i svagt ljus, kommer dova färgerna inte längre suddiga, utan bevara alla sina nyanser.


Att se är att tro!

 Med Varilux Physio 2,0 FIT kan du se skarpare, se vidare, njuta kontrasten när som helst. Detta är kliniskt testad, Varilux Physio 2,0 FIT objektiv se kontrastkänslighet överlägsen alla PAL objektiv på marknaden, överträffar till och med Varilux Physio! Varilux Physio 2,0 FIT fungerar med alla recept och anpassar sig till varje typ av ram, även de smala som du gillar så mycket. För bättre högupplöst Vision än någonsin med progressiva glas,med Varilux Physio 2,0 FIT.Tänk dig ett seende som är mer detaljrikt och med mer levande färger. Med Varilux Physio 2.0 FIT upplever du ett mycket klarare och kontrast-rikare seende oavsett var du är och oavsett vad du gör. Progressivt glas med Digital slipteknologi där bakre ytan beräknas och matchas för varje enskild ordination mot den progressiva designen vilket optimerar glasets egenskaper. Vågfronts-teknologi och design som är anpassad efter pupilldiameter baserat på synfel, ålder, blickriktning och ljus. Detta ger förbättrad syn-prestanda på alla avstånd och i alla ljusförhållanden. Lätt tillvänjning 3, Passar en modern livsstil 3, Breda syn-områden 3, Bra synskärpa 3, Hög kontrast 3, Stabilt seende vid rörelse.

Har du någon gång upplevt brist på kontrast eller klarhet när du läser en restaurangmeny, information på medicinburkar eller etiketter på olika varor i affären?

Har du någonsin drabbats av suddigt seende när du ser på

Vägskyltar kvällstid, digitala displayer (t.ex. på telefon) eller prislappar i skyltfönster? Om du har det, kanske du borde fundera på att byta glas....

Ljus formar bilden. Ljuset är en vågrörelse som genomgår förändringar när det passerar ett glas. När ljusvågorna blir ojämna, reduceras kvaliteten på bilden - din syn kommer i kläm.Att se är att tro! Med Varilux Physio 2,0 FIT se skarpare, se vidare, njuta av kontrasten när som helst. Detta är kliniskt testad, Varilux Physio 2,0 FIT objektiv se kontrastkänslighet överlägsen alla PAL objektiv på marknaden, överträffar till och med Varilux Physio Varilux Physio 2,0 FIT fungerar med alla recept och anpassar sig till varje typ av ram, även de smala som du gillar så mycket. För att se bättre än någonsin med högupplöst Vision med progressiva glas, är att tro på Varilux Physio 2,0 FIT.


Varilux Physio 2.0 FIT är det första progressiva glas, som eliminerar de förvrängda ljusvågor som passerar in genom pupillen - dina ögon får en högupplöst bild. En fantastisk skillnad, dina ögon kommer äntligen uppleva den precision som de ständigt söker, bättre synskärpa på långt håll. Förhöjd precision i seende på mellanavstånd. Bättre precision och myckt mindre "GUNG" vid seende på mellanavstånd. Bättre komfort i närseendet. En naturlig hållning vid seende på nära håll, som vid exempelvis läsning. GÖR DET SOM ÄR BÄST FÖR DITT SEENDE..... Bär du progressiva glas idag: Varilux Physio 2.0 FIT kommer att ge dig en dramatisk förbättrad synskärpa på alla avstånd. Bär du progressiva glas för första gången: Varilux Physio 2.0 FIT kommer att återställa det High Resolution Vision som du har tappat. Varilux Physio 2.0 FIT är till stora delar ett patenterat progressiv glas, som tillverkas efter ditt recept. Det drar nytta av den mest avancerade teknologin, som inte är tillgänglig för alla, sammanlagt 8 patent, varav 5 tillhör själva glaset och 3 teknologin.


Varilux Physio 2.0 FIT kombinerar två unika teknologier:

 - W.A.V.E. teknologi, en beräkningsmetod som hämtat sin inspiration från astronomin.
- Avancerad Digital Slipning, en tillverkningsprocess som tillåter en precision på 0,1 mikron.

I många år har vi studerat pupillen av två skäl:
- Ljuset passerar in i ögat genom pupillen.
- Pupillen ändrar ständigt storlek p g a ljus, avståndet vi ser på, ålder och synfel.

Vår kunskap idag om W.A.V.E. teknologi och Avancerad Digital Slipning, gör det möjligt för oss att integrera pupillens storleksförändring i konstruktionen av den nya generationen av Varilux Physio 2.0 FIT. Du kommer att uppleva bredare syn-områden, tydligare bilder och högkvalitativ kontrast, oavsett situationen och i alla ljus. Fråga oss så berättar vi mer om individuellt anpassade Varilux som går att tillverka i tre olika nivåer:
1. Öga
2. Öga + Båge
3. Öga + Båge + Beteende
Pris: Varilux Physio 2.0 FIT Orma index1.5  från 2820:-/glas. Inkl. Ytbehandling Supra & Eyecode

Pris: Varilux Physio 2.0 + Short Orma index1.5  från 2621:-/glas. Inkl. Ytbehandling Supra & Eyecode


Pris: Varilux Physio 2.0 FIT  Ormix index 1.6 från 3863:-/glas. Inkl. Ytbehandling Crizal Alizé+ UV, Eyecode

Pris: Varilux Physio 2.0 + Short Ormix index1.6 från 3595:-/glas. Inkl. Ytbehandling Crizal Alize+ UV & Eyecode


Pris: Varilux Physio 2.0 FIT Stylis index1.67 från 4051:-/glas. Inkl. Ytbehandling Crizal Alize+ UV & Eyecode

Pris: Varilux Physio 2.0+Short Stylis index1.67 från 3767:-/glas. Inkl. Ytbehandling Crizal Alize+ UV & Eyecode

Pris: Varilux Physio 2.0 FIT Lineis index1.74 från 5133:-/glas. Inkl. Ytbehandling Crizal Forte UV & Eyecode
Pris: Varilux Physio 2.0+Short Lineis  index1.74  från 4759:-/glas. Inkl. Ytbehandling Crizal Forte UV & Eyecode

Tillägg Transition: 566:-/ 502:-/glas för färgskiftande glas finns i färgerna Brun/Grå/Graffitigrön. Alla VARILUX Physio 2.0 FIT, Varilux Physio + Short  glas är ingraverade med Varilux signaturen och eventuellt med dina initialer.


 Varilux Comfort New Edition + Short.

 

Varilux Comfort är en linje av progressiva glas som har etablerat en ny standard på marknaden sedan starten. Med sina höga prestanda och enkel anpassning, blev det genast omtyckta klassiker i optiker industrin. Ursprungligen tänkt att respektera naturliga ställningar på bäraren i hans / hennes dagliga sysslor, förutsatt att det en maximal visuell komfort oavsett verksamheten. Men under de senaste åren har många nya verktyg har dykt (mobiltelefoner, MP3-spelare, datorer), som avsevärt påverkat de visuella kraven (med miniatyrisering, skärmar överallt, ofta övergångar mellan visioner zoner). Nyligen ombyggda för att passa denna moderna miljö erbjuder Varilux Holiday New Edition bäraren en naturlig syn, oavsett avstånd och uppgiften, inklusive digitala enheter.


Bredda synfältet ...

Den Varilux Comfort New Edition, även känd som "Avancerat" i vissa länder, är en sofistikerad version av Varilux Comfort New Edition. Med den senaste tekniken ser man till att alla bärare når en maximal nivå av prestanda för en unik och bekväm seende. Oavsett avstånd, i synnerhet genom ett bredare synfält, även med komplicerade optiska styrkor. Varilux Comfort är konstruerat för att ge en enkel och snabb övergång mellan närseende, mellanavstånd och avståndsseende. Glaset ger dig omedelbar synskärpa på alla avstånd, utan behov av att göra onaturliga huvudrörelser.  Maximal komfort i alla lägen. Varilux Comfort NE är en serie progressiva glas som har upprättat en ny standard på marknaden sedan starten. Med sin höga prestanda och enkel anpassning, blev designen genast den mest älskade progressiva glas i optiker branschen. Ursprungligen tänkt att respektera naturliga ställningar hos bäraren i hans eller hennes dagliga sysslor, för ge en maximal visuell komfort oavsett yrkesutövning. Men under de senaste åren har många nya tekniska prylar dykt upp, såsom mobiltelefoner, MP3-spelare, datorer, som avsevärt påverkade de visuella kraven. Med miniatyrisering av synfältet, små skärmar som förekommer överallt, blir ofta övergångar mellan när och avstånd- zoner, mer krävande för ögonen, för att anpassa ögonen till denna moderna miljö erbjuder Varilux Comfort New Edition bäraren en naturlig seende och komfort, oavsett övergången mellan läsdel och avståndsdel , som inkluderar även digitala prylar.


Mjuk design på ytan som ger bäraren ett bibehållet läsbeteende och en naturlig huvudhållning. Bra perifer syn-komfort med lätt och snabb tillvänjning. Utvecklat och producerat med digital teknologi. Kan även uppdateras med digital slipning för bättre optik och högre komfort. Omedelbar synskärpa på alla avstånd. Lätt tillvänjning 3, Passar ett modern livsstil 3, Bredda syn-område 2, Bra skärpa 0, Hög kontrast 0,Pris: Varilux Comfort NE Orma index 1.5 pris från 2463:-/glas inkl. Ytbehandling Supra & eyecode

Pris: Varilux Comfort NE Ormix index 1.6 pris från 3247:-/glas. Inkl. Ytbehandling Crizal Alize+ UV & eyecode

Pris: Varilux Comfort NE Stylis index 1.67 pris från 3438:-/glas. Inkl. Ytbehandling Crizal Alize+ UV & eyecode

Tillägg Transition: 462:-/glas för färgskiftande glas finns i färgerna Brun/Grå/Graffitigrön. Alla VARILUX Varilux Comfort New Edition + Short  glas är ingraverade med Varilux signaturen och eventuellt med dina initialer.
Varilux Liberty NE och Varilux Liberty Short NE: enkelt allround progressiv glas ett första steg mot Natural Vision med Varilux Liberty NE, kan alla komma åt utvecklingen från Varilux Research vars yttersta syfte är att förbättra syn-kvaliteten på alla avstånd. Varilux Liberty drar nytta från den berömda Varilux expertis: tack vare en exklusiv datorteknik är Varilux Liberty linser utformade för att ge alla fördelarna med tydlig vision på alla avstånd. Återupptäck glädjen av en tydlig seende som en del av vardagen, oavsett din synbesvär. Ett enklare progressiv glas för dig som vill trygghet med Varilux kvalité och optisk komfort, men föredrar ett mycket konkurrens och kvalitetskraftig pris. Lätt fokusering på alla avstånd. Varilux Liberty - ett glas som passar dig som inte vill betala för det bästa alternativet, men som ändå vill ha den tillförlitlighet som kännetecknar .


Varilux Liberty NE Orma index 1.5 pris från 1249:-/glas. Inkl. Ytbehandling Supra


Varilux Liberty NE Ormix index 1.6 pris från 1456:-/glas. Inkl. Ytbehandling Supra


Tillägg Transition: 514:-/glas för färgskiftande glas finns i färgerna Brun/Grå/Graffitigrön.Boka tid direkt online via vår hemsida eller Välkommen att kontakta oss på Tel. 08-651 00 32
Boka tid direkt online via vår hemsida eller Välkommen att kontakta oss på Tel. 08-651 00 32

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Hej. Har du frågor, eller vill boka en tid hos oss? Ring: 08 - 651 00 32