Essilor international & HOYA

Välkommen att kontakta oss på Tel. 08-651 00 32


  

 Essilor international. Det började för 150 år sedan.

 

 

År 1849 såg Essel dagens ljus i Frankrike. Till en början var Essel en sammanslutning av olika glasögonglas-tillverkare, men utvecklades snart till ett ledande företag inom hela optikbranschen. Professionalism och innovationsförmåga blev snabbt Essels goda rykte.

Många år senare startade fransmannen George Lissac ett glasögonglas-företag vid namn Silor. Färgat av upphovsmannens personlighet blev företaget snart känt för sin kreativitet. När Essel och Silor slogs ihop 1972 förenades det bästa från dessa två företag under namnet Essilor – kreativitet, innovationsförmåga och professionalism.

 

1959 – Det progressiva Varilux-glaset introduceras av Essel och revolutionerar korrigeringen av presbyopi, ålderssynthet. I dag säljs tio stycken Varilux-glas varje minut, i hela världen.

1961 - Silor lanserar världens första plastglas. Det får namnet Orma, är reptåligt och avlastar många näsben världen över genom sin lätthet.

1992 – Antireflex-behandlingen Crizal presenteras av Essilor och ger världens glasögonanvändare möjlighet att få ännu klarare seende.

1995 – Essilor blir kvalitetscertifierade enligt ISO 9002 efter att ha optimerat sina tillverkningsrutiner.Essilor ä r världsledande inom design, produktion av synhjälpmedel, individuellt anpassade glas  och slipning av optiska glas. I över fem kontinenter erbjuder Essilor ett komplett sortiment av glas under flaggskeppet Varilux, Crizal, Optifog, Xperio och Essilor, varumärken som korrigerar närsynthet, översynthet, åldersynthet och brytningsfel. Essilor är en av världens fyra  ledande och största tillverkare av optiska glas. Essilor kom 2011 på 25 plats i Forbes lista av världens mest innovativa företag, Essilor återinvesterar normalt 5 procent av sin omsättning på forskning och utveckling. Essilor har idag 50000 anställda i världen och har som mål att öka det med ytterligare 10000- 15000 anställda de närmaste åren.ä


Som glasögonbärare hittar du Essilors glas hos 200 000 optiker i 100 länder och totalt finns 5 miljarder kombinationsmöjligheter i Essilors glasprogram. Ett helhetstäckande kringarbete med människors syn och stora investeringar i forskning gör att Essilor hela tiden kan komma med nya tekniska rön. Målet är att glasögonbärare ska ha ett seende med VARILUXglas som ska vara så naturligt som möjligt.Sedan 1959 har Essilor erbjudit presbyoper resurser i form av glas för att se ännu bättre. Naturligtvis är det av denna anledning som bolagets tillväxt har drivits av en stark innovationspolitik och en aktiv, ambitiös forskning. Under 2008 användes mer än 5% av intäkterna till återinvestering i forskning. För att uppnå sina mål, sysselsätter Essilor 500 forskare i tre optiska laboratorier i Frankrike, USA och Singapore. Sedan 2008 har Vision Institut arbetat med hälsofrågor. Dess specialister fokuserar på synen och dess åldrande. De studerar ögonrörelser, hur bilden bildas på näthinnan, och hur neuronal bearbetning av information bidrar till ett klar seende. Alla dessa data används till utformningen av mer avancerade progressiva glas.För fjärde året i rad har Essilor rankats bland de 100 mest innovativa företagen i världen av den välkända affärstidningen Forbes. Essilor, tillverkaren av de progressiva glasen Varilux, ligger på plats 49 i år och är det enda optiska företaget på Forbes lista 2014. Av alla europeiska företag som är noterade, ligger Essilor på en imponerande nionde plats.


"Det är en stor ära att representera ett av de företag som ligger i framkant gällande teknisk utveckling och som har störst chans att lyckas på marknaden - både idag och i framtiden", säger Mats Solman, Essilor AB. "Den fortsatta bekräftelsen av Forbes är ett kvitto på att vår strategi att satsa på teknisk utveckling lyckats. Essilor investerar 1,3 miljarder kronor per år på forskning och utveckling".

Forskning och utveckling: en strategisk pelare för Essilor. Essilor, uppfinnaren av progressiva glas, är en föregångare när det gäller innovation. Sedan 2006 har Essilor investerat mer i forskning och utveckling än sina fyra största konkurrenter tillsammans. 40 % av omsättningen utgörs av produkter som lanserats för mindre än fyra år sedan och fler än 100 patent lämnades in 2013.

 

Idag handlar inte innovation enbart om att korrigera närsynthet, ålderssynthet eller skydd mot UV-skador. Det handlar också om att förebygga, till exempel genom att minska de skadliga effekterna av blått ljus, en av de faktorer som bidrar till AMD. För att stödja denna strategi har Essilor stärkt sitt engagemang inom synhälsa under 2013 i och med lanseringen av Crizal PrevenciaTM, den första förebyggande ytbehandlingen med ett selektivt skydd mot skadligt blått ljus.


"Eftersom befolkningen åldras, synrelaterade problem (t.ex. närsynthet) blir mer utbredda och kunskapen om det blå ljusets skadliga effekter har ökat är utveckling och innovation inom ögonoptik viktigare än någonsin", förklarar Mats Solman. "Glasögonglas-tillverkarna måste fortsätta att utveckla korrigerande, skyddande och förebyggande lösningar för att möta människors syn-behov.”


Som ledande tillverkare inom det progressiva glasområdet sedan 1959, anser Essilor att forskningen bidrar till att uppnå uppsatta mål, så som att göra naturlig seende tillgänglig för alla. Utformningen av progressiva glas som integrerar ett ständigt ökande antal geometriska, ergonomiska, fysiologiska och psyko-fysiska optiska parametrar, för att göra glasen mer personliga för varje bärare. Material och behandlingar som säkerställer progressivitet och yt-skydd, klar seende, syn-komfort, attraktiv design, samt ytterligare funktioner som antireflex, reptålighet, UV-skydd, kross-motstånd, och anti-statiska egenskaper och imskydd. Högteknologisk glastillverkning från design till en högkvalitativ slutprodukt av glasögonglas. Utveckling av ett starkt nätverk av partners, inklusive eget universitet. Essillor försöker vara steget före när det gäller den optiska utvecklingen för att identifiera nya möjligheter som kan erbjuda glasögonbärare en naturlig seende genom vetenskapliga och tekniska framsteg som kommer att användas i tillverkningen av glas i framtiden.

 

 

VARILUX är Essilors största produkt. Forbes Magasine har rankat Essilor som det mest innovativa optiska företaget i världen. Sedan VARILUX-glaset lanserades 1993, har det sålts mer än 100 miljoner exemplar världen över. Och mer än 500 forskare arbetar kontinuerligt med forskning och utveckling, så VARILUX är fortsatt världens mest avancerade progressiva glas. 

 

Essilors forskning och utveckling koncentreras särskilt på utvecklingen av två kompletterande discipliner: fysiologi och optik. Detta är den grundläggande principen för Varilux vetenskapliga program som heter LiveOptics. Den yttersta ambitionen för Varilux LiveOptics är att ögat och glasen blir ett, ett glas som frivillig adapteras av ögat. Oavsett syn-avstånd, kan bäraren ha nytta av bästa visuella upplevelse ett progressivt glas kan leverera: Naturlig synskärpa. Alla Varilux linser testas och valideras av erfarna glasögonbärare.Essilor undersöker alla möjligheter att främja optisk forskning och att upprätthålla en bred vision av yrket. Upprättar partnerskap med utomstående laboratorier och universitet, som har gemensamma vetenskapliga projekt som en prioritet. Utöver dessa initiativ har Essilor ett eget forskningsprogram. Fyra forskning och utvecklingslaboratorier skapades i samarbete med ledande internationella universitet: University of Montreal i Kanada, University of Shanghai i Kina, och CNRS och CEA-Leti i Frankrike. Dessutom, i Vision Institutet själva inkluderas Descartes Consortium Essilor, Visiotact, MicroOLED, fovea Pharmaceuticals och CNRS. Denna arbetesgrupp fokuserar främst på optisk forskning om nedsatt syn. Alla dessa partnerskap bidrar till att främja den breda vision som Essilor strävar efter att upprätthålla.

 

 

 

 

 

 

 

Essilor vill försäkra sig om att glasögonbärare ska kunna se som de brukade innan de fick börja med glasögon. Att ge dem syn som är perfekt på alla avstånd, nära, långt och däremellan. Varilux låter glasögonbärare systematiskt genomföra tester i de mest extrema förhållanden. Därför är Varilux glasen perfekt utformade för ditt dagliga liv. Tekniskt avancerad tillverkning med verkligt vetenskapligt engagemang.

 

Detta är Essilors och dess koncernlednings uppdrag. Med det enda syftet att erbjuda de mest avancerade korrigerande glas på marknaden och de fem viktiga värden som ligger i grunden för Varilux programmet:

Skicklighet: Vår syn är en integrerad del av våra liv. Essilor strävar efter att bättre förstå ögat och hjärnans samverkan för att kunna erbjuda effektiva korrigerande glas.


Löfte: Essilor har åtagit sig att erbjuda presbyopen naturlig syn, oavsett avstånd.

Expertis: optisk forskning med fokus på nya tekniker för att ständigt förbättra våra produkter.

Framkant: forskning och utveckling som driver tillbaka gränserna för innovation.


Tillförlitlighet: kvalitets glas som erkänns av både bärare och optiker.

Essilors Instrumentenhet erbjuder en mängd olika instrument och möjligheter för optisk verksamhet - allt från avancerad syn-undersökningsutrustning och marknadsinstrument till hi-tech slipmaskiner som verkstadsutrustning.Esillor i Norden.

Essilor har funnits i Norden sedan 30 år och täcker större delen av marknaden i Sverige och Norge. Där finns också två av de mest teknologiskt avancerade och modernaste fabriker av Essilors totalt 160 glasfabriker världen över.Essilor i Sverige.

I Sverige finns 130 anställda verksamma hos Essilor som arbetar med glasproduktion och optisk utrustning- allt för att glasögonbärare ska få bästa möjliga synskärpa, syn-komfort och optiska egenskaper när de väljer optiska glas från Essilors glasprogram. I dag finns Essillors glas tillgängliga hos 300 legitimerade och av Essilor godkända optiker i hela Sverige.Hur tillverkas glasen?

När du i samråd med din optiker valt glas från Essilors glasprogram skickas arbetsordern elektroniskt till Essilors fabrik i Spånga utanför Stockholm. I fabriken slipas glasen för att få de ordinerade styrkorna samt ytbehandlas för att t.ex blir reflexfria och reptåliga. Allt som allt kräver tillverkningen över 100 varierade delmoment, och att det kan ta tid beror på strikta och noggranna för- och efterkontroller samt långa tork och härdningsprocesser för att uppnå bästa resultat. Glasen får lämna fabriken först efter noggranna tekniska kontroller. Som glasögonbärare kan du vara säker på att optiska glas från Essillor genomgår hundraprocentiga kvalitetskontroller.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kvaliteten gör skillnad. Budskapet är enkelt och stödjer Varilux position som absolut marknadsledare på progressiva glas. Essilor fokuserar på det faktum att moderna glasögonglas är extremt avancerade. Och att rätt val av specialoptiker och glas ger upp till 30 procent skarpare syn på alla avstånd. När du efter en noggrann synkontroll bestämmer dig för att välja glas, hjälper Varilux-sortimentet dig att välja en kvalitetsprodukt oavsett din priskänslighet. Varilux-sortimentet är speciellt inriktad på ett antal viktiga punkter  som har avgörande betydelse för din syn.
VARILUX Natural Vision Forever Varilux är världens mest använda glas och är det glas som har funnits längst på marknaden. Varilux är Essilors och en av världens ledande varumärke inom progressiva glas. Med 500 forskare som står bakom utvecklingen, flyttas ständigt gränserna för vad glasögonbäraren kan förvänta sig. Varilux har utvecklats till ett omfattande lensprogram av optiska produkter. Essilor levererar världens mest utvecklade progressiva glas med betoning på fördelar och egenskaper för användaren.Fördelarna med Varilux:

¤ Naturligt seende oavsett avstånd.

¤ Världens mest efterfrågade progressiva glas.

¤ Den senaste digitala tekniken både vid beräkning och tillverkning.

¤ Tillvänjningsgaranti för att kvaliteten är viktig för Essilor.

Essilor uppfann det progressiva glaset 1959. Essilor tillverkar Varilux som har sålts i över 100 miljoner exemplar över hela världen. Varilux är fortfarande marknadens mest avancerade progressiva glas.

Kvalitet & Miljö

ESSILOR AB:s glastillverkning är kvalitets- och miljöcertifierade enl. ISO9001:2000 samt ISO14001:2004.

Törs du kompromissa med din syn? Kvaliteten gör skillnaden.


Vår näst största samarbetspartner är den japanska glastillverkaren HOYA Lens Sweden AB med kontor och fabrik i Malmö. Hoya Lens Sweden AB har varit verksam på den svenska marknaden sedan 1963. Önskar ni glas från Hoya så kan vi även hjälpa er med det.

Rätt progressiva? Ditt livs progressiva glas Från HOYA. Det är stor skilnad mellan progressiva glas. Avståndet mellan standardutföranden och moderna progressiva glas har ökat i takt med forskning och teknik. Här ska vi bena upp och framföra några argument från HOYA som talar för precision, kvalitet och syn-komfort. Och för att kanske reda ut ett eller annat missförstånd för dig som är erfaren bärare av progressiva glas. Det förtydligar också varför progressiva glas på olika nivåer skiljer i pris (lågpris!?) Vi hoppas du har god nytta av detta i din vardag som kvalificerad glasögonbärare.1. Kvalitets nivån avgörs redan av råmaterialet. Redan vid tillverkning av råmaterialet till ett plastglas avgörs möjligheterna att nå ett optimalt resultat. Det är extra delikat när det gäller avancerade progressiva glas och förutsättningarna att utveckla en designs egenskaper. Materialet komponeras för att renodlas optiskt; hur mycket skadligt UV-ljus det släpper igenom m m. Hoya håller hela processen i sin hand. Först då kan full precision uppnås.2. Standardglas kan inte påverkas efter individen. Ett progressivt glas är alltid en form av kompromiss. Hur långt det är tekniskt möjligt att göra det perfekt, avgörs i beräkningarna. OM fram eller baksidan ligger färdigslipad som på ett standardglas, kan inte de individuella avvikelserna  påverkas fullt ut. Fasta parametrar gör inte skillnad på olika p d eller asymmetri, att syn-fördelningen ser olika ut på nära håll och avstånd eller kort sagt alla har olika seende.3.FreeForm är en slipteknik , ingen kvalitetsgaranti. Uttrycket FreeForm används idag av de flesta som tillverkar progressiva glas. Begreppet är ingen garanti för kvalitet. Det är en slipteknik med tusentals minimala punkter över en glasyta. Den kan göras på en rad olika nivåer, med varierande slutresultat. När FreeForm-slipningen görs utifrån ett samspel mellan glasets båda sidor, där alla individuella parametrar kan adderas, går det att uppnå en individuell exakthet.4. Punktslipning på två ytor tar bort gungeffekten. FreeForm-teknikens möjligheter har utvecklats längre än någonsin. Den är patenterad världen över under namnet iD FreeForm Design Technology. Det innebär att man punktslipar glaset efter beräkningar som tar bort detaljstörningar även i sneda blickriktningar. De horisontella additions-komponenterna slipas på baksidan och den vertikala additionen slipas på framsidan. Det ger ett stadigt seende, utan gungeffekt i alla riktningar. Glaset får en egenskap som kallas Balanced View Control. Det tar en avancerad dator upp emot tio minuter att beräkna slipningen för ett progressivt iD-glas.5. Fel poleringsteknik kan radera individuella parametrar. Poleringstekniken för progressiva glas nämns sällan som avgörande för kvalitetsnivån. Ett rätt polerat progressivt glas ger optimal skärpa och klarhet utan att glasets nyanser i punktslipningen påverkas. En mindre avancerad polering kan begränsa funktionen. Det kan plocka bort eller förminska punkternas djup. Ett tvåsidigt progressivt glas kan på så vis förvandlas till standardglas, utan de viktiga individuella avvikelserna.6. Mjuk design är inte alltid bättre än hård. En förstagångsbärare av progressiva glas trivs oftast med en så mjuk design som möjligt. Men mjuk design är ofta ett allmänt förekommande argument vid försäljning av progressiva glas. Mjukheten handlar om hur man fördelar distorsionen. Mjuk är mer finfördelat eller utsmetat. Störningarna i övergången mellan avstånd kommer med små steg. Med hård design kommer de snabbare. En hård design kan ändå fungera bättre om personen är van vid detta sedan tidigare. Vid t ex stillasittande jobb och mer statisk livssituation.7. Hi-tech och forskning utvecklar glasögonglas. Hoya är en av världens ledande tillverkare av glasögonglas. Forskning. utveckling och utvärdering av miljontals glas utgör en väsentlig del av verksamheten. Koncernen Hoya är också framstående inom hi-tech områden som hårddiskar av glas, LCD-paneler och medicinsk optik. Kunskaper som man drar nytta av i forskning inom glasögonglas och det mänskliga seendet. iD-familjens progressiva glas är ett resultat av det arbetet. Likaså världens bästa coating. Hoyas antireflex- och hårdhetsbehandlingar går att få på alla Hoyas plastglas.


Boka tid direkt online via vår hemsida eller Välkommen att kontakta oss på Tel. 08-651 00 32


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Välkommen in till oss, så berättar vi vad vi kan hjälpa dig med!