Vågfrontsteknologi och eyecod

Välkommen att kontakta oss på Tel. 08-651 00 32


Unik skärpa med 3D-teknik.


Våra ögon är unika. Men de flesta av oss blir förvånade när vi får höra att vi hittills har fått hålla tillgodo med glasögon slipade efter genomsnittsvärden. Med Eyecode blir det möjligt att mäta och slipa optiska glas enligt fem individuella parametrar. Det ger fem gånger högre precision och en märkbart bättre syn. Eyecode fokuserar på att det finns ett tydligt samband mellan kvalitet och synskärpa. Det positionerar vår expertis som tekniskt ledande på området . Eyecode finns som tillval i alla Essilors produktkategorier och dialogen i samband med utprovningen gör att kunder märker skillnaden tydligt. Nu kan vi ta ännu mer detaljerad mått på både glas, bågar och ansikte. Vi skapar en unik Eyecode för dig genom att registrera dina ögons storlek, form och rörelsemönster. Vi tar måtten 3D på mindre än 30 minuter och du kan se hela händelseförloppet på videoskärmen. 


Med eyecode mäter man flera individuella parametrar som man använder sig av när man slipar glasen. Det ger optiska glas med högsta precision och en extra upplevelse av seendet som är svår att förklara. Men tänk dig att du sitter på den bästa platsen på bion där både ljud och bild är som bäst. Upplevelsen av filmen är optimal. Du kan självklart också se filmen längst ut på första raden, men du får inte samma känsla och upplevelse. Varilux-glasen med eyecode är som den mest optimala platsen i en biografsal, som ger dig den önskvärda och eftertraktade synupplevelsen där allt stämmer. Vill du uppleva din vardag lite från sidan eller föredrar du den maximala synupplevelsen? 


Dina ögons "egna kod"


Eyecode är en tredimensionell mättning av ögat som görs i Essilors Visioffice mätinstrument. En eyecode-mätning tar hänsyn till ögats storlek och form samt hur den valda bågen sitter i förhållande till bärarens ansiktsform och ögon. Den mäter den viktigaste parametern som krävs för att designa ett optimalt glas, vilket är att identifiera och lokalisera ögats vrid-punkt/mittpunkt ÖVP. Information om avståndet mellan ögats vrid-punkt och glaset används för att optimera den optiska funktionen för varje punkt på glaset, i alla blickriktningar.


Glasen blir unika och istället för standardmått används bärarens individuella mått. Bäraren får ett markant bredare synfält och ett så optimalt seende som är möjligt med dagens teknik. Alla har nytta av eyecode, oavsett om det är singel vision eller ett progressiv glas. 


Dynamisk 3D-mätning tillåter en individuell diagnos av dina ögon. Baserat på positionen för ögat rotationscentrum, den sanna referens som används för objektiv beräkning och montering, detta värdefulla data kallas "eyecode".

Varför är det viktigt?

Flera kliniska studier har visat att längden av ett öga kan variera upp till över 30%. Stora dispersioner märkte även för samma ametropi värde. För första gången, tack vare Eyecode, snarare än att använda nominella värden, använder din optiker ditt riktiga personliga 3D mätningar.

Hur det fungerar ?!

De dynamiska 3D mätningar tas i samband med besök hos din optiker efter sedvanlig synundersökning. Mätningar görs med hjälp av en banbrytande och patenterad enhet: Visioffice. Det är snabbt och mycket exakt.

30 minuter för att förstå dina ögon. Huvudets hållning och ögonrörelser registreras och analyseras med en kamera som korrekt läser av din naturliga syn-beteende.

100% icke-invasiv - Det finns absolut ingen fysisk kontakt med ögat under mätningen.

100% precision - Denna patenterade digitala mätningar är extremt noggrann och repeterbar.

100% personlig mättning:

När mätningen är klar, skickas informationen online till Essilors laboratorium med dina personliga ögons, bågars och syn-beteende. Information som används senare i glasens beräkningen för att säkerställa högsta komfort mot ögats beteende.

Vad bidrar allt detta till din synupplevelse ?

Tack vare eyecodes personliga precision i dina glas " blir precisionen 5 gånger högre än den som tillhandahålls av en vanlig progressiva glas . Din syn får en omedelbart klarhet. Dina ögon anpassar sig till dina nya glas snabbt och din huvudhållning förblir naturligt.

Godkänd av bärare.


65% av de bärare föredrar eyecodeglas jämfört med de bästa av konkurrenternas glas som för närvarande säljs på marknaden ( testet är utfört av en oberoende tredje part). För 66% av deltagarna ansågs huvudhållningen mer naturligt inom alla specifika aktiviteter. Detta genombrott inom glastillverkningen är tillgänglig på både Varilux® progressiva och Single Visions glas. Det passar perfekt för alla dina personliga behov oavsett ålder, recept, bågar, klara eller färgskiftande glas. Med eyecode, dina initialer ingraverat i dina glas.

* Vetenskapliga Källor: ögonform i Emmetropia och Myopi, Investigative Ophthalmology and Visual Science. Oktober 2004
eyecode an essilor techonology. 


Eyecode är ett genombrott i 3D-objektiv anpassat som finns tillgänglig på både Varilux ® och Single objektiv Vision. Medan klassiska synundersökningar ger tydlig vision, med Eyecode anpassat glas upplever du direkt VISION utan ansträngning. Med ny teknologisk utrustning görs en snabb mätning av alla din individuella uppgifter. Videosekvenser gör det lätt att följa med. Mätmetoden är exakt och din individuellt anpassade glas kan slipas mer precisa enligt din unika eyecode. Efter många års forskning har Essilor skapat en teknik som markant förbättrar sidoseendet i glasen genom s k. vågfronts teknologi. Detta ger en optimerad skärpa och kontrastupplevelse genom individuell anpassning efter tillpassnings värden och bågens kurvatur. 


Man tar hänsyn till pupillens storleksvariation p g a synfel, ålder, avstånd och ljus för att ge bästa möjliga kontrastseende. Essilor som tillverkar Varilux, har över 500 specialister, som varje dag forskar om ögats fysiologi och arbetar för att förbättra glasens egenskaper och funktion. Men det viktigaste är att förbättringarna fungerar i verkligheten. I samarbete med ett oberoende institut ( Approved by Wearers, Test conducted in accordance with an endorsed protocol by the institut de la Vision ) testar och godkänner bärarna också alla nya produkter och tekniska förbättringar. Då är både du och Essilor säkra på att en produkt gör sig förtjänt av märkningen ; Approved by Wearers;.

Genom eyecode utvecklas tekniken ytterligare där man genom en dynamisk 3-D mätning av ögat kan utföra en analys av ögat baserad på position av ögats vrid-punkt. Det ger en 5 ggr högre precision av optiken i glaset. Detta är den mest fysiologiskt individuella anpassningen på marknaden. Tekniken kan användas på både en styrkeglas och progressiva glas för att uppnå optimala skräddarsydda glas och erhålla maximal synskärpa, kontrast och sidoseende. eyecode glas: 5 gånger högre precision. Skräddarsydda glas tack vare dynamiska 3D mätningar. Begär din individuella 3D analys från Visioffice-mättning Din unika 3 D mättning Öga + Båge + Syn-beteende ger dig den personliga känslan, från första stund. Din ordination ger dig "Bara" tydligt seende.


Med eyecod från Essilor: Ditt ögas storlek och form är helt unik och avgörande. Avståndet från ögat till glaset bror på ditt ansiktsdrag, vilka bågar du väljer och ditt personliga syn-beteende. Ett unikt tillägg för en styrkeglas och Varilux progressiva glas. Med eyecode upplever du den personliga känslan, från första stund + ett tydligt seende. Dina ögon är unika. Genom att ta hänsyn till detta kan glastillverkaren förbättra precisionen i dina glas. Essilor kan, som enda glastillverkare, göra en individuell 3 D för att fastställa ditt ögas unika kod och inkludera den i beräkningen av ditt Varilux progressiva glas. Det förbättrar din upplevelse av glaset på alla plan.

Pris: 504:-/glas

Boka tid direkt online via vår hemsida eller Välkommen att kontakta oss på Tel. 08-651 00 32


Välkommen in till oss, så berättar vi vad vi kan hjälpa dig med!