Glas & Ytbehandling Nyheter

Välkommen att kontakta oss på Tel. 08-651 00 322022-04-12


Det nya transitions xtractive 

Mer info kommer snart..............


2022-01-18


Essilor är stolta över att kunna lansera en rad nya Crizal-ytbehandlingar. Det nya Crizal-sortimentet är lättare att rengöra, reptåligare och mer vattenavvisande än någonsin tidigare.


Crizal Sapphire+ utgår & ersätts med Crizal Sapphire HR  Den bästa anti-reflexbehandlingen total sett.


Crizal Easy utgår & ersätts med Crizal Easy Pro                


Crizal Alzé utgår & ersätts med Crizal Rock2019-10-28


EYZEN START 

Den nya generationen enkelslipade glas. Vanliga enkelslipade glas är föråldrade. Det uppkopplade livet har påverkat vårt beteende och skapat nya parametrar. Ändå tar enkelslipade glas inte med dessa parametrar i beräkningen. Glasögonbärare upplever symptom på ögontrötthet. Essilor anser att alla med synfel förtjänar glas med de senaste teknologierna, vilka är utvecklade för vår digitala vardag. 


EYEZEN START är en kombinerad innovation. Avancerat filter mot skadligt blå-violett ljus plus nyutvecklad EYEZEN DUALOPTIM TEKNOLOGI design som optimerar hela glaset för en mer avslappnat seende både avstånd och en bättre skärpa på nära håll. Essilor har utvecklat en ny zon i glasen för närseende som är dessutom designad med samma avancerade beräkningsprogram och programvara som VARILUX X-SERIES som ger det möjligt att hantera två optiska centra för fösta gången i ett enkelslipat glas.


EYEZEN START levereras med EYE PROTECT SYSTEM det första inbyggda skyddet mot skadligt blå-violett ljus i ett estetisk klart glas och WAWE FRONT TECHNOLOGI som ger skarpt och klart seende även i dåliga ljusförhållanden.Vi rekommenderar ytbehandlingen Crizal SAPPHIRE+ till EYEZEN START glasen som utformats för att minska reflexer från alla riktningar för ett tydligare seende. EYEZEN familjen är nu en komplett sortiment för alla bärare av enkelslipade glas.


EYEZEN START är lämplig för ungdomar som är under 18 år som behöver enkelslipade glas och för er som är mellan 18 till 39 år kan ni beroende på grad av ansträngda ögon ordineras antigen EYEZEN START eller EYEZEN BOOST.2018-03-16


Essilor lanserar en ny ytbehandling Crizal SAPPHIRE +. Ett sensationellt sätt att se och att bli sedd på, en ytbehandling som är nästan osynlig och fångar upp störande ljus och ljus finns överallt. Vi lever i en miljö med allt mer ljus, av olika typer, både inomhus och utomhus, dag som natt, och allt det här leder oss till en värld full med reflektioner.


Reflektioner uppstår när ljus träffar ytan på ett glas och bryts. Med mer ljus runt omkring oss, är vi oundvikligen utsatta för mer reflektioner. Ljuset träffar glaset från alla vinklar, både på framsidan och baksidan och reflektionerna påverkar vårt vardagsliv. Detta leder till nya beteenden, medvetna eller omedvetna. Fler än 80% av glasögonbärarna upplever reflektioner inomhus och utomhus och ungefär mer än hälften av dessa störs av reflektioner från deras glas.


Reflektioner i glas påverkar vårt beteende, 49% rör på huvudet, 33% ändrar ställning och 28% tar av sig glasögonen. Crizal SAPPHIRE är ett nytt tänk gällande reflexfria behandlingar. Reflektioner uppstår på båda sidor av ett glas. När ljuskällan befinner sig framför bäraren, uppstår reflektionerna först på glasets framsida, sedan på baksidan efter att ha passerat genom glaset. Samma fenomen uppstår på glasets baksida när ljuskällan är bakom bäraren. En ny hård multis-ytbehandling baserat på Dual Architecture båda sidorna interagerar för att fånga upp störande ljus.


I dagarna lanserades den första anti-reflekterande ytbehandlingen, designad för att minska reflektionerna oavsett vilken infallsvinkel ljuset har och oavsett om det kommer från framsidan eller baksidan av glaset. Tidigare med de traditionella anti-reflekterande ytbehandlingar designas för att fungera optimalt då ljuset träffar glaset rakt framifrån och från en infallsvinkel mellan -15 och +15 grader. Rv är den internationella standarden som används för att mäta styrkan i det ljus som reflekteras från ett glas, så som det uppfattas av det mänskliga ögat. Nu med den nya Alpha faktorn kan man mäta den totala anti-reflektiva, oavsett vilken riktning ljuset kommer från och tar hänsyn till glasets båda sidor. Med den nya metoden blir det färre reflektioner upp till 25% på båda sidor av glaset.


Fördelarna med Crizal SAPPHIRE  för glasögonbärare är, bättre genomsläpp av det bäraren ser, färre spökreflexer, färre störande reflexer. Förbättrad ljusgenomsläpplighet gör att ögonen syns bättre från alla vinklar. Crizal SAPPHIRE är den perfekta kombinationen av en enastående antireflex och ett högt UV-skydd.


Prisuppgift:2018-01-02


ML Night Cover

Glasögonglas för nattkörning.


Många har problem med bländning vid bilkörning på natten och då framförallt från det blåaktiga ljuset från de nya moderna ljuskällorna som finns i bilar, bland annat LED. Dessutom blir en del personer mer närsynta i mörker natt-myopi. Till dessa personer har MULTILENS tagit fram en lösning som drastiskt minskar problemen.


ML Night Cover har följande egenskaper:

                               

 • En speciell filterfärg som filtrerar bort det mest intensiva blåa ljuset från strålkastarna men släpper igenom så mycket av resterande ljus som möjligt.
   
 • Finns att få med korrektion för sin natt-myopi (-0,25 och -0,50).
   
 • Är alltid antireflexbehandlad för maximal ljustransmission och reduktion av störande reflexer.
   
 • Har en svag gulaktig färg som också kan vara mycket bekvämt vid många andra aktiviteter.ML Night Cover Levereras monterad i en HANGON-BÅGEN:


Glasen monteras i en smidig och nätt båge designad för att passa de flesta glasögonbågar. En Titan-båge som gör den lätt och slitstark och de flexibla skalmarna gör att de sitter bra och bekvämt på de flesta glasögonbågar.2017-05-02

Essilor lanserar sitt nya progressiva glas X-Serien XTEND teknologi med 15 sökta patent. En ny generation Varilux 

glas för en ny generation presbyoper, en  generation med en ny livsstil. Varilux X-Series med utvidgat seende 

inom en armlängds avstånd. Med den nya teknologin behöver du inte vrida på huvudet eller justera din hållning för att se skarpt. Essilor använder sig av teknologierna från Varilux S-Serien, Synchroneyes & Nanoptix för att garantera optimala egenskaper med breda synfält och ingen gungeffekt.


Med Varilux S-Serien får du ett förbättrat steglöst seende. Du ser varje detalj inom en armlängds avstånd, samt allting på långt håll. Ditt närseende utvidgas som aldrig tidigare, du behöver inte jaga den rätta punkten i glaset. Den nya Xtend teknologin matchar dina syn-behov , inom en armslängds avstånd mer än vad som tidigare uppnåtts med ett par progressiva glas. Xtend teknologin hanterar flera avstånd i samma blickriktning och ger markanta förbättringar i det området i glaset som är avsett för seende på en armlängds avstånd.


Varilux X series har utvärderas genom omfattande konsumenttester och löser en av de största begränsningarna man kan uppleva med progressiva glas, behovet av onödiga huvudrörelser försvinner. Never vision behavior  NVB är den första mättningen som identifierar den presbyopa bärarens beteende vid seende på nära håll. Beteendet för närseende är avgörande för att kunna ge dig det bästa seendet och bekvämaste hållning. Exempel på ditt beteende: kombinerade mätningar för den högsta nivån av individualisering. Vid mätningen kollar vi på din blick-sänkning, avstånd, lateralt offset, syn-beteende, bågen du har valt, Eyecode och ditt dominanta öga.

 • 2017-03-06

 • Ta dina glas till näst nivå. Transitions Flash to Mirror.

 • Upptäck de nya Flash to Mirror-spegelfärgerna på färgskiftande Transitios Xtractive-glas. Dem ger en trendig intryck oavsett var du är. Glasen aktiveras av ljuset. 

 • Inomhus: skön nyans med en svag flerfärgad skiftning.

 • Utomhus och i bilen: mörka med spegeleffekt.

 • Nu kan du välja 6 unika färger med vacker spegeleffekt. Snyggast spegeleffekt på Transitions XTRACTIVE brun är Bronze, Orange eller Copper.

 • Snyggast spegeleffekt på Transitions XTRACTIVE grå är Fuchasia, Violet eller Forest Green. Smarta färgskiftande glas med ett helt nytt utseende, perfekta för en urban livstil med fokus på mode och detaljer. Tack vare avancerad ljusteknologi är Transitions Xtractive behagliga och ger extra skydd för ögonn i alla ljusförhållanden, till och med i bilen.

 • Behaglig nyans inomhus.


Extra mörka utomhus.


Mörknar i bilen.


Blockerar 100% av UVA och UVB.


Passar de flesta recept och bågar.2016-06-10


eyeProtect System. Upptäck eyeProtect System ett unikt skydd mot skadliga UV-strålar och blå-violett ljus. eyeProtect System skyddar mot skadligt ljus i ett glas som är estetiskt klart. Essilor lanserar en banbrytande innovation som kommer att sätta en ny standard för glas. Ögonskydd mot skadlig UV-strålning och blått ljus inbäddat i glasets yta för er all glasögonbärare. Ögonskydd och blått ljus är mer aktuell än någonsin. Med ökad livslängd och ändrad livsstil, är ögonen mer utsatta för skadligt ljus varje dag , hela livet. 


Med en åldrande befolkning kommer förekomsten av AMD och katarakt att fördubblas inom 30 år. Fram tills nu har lösningarna för att blockera skadligt blått ljus tvingat glasögonbärare att acceptera blå restreflexer och en gul färgnyans. Essilor presenterar EYE PROTEECT SYSTEM som ger dig det skydd du behöver i ett klart glas, utan att kompromissa med det estetiska. EYE PROTEECT SYSTEM innehåller ett Smart Blue Filter som är inbäddat i glasets yta istället för att läggas på som en traditionell ytbehandling.


Tillsammans med någon av Crizal UV-ytbehandlingar får man ett glas som skyddar ögonen mot skadligt UV-strålning och blått ljus samtidigt som det förblir klart, utan blå restreflexer och utan att färgupplevelsen påverkas.


För dig som behöver extra skydd mot skadligt blå ljus introducerar Essilor Crizal Prevencia+. EYE PROTEECT SYSTEM med Crizal Prevencia filtrerar upp till 50% mer blått ljus jämfört med Eye Protect System med andra Crizal UV-ytbehandlingar eller glas med enbart Crizal Prevencia.EYE PROTEECT SYSTEM med Crizal Transitions blockerar UVA- och UVB-strålar och över 85% av skadligt blå ljus utomhus och upp till fem gånger bättre mot skadligt blå-violett ljus än standard glas inomhus.
2016-05-16


Nya Varilux DIGITIME Ett modernt rums-progressivt glas för seende på flera avstånd. Du som är presbyop tillbringar allt mer tid framför skärmar, både i arbete och på fritiden. Mer än 90% av 45- till 65-åringarna använder en digital enhet varje dag. 6 av 10 tillbringar mer än 4 timmar framför en skärm. 100% använder digitala skärmar på fritiden. Essilors forskning visar effekten av digitala enheter jämfört med papperstidningar, annan kroppshållning, annan blickriktning vid användning av surfplatta eller smartphone samt nytt läsavstånd. På grund av det nya "multi-screen" livet har användares miljö och beteende förändrats. Konsument undersökningen visar att vårt uppkopplade liv har en negativ påverkan.


Som svar på dessa nya krav, lanserar Essilor en ny generation rumsprogressiva glas VARILUX DIGITIME.  För skärmavståndet använder Essilor en innovativ individuell anpassning. I genomsnitt använder vi datorer på ett avstånd av 63 cm. Men, detta avstånd varierar i verkligheten, 95% använder den mellan 38 och 88 cm. Varilux Digitime är det enda glaset som tillåter dig att ta hänsyn till ditt verkliga avstånd till dataskärmen beroende på din arbetsställning. Resultatet är ett helt individuellt anpassad seende på mellanavstånd, tack vare individuellt inset och additionsfördelning.  En ny ultra-nära zon i Varilux Digitime, ett tillägg av styrka i glasets nedre del hjälper ögat att fokusera på ett ultra-nära avstånd, t ex vid användning av smartphones. Fördelar för dig som bärare, avslappnade ögon även vid lång användning av smartphones, bättre läslighet av små tecken och naturlig hållning framför smartphones. Varilux DIGITIME finns i 3 varianter beroende på dina behov,  Varilux DIGITIME Near, Varilux DIGITIME Mid, Varilux DIGITIME Room. Vi rekommenderar Crizal Prevencia , som filtrerar bort skadligt blå ljus, på Vrilux DIGITIME Ytbehandlingen förhindrar för tidigt åldrande av ögonen och ger det bästa skyddet mot reflexer, repor, smuts, damm och vatten.2016-01-22


Essilor EYEZEN glas det moderna enkelslipade glaset utvecklat för ditt digitala liv. EYEZEN är förstahandsvalet av enkelslipade glas för alla som har synfel och som avlastning för normalsynta som använder olika digitala enheter. Helt enkelt ett glas för din digitala vardag, smartphones, läsplattor, datorer och TV har blivit en naturlig del av vår vardag. Med ett ökat användande måste våra ögon anstränga sig mer för att anpassa sig till olika avstånd när vi byter mellan olika enheter samt till mindre och pixlade bokstäver på skärmarna.


Våra ögon störs också av det skarpa ljuset från skärmen och utsätts för skadligt blå ljus. Eyezen glasen är designade för ett uppkopplat liv. De ger ett mer avslappnat seende idag och skyddar ögonens framtida hälsa. Som första par för alla felsynta och normalsynta i 20 - 50-års åldern. 90% av alla människor idag använder digitala enheter och kommer att uppleva en verklig skillnad med Eyezen-glasen. Eyzen focus är en ny teknologi som fördelar styrkan, ett enkelslipat glas med en anpassad styrka i nedre delen av glaset för kunder i olika åldersgrupper.


Ett enkelslipat glas med en anpassad styrka i nedre delen. Fördelar för dig som bärare är minskad ögontrötthet under långvarig användning av digitala enheter, lättare att läsa småtecken, naturlig hållning även med en smart mobiltelefon. Välj ytbehandlingen Crizal Prevncia till dina Eyezen-glas så filtrerar selektivt det skadliga blå ljuset , bland annat från LED-skärmar, men låter det hälsosamma blå ljuset passera. Denna funktion för dig som bärare innebär, minskad blänk och reflex från skärmar, förbättrad kontrast och skydd mot tidigt åldrande av ögonen. Pris: från 1.491:-/glas.
 


2015-07-01


VARILUX S DESIGN. Varilux S-Serien är resultatet av Essilors omfattande forskning som lett till nya banbrytande innovationer. Essilors progressiva premium-glas erbjuder de mest krävande glasögonbärare ett stabilt och obegränsade seende i alla lägen och en synupplevelse som enbart kan uppnås med den senaste teknologin.


Essilor kompletterar nu Varilux S-serien med Varilux S design, ett progressivt glas som bygger på samma banbrytande innovationer som de övriga glasen i serien. Nanoptix teknologin innebär att glaset beräknas utifrån tusentals små mikroelement för att upphäva sambandet mellan styrka och distorsion. Den grundläggande glasdesignen har alltså omarbetats totalt för att uppnå en högre precision över hela glasetsyta.


SynchoronEyes teknologin erbjuder en obegränsad syn som baserar sig på den senaste forskningen om synupplevelsen och tar hänsyn till de fysiologiska olikheterna när ögonen samarbetar. Varilux S design är det enda glaset i Varilux S -serien, som kan tillpassas även utan individell anpassning eller Eyecode. 


Tre fördelar med Varilux S design:


¤ Ett progressivt glas som bygger på samma avancerade teknologier som de övriga glasen i Varilux S serien.


¤ Glasen mer info kommer snart..............................


2015-01-08


Crial Transitions XTRActive Crial Transitions XTRActive glas är de mörkaste färgskiftande glasen någonsin. De aktiveras och blir mörka även inne i bilen och har en svag nyans inomhus. XTRActive glas passar aktiva och moderna personer som har yrkes- eller fritidsaktiviteter utomhus eller som behöver den färgskiftande egenskapen i bilen.
 

2015-01-07


SUNMAX Varilux SunMax & Singel Vision SunMax


SunMax Är Essilors nya RX-solglas med styrka. Vårens stora nyhet som erbjuder stora diametrar och höga baskurvor som passar moderna solglas-bågar och respekterar bågens former. SunMax representerar  en ny generation av solglas med optimerad design som erbjuder en överlägsen optisk kvalité och oöverträffad visuell komfort, utan kompromisser gällande solglas-båge och estetik. Kombinera SunMax med polariserande Xperio eller e-Mirror UV och utnyttja de nya produkterna optimalt.

 


Material: Ormix 1,6.


Färg: PhysioTints helfärgat och gradalfärgat. Polariserande Xperio Brun, Grå och grågrön. 


Ytbehandlingar: e-Mirror UV, Crizal Sun UV. Optifog Sun UV, Supra.


2015-01-07

Nyhet   Polariserande Xperio-glas finns nu i sex nya gradalfärger. De tre klassiska färgerna - brun, grå och grå-grön bildar tillsammans med de tre nya och vackra modefärgerna det nya polariserande Xperio gradalsortimentet. De trendiga gradalfärgerna kombinerar stil och prestanda och erbjuder ett komplett skydd från direkt solljus och störande reflexer, samt en förbättrad kontrast tack vare polariserande Xperio-teknologi.

2015-01-07

Nyhet   e-Mirror UV  Den absolut hetaste trenden bland solglasögon är glas med spegeleffekt. Essilor lanserar marknadens bredaste sortiment av ytbehandlingar med spegeleffekt för solglas med styrka. Nu finns möjligheten att följa det rådande spegel-glastrenden  utan att kompromisser gällande synen. Färgerna är noggrant utvalda för att ge dig den allra senaste trenden. e-Mirror levereras självklart med marknadens bästa UV-skydd Crizal Sun UV som eliminerar återspegling av skadlig UV-strålning från glasets baksida. Färgerna Silver, Gold, Orange, Violet och Soft Silver är tillgängliga redan nu. Ocean Blue, Forest Green, Copper och Bronze fullbordar sortimentet den 3 februari 2015.
 


2014-10-10
För fjärde året i rad har Essilor rankats bland de 100 mest innovativa företagen i världen av den välkända

affärstidningen Forbes. Essilor, tillverkaren av de progressiva glasen Varilux, ligger på plats 49 i år och är det enda optiska företaget på Forbes lista 2014. Av alla europeiska företag som är noterade, ligger Essilor på en imponerande nionde plats. 


"Det är en stor ära att representera ett av de företag som ligger i framkant gällande teknisk utveckling och som har störst chans att lyckas på marknaden - både idag och i framtiden", säger Mats Solman, Essilor AB. "Den fortsatta bekräftelsen av Forbes är ett kvitto på att vår strategi att satsa på teknisk utveckling lyckats. Essilor investerar 1,3 miljarder kronor per år på forskning och utveckling".


Forskning och utveckling: en strategisk pelare för Essilor. Essilor, uppfinnaren av progressiva glas, är en föregångare när det gäller innovation. Sedan 2006 har Essilor investerat mer i forskning och utveckling än sina fyra största konkurrenter tillsammans. 40 % av omsättningen utgörs av produkter som lanserats för mindre än fyra år sedan och fler än 100 patent lämnades in 2013.

 
Idag handlar inte innovation enbart om att korrigera närsynthet, ålderssynthet eller skydd mot UV-skador. Det handlar också om att förebygga, till exempel genom att minska de skadliga effekterna av blått ljus, en av de faktorer som bidrar till AMD. För att stödja denna strategi har Essilor stärkt sitt engagemang inom synhälsa under 2013 i och med lanseringen av Crizal PrevenciaTM, den första förebyggande ytbehandlingen med ett selektivt skydd mot skadligt blått ljus.


"Eftersom befolkningen åldras, syn-relaterade problem (t.ex. närsynthet) blir mer utbredda och kunskapen om det blå ljusets skadliga effekter har ökat är utveckling och innovation inom ögonoptik viktigare än någonsin", förklarar Mats Solman. "Glasögonglas-tillverkarna måste fortsätta att utveckla korrigerande, skyddande och förebyggande lösningar för att möta människors syn-behov.”
2014-05-26


Den 2 juni 2014 lanserar Essilor Crizal Transitions också i färgen grafitigrön med förbättrade egenskaper. Stil, komfort och säkerhet. Nu kommer Crizal Transition i färgen grafitigrön, den legendariska färgen för solglas. Det är färgen som saknats och som solglasögonanvändare känner och älskar. Den gröna färgen tillhör ett element av stil. Det är viktig för många modemedvetna solglasögonanvändare som förväntar sig mer, utöver optisk komfort och säkerhet.

 

2014-04-03

 

Färre trötta och ansträngda ögon Varilux E -series Enkelt seende för ett enklare liv.

Snart lanserar Essilor Varilux E-series. Baserad på den senaste teknologin bidrar den till maximal synkomfort för mellansegmentet. SWIM Controll minskar gungeffekten med 50%. Varilux E-serien är ett nytt progressiv glas som tack vare en nyutvecklad teknologi och digital mikroslipning minskar gungeffekten avsevärt i jämförelse med progressiva standardglas som erbjuds som lågpris. Grunden i Varilux E-serien är Swim Controll som bygger på en förenklad version av den banbrytande Nanoptix-teknologin som hittills endast erbjudits i Varilux mest avancerade glas, Varilux S-serien. En förfinad digital mikroslipning av glaset ger upp till fem gånger högre precision. Resultat är snabb tillvänjning, mindre bildförvrängning vilket ger ögonen mindre ansträngning och förbättrad synkomfort, korrekt bildåtergivning samt kvalité. Upplevelsen av Varilux E-serien blir ännu bättre när man väljer tillägget Eyecod. Glasen blir individuellt anpassade just för bärarens ögon och seendet blir optimalt. 50% minskad gungeffekt tack vare Swim Control teknologin. 88% av glasögonanvändarna upplever gungeffekten som den största barriären vid användning av progressiva glas.


 

 

 

2014-04-03

 

Optifog - Smart Textile Ny, bättre aktiveringsmetod.

Optifogs anti-fog egenskaper aktiveras i fortsättningen med en speciell mikrofiber-duk Smart Textile. Den lilla flaskan utgår och vi välkomnar den lättanvända rengöringstrasan. Endast aktivatorn har förbättrats, priset är oförändrat. Detsamma är Optifogs goda imma-avvisande egenskaper.

 

 

2014-04-03 

 

 

Crizal Prevencia. Upptäck Crizal ® Prevencia de första klara glas och 4 års forskningssamarbete mellan Essilor och Vision Institute i Paris, vilket ledde till stora upptäckten i retinal fototoxicitet. Essilor lanserar Crizal ® Prevencia de första glasen med förebyggande effekt som ger selektivt skydd mot skadligt blått ljus och UV-strålar. Ljuset är grundläggande för seendet, färgseende, former och detaljer. Och blå-turkos Ljus är även ett viktigt hjälpmedel i ditt totala välbefinnande såsom under sömn, vakna perioder, minnesfunktioner och den grundläggande mentala hälsan.

Men ljus kan också vara orsaken till för tidig åldrande av dina ögon . UV-strålar är farliga för ögonen precis som de är för huden. Under en livstid, de ackumuleras och påskyndar ögons åldrande samt bidrar till uppkomsten av grå starr. Blå-violett ljus har nyligen identifierats som skadliga för näthinnans celler. Det är en av riskfaktorerna för uppkomsten av åldersrelaterad makuladegeneration AMD. 

 

Crizal senaste innovation filtrerar selektivt ljus:    Crizal Prevencia är det helt nya unika med fokus på både hälsa och komfort ytbehandlingen . 

 

Utöver Essilors enastående skydd mot UV-strålar, förhindrar glaset också det skadliga blå ljuset som är en riskfaktor till AMD. Det är första gången Essilor lyckats filtrera bort endast det skadliga blå ljuset som kan bryta ner och förstöra näthinnans celler. Det hälsosamma och nödvändiga blå ljuset låter ytbehandlingen passera genom., filtret är osynligt och stöt inte färgåtergivningen för bäraren.

 1 skyddar dina ögon mot skadlig UV-och blå-violett ljus .


2 låter viktig ljus passera genom glaset. 


3 garanterar optimal seende och maximal klara glas.

 

Välj Crizal Prevencia för det unika skyddet av ögonens hälsa.

 

 2014-03-12  ML NIGHT COVER Från Svenska MULTILENS: Många har problem med bländning vid bilkörning speciellt på natten och då framförallt från den blåaktiga ljuset från de nya moderna ljuskällorna som finns i bilar, bland annat LED. Dessutom upplever en del personer problem med nattmyopi vid mörkerkörning. 

För att komma till rätta med detta problem har MUlTILENS tagit fram en lösning som minskar 

 

besvären vid mörkerkörning avsevärt. Den har följande egenskaper.

 


¤ Den speciella ML filtret minskar den upplevda bländningen många får av mötande bilars strålkastare.

¤ För de som har problem med mörkerseende så inkluderar vissa varianter en styrka för att eliminera detta problem. Man har tagit fram 3 olika varianter med styrkor som består av Plan, -0,25 och -0,50.

 

¤ Glasen täcks av en anti-reflexbehandling för att effektiv motverka och minska störande reflexer.

 

 

¤ Glasen är monterade i en Utanpå-Båge för glasögonbärare, denna möjliggör att man kan bära sina vanliga glasögon under Biocover-båge. Det går bra att montera glasen i vilken märkesbåge som helst om man är kontaktlinsbärare eller har problemfritt syn och vill endast slippa störande reflexer och ljus från mötande bilar vid mörkerkörning. 

  


Det speciella filtret har MULTILENS utvecklat och testat under vintern 2013 / 2014 med goda resultat. Filtret reducerar den bländande toppen i våglängdspektrat, samtidigt som den reducerar den totala ljusmängden minimalt. Filtret kallas för ML Filter LLR, LED Light Reduction. Filtret är givetvis standard i alla MULTILENS Night Cover,  men går även att beställa som vanlig filterfärg i det vanliga glasprogrammet.


För att testa ut vilken variant av ML Night Cover som passar dina ögon, är det överlägset bästa sättet att prova sig fram. För detta ändamål har MULTILENS tagit fram ett test kit med dem tre olika varianterna. Detta kit kan lånas ut till dig för att prova under några nätter / kvällar.

Prisuppgift: Plan, -0,25, -0,50 Komplett med båge i storlekar Small, Medium och Large   1995:-
  

 


 

 

VARILUX Natural Vision Forever. Så heter Essilors program för progressiva glas, Varilux är världens mest använda glas och är det glas som har funnits längst på marknaden. Varilux är Essilors och en av
världens ledande varumärke inom progressiva glas. Här ges information om nya uppgraderade glas och olika ytbehandlingar samt tekniska innovationer som förbättrar seendet och gör glasögonbärandet mer komfortabelt.

 

2013-04-19  NYHET - Varilux S 4D-serien är nu också tillgänglig med  Crizal Transitions VII .

 

 

2013-03-28 Teknologier och produkter utvecklas och förbättras kontinuerligt, vilket ger bättre möjligheter och lösningar för dig som glasögonbärare. Nu kommer nästa generation av Crizal Transitions med bättre synkomfort både inomhus och utomhus. Crizal Transitions VII har 100% UV-skydd motUV-strålar som träffar glasets framsida. Om du kombinerar Crizal Transitions VII  med Crizal UV behandling, elmineras även de skadsliga UV-strålar som annars reflekteras från glasets baksida i i ögat. Finns i brunt och grått. Den grå färgen är dock optimerad så att färgåtergivningen är mycket mer naturlig än hos tidigare generationer Transitions.

 

Crizal Transitions VII High performance adaptive lenses. Crizal Transitionsglas är den perfekta lösningeneftersom den eliminerar irriterande bländning och ger glasögonbäraren 100% skydd mot UV-strålar från alla vinklar i alla tänkbara situationer. Den nya Crizal Transitions VII-glasen växlar färg snabbare och är mer känsliga för indirekta UV-strålar. För glasögonbäraren innebär detta att även om man har solen i ryggen eller en hatt på sig för att blockera solen, ändrar glasen färg och elminerar irriterande bländning. Bäraren upplever en mycket bättre och mer bekväm lösning med den nya generationen Transitions.

 

Tempraturkänsligheten har också förbättrats. När solen skiner och tempraturen stiger behåller Crizal Transitions VII sin mörkhet bättre än tidigare generationer. Crizal Transitions VII är upp till 21% mörkare i brunt och 15% mörkare i grått vid 27 C jämfört med  Transitions VI. Crizal Transitions VII passar alla målgrupper till de som störs av solljus eller till glasögonbäraren som vill ha en flexibel lösning till sitt extra par glasögon. Tre fördelar med  Crizal Transitions VII:

 

¤ 76% av alla glasögonbärare med klara glas störs av starkt ljus och upplever att de blir bländade. Detta gäller särskilt dem över 45 år eller med katarakt både före och efter operation. Crizal Transitions-glas eliminerar bländning och ger en avslappnad syn.

 

¤ Crizal Transitions VII är et perfekta glaset i situationer  där ljusförhållandena ändras , men glasögonbäraren inte kan byta sina glasögon, till exempel vid löpning eller cyckling.

 

¤ Crizal Transitions VII med Crizal UV garanterar 100% UV-skydd för ögonen och området runt omkring. Detta eliminerar risken för Uv-skador i , på och omkring ögonen - fina rynkor runt ögonen uppstår til exempel snabbare ju mer UV-strålar huden utsätts för.

 

Approved by Wearers.  U&A Sunwear 2012. Prövad i Frankrike, Italien och USA av glasögonbärare  med klara basglas i åldrarna 20 till och med 65 år.

 

 

 

 

Tisdagen den 11 december 2012 kl 18:30 introducerade Essilor den största nyheten sedan lanseringen av Varilux 1959: Varilux S-serien. Varilux S-serien kommer att bli den nya standarden för progressiva glas. Försäljningen startades 1 januari 2013.VARILUX S 4D

Med Varilux S 4D har Essilors forskare återigen flyttat gränserna för vad som är möjligt med progressiva glas . Varilux S 4D är det nya progressiva premiumglaset i Varilux-serien. Varilux S 4D är det första glaset som tar hänsyn till det dominanta ögat. Mättningen görs snabb med hjälpa av Visioffice. Varilux S 4D gör att man ser utan att behöva tänka efter. För dig som glasögon bärare blir seendet naturligt med omedlbar skärpa - ett instinktivt seende. De enda glasen som kan lovadig fullständig frihet i din synupplevelse. Unik anpassad för dig, Varilux S 4D upprätthåller känsligheten och flexibilteten i ditt seende.

Varilux S-serien introducerar även två andra världspatent: SynchronEyes, som tar hänsyntill de fysiologiska olikheterna när ögonen samarbetar. Nanoptix, en förfinad digital microslipning so9m ger högre precisionöver hela glasets yta. Essillor lanserar också Varilux S2 - ett progressivt glas med Nanoptix och SynchronEyes, men utan hänsyn till det dominanta ögat. Både S2 och S 4D mäts med hjälp av Visioffice och levereras alltid med Eyecode och Crizal Forte UV.3 unika fördelar med Vrilux S4D:Instinktivt seende 4Dbräkningen av den dominanta ögat ger känslan av ett naturligt - instinktivt seende - vid rörelse och på olika avstånd.Stabilt seende vid rörelse Nanoptix gör det möjligt att mikroanpassa glasets designöver hela ytan och få maximalt utbyte av den avancerade individuella mättningen som görsi Visioffice. Ett stabilare seende medför att den upplevda gungeffekten kan minska upp till 90%.Större synfält SynchronEyes ger 95% av glasögonbärarna upplevelsen av bättreskärpa överallt i glaset. Detta gäller särskilt glasögonbärare med olika styrkor på ögonen. Läs vidare mer om det nya progressiva glaset samt prisuppgifter under fliken progressiva glas.

VARILUX S 4D : Ett perfekt seende, som är snabbt och smidigt, borde alltid stå till ditt förfogande. Ändå kan du som presbyop uppleva situationer när du märker de progressiva glasens begränsningar och du kanske upplever att din syn inte är lika reaktionskänslig som den skulle vara.Upptäck Instinktivt Seende med VARILUX S 4D. För första gången kan Essilor nu utlova progressiva glasögonbärare fullständig frihet i sitt seende och att de når en högre nivå av reaktionskänslighet i ett helt individuellt anpassat glas. Endast Varilux S 4D ger ett stabilt seende vid rörelse, vidvinkelseende samt instinktivt seende.Varilux S 4D, de mest avancerade och individuellt anpassade Varilux glasen. Med unika och avancerade mätningar är Varilux S 4D skräddarsytt just för dig, och inkluderar eyecode och ditt dominerande öga. Liksom vi antigen är höger- eller vänsterhänta har vi ett dominant öga som leder vårt seende. Genom att identifiera detta kommer Essilor att kunna ge dig tillgång till en snabbare synupplevelse.3 förbättringar ger Instiktivt Seende:1: 4D TECHNOLOGY En revolution inom individuell anpassning. Genom att identifiera ditt dominanta öga kan man göra en individuell anpassning för att ge dig snabbare reaktionstid.2: NANOPTIX En revolution inom glasteknologi. Glasets grundläggande struktur är helt och hållet omarbertat för att försäkra dig om ett stabilt seende vid rörelse.3: SYNCHRONEYES En revolution inom fysiologisk vetenskap. De fysiologiska olikheterna mellan varje öga tas hänsyn till för att garantera vidvinkelseende.Med VARILUX 4D kommer du att känna dig FRI från dessa begränsningar:1: Att vara på din vakt när du går nedför trappor.2: Att du ska anpassa din läsposition.3: Att bilden är suddig.4: Att raka linjer kan se böjda ut.5: Att synupplevelsen inte är vad den brukade vara.Instinktivt Seende. Omedelbar reaktionsförmåga, stabilt seende vid rörelse och vidvinkelseende är vad du kan förvänta dig varje dag tack vare Varilux S 4D. Alla Varilux S D4 glas är försäkrade genom Varilux tillvänjningsgaranti och inkluderar ett äkthetskort.


För ni som endast vill ha det allra bästa, är Varilux S 4D det självklara valet. Varilux S 4D är också det naturliga valet för er som är osäkra på om ni kan vänja er vid progressiva glas. Alla Essilors glas är testade av Approved by Wearers.

 

Pris: Från   3995:-/glas inkl. ytbehandling Crizal Forte,eyecode, UV-skydd och f-360.


Varilux Comfort New Edition. Uppdaterat till det moderna livet:

Varilux Comfort har uppdaterats. Det moderna livet ställer krav på seendet med många växlingar mellan datorer och mobiltelefoner. Varilux Comfort New Edition ger ett mer naturligt seende och anpassning till de nya förändrade positionerna som ny teknologi har fört med sig.

Med en kortare progressionskanal, som ger en bättre orientering och en mjukare designe, säkerställs snabbare växling mellan olika avstånd. 25% bredare närzon, mjukare design och snabbare övergångar, infriar den moderna vardagen.Pris: från 2048:-/GlasEssilor presenterar Varilux Comfort Short New Edition som ersätter Varilux Definity Short

¤ Designen och teknologin kommer Varilux Comfort New Edition med en kanallängd på 17mm. Short -versionens kanallängd är endast 14 mm.

¤ Bakgrunden till uppdateringen av Varilux Comfort till New Edition är dagens skärpta synkrav samt en modern livstils höga krav.

¤ Introduktionen av mobiltelefonen, laptops och digitalkameran har påverkat seendet och ställer därmed höga krav på dagens progressiva glas.

¤ Du kan lägga till eyecode till Varilux Comfort New Edition för ännu ett bättre individuellt anpassat och optimerat glas.Pris: från 2048:-/Glas.Läs gärna om Varilux Comfort Short New Edition om du tidigare har haft Varilux Definity Short. Progressiva glas för dig som har höga krav på optisk komfort och prestanda men har en begränsad budget.Xperio - polariserande solglas. Essilor utökar sitt Xperio-glasprogram med både nytt material, Stylis 1.67 och ny färg, Grå-Grön, på vissa glas.

Det nya Xperio programmet ser ut enligt följande:¤ Stylis Xperio 1.67, Nyhet tunnaste glas. Pris: från 1927:-/glas inkl. Ytbehandling Crizal Sun.

¤ Ormix Xperio 1.60 Pris: från 1509:-/glas inkl. Ytbehandling Supra.

¤ Airwear Xperio 1.59 Pris: från 1715:-/glas inkl. Ytbehandling Supra.

¤ Orma Xperio 1.50 pris: från 1092:-/glas inkl. Ytbehandling Supra.
Är du trött på glas som immar igen? OPTIFOG EN VÄRLDSNYHET FRÅN ESSILOR:Den effektiva tekniken mot imma. Optifog är det första hållbara och effektiva skyddet mot imma på glasen. Det är glaset som 75 procent av världens 1,6 miljarder glasögonanvändare har efterlyst i åratal. Optifog eliminerar imma på glasögonen och de problem det kan leda till, t.ex. när man sportar och svettas, när man dricker varmt kaffe eller bara kommer in i värmen en kall dag. Teknikens styrka är att imma är ett universiellt problem för glasögonanvändare. Och att alla glasögonanvändare vet hur det känns att inte kunna se något alls på grund av imman. Detta gör att Optifog är ett värdefullt tillägg för både nya och befintliga glasögonbärare. Fördelen med att välja Optifog kan underlätta och påverka ditt arbete märkbart vid situationer i arbetslivet där imma kan vara en säkerhetsrisk t.ex. sjukvårdspersonal, hantverkare, säkerhetspersonal.

Optifog är en ny ytbehandling för optiska glas, enkelslipade, progressiva och solglas. Behandlingen gör att glasets yta blir otroligt vattenattraherande. Det gör att de mikroskopiska vattendropparana sprids ut fullständigt och bildar ett ytskikt som är så tunt att det är osynligt för användaren. Essilors forskare har utvecklat den helt unika tekniken att göra glasen Hydrofila dvs vattenatraktiva . Traditionellt har målet varit att göra glasen så vattenavisande dvs Hydrofoba som möjligt för att vattnet ska rinna av. Men detta har aldrig löst problemet med imma, som ju består av mikroskopiskt små vattendroppar. Essilor kan nu som första företag erbjuda en kombination av ytbehandling, återaktivering och rengöring av glasen en gång i veckan.


Optifog är den nya ytbehandlingen för alla Essilors glas. Med Optifog får du för första gången möjlighet att få ett effektivt och varaktigt skydd mot igenimmade glasögon. Det är ett genombrott som många glasögonbärare har väntat på. 75% av världens 1,6 miljarder glasögonanvändare är intresserade av glas som motverkar imma. 80% av de som deltog i en internationell studie genomförd av Ipsos 2010 och 2011 i Hong Kong och Finland var nöjda med effekten av Optifog.

Studien visar att 98% av glasögonbärarna också var mycket nöjda med Optifog Activators förmåga att hålla glasen rena förutom att motverka imma genom att glasen putsas med Optifog Activator. Optifog behandlade glas levereras tillsammans med Optifog Activator - setet som består av en vätska och en microfiberduk. Optifog återaktiveras en gång i veckan genom att glasen putsas med Activatorsvätskan. Varje halvår måste du skaffa ett Activator - set.

Glasögon som inte immar igen kan vara avgörande för säkerheten. Optifog är en komplett ytbehandling, lätt att rengöra och effektiv mot repor, reflexer och damm samt skyddar glasen mot imma i alla sammanhang. Vi har alla upplevt hur glasögonen immar igen när vi dricker hett kaffe, tränar, öppnar luckan till den nydiskade diskmaskinen, när vi utövar sport utomhus som tex. löpning, cykling, tennis, på jobbet när vi utför arbetsuppgifter som kräver maximal precision och säkerhet eller kommer in i värmen från kylan. Imman på glasögonen kan till och med vara farlig.Prisuppgift: Crizal Alizé+ och Optifog ytbehandling 892:-/glas

Solglas med Optifog Sun ytbehandling pris från 790:-/glas


Transitions XTRActive är ett färgskiftande Transitionglas och komplement till Transition VI XTRActive och blir mörkare i varma temperaturer. ADAPTIVE LENSES är den nya genration av Transitions glas som blir mörka även bakom vindrutan när du kör. Transitions XTRActive ADAPTIVE LENSES egenskaper:

¤ Mörkare utomhus när det är varmt ute. 35 C Klass 3.

¤ Mörknar bakom bilens vind ruta- upp till 50% Klass 2.

¤ Svag toning på glasen vid inomhusbruk. Säljstart: 16 april 2012

NYHET: Crizal Forté UV. ULTRA SKYDD MOT UV. Det är nödvändigt att ha det senaste och bästa ytbehandlingen när solen lyser som starkast. Ju bättre ytbehandling desto bättre skydd mot skadlig UV strålning och mot de fem hindren mot ett klart seende: reflexer, smuts, repor, damm och vatten. Crizal Forté UV är Essilors överlägset bästa ytbehandling. Nya Ultra UV skyddet eliminerar UV-reflexer från glasets baksida. Resultatet är den säkraste och klaraste ytbehandlingen inom Crizal programmet. Crizal Forté UV har samma egenskaper och fördelar som Crizal Forté, men skyddar nu också mot skadliga UV reflexer. Vi rekommenderar UV skyddsfaktor för dina glas i form av Crizal Forté UV så att dina ögon får ett överlägset skydd mot UV-Strålning.


Säljstart 23 april 2012 Pris från 779:-/glas

NYHET: CRIZAL SUN UV. Essilor har just lanserat Crizal Sun UV. som skyddar mot UV-reflektion även från glasets baksida samt en skyddande behandling på glasets framsida. Baksidan av glaset är försett med ett UV-filter samt Crizal Alizé + en smuts-, damm- och vattenavvisande ytbehandling. Med Crizal Sun UV ser du klart och dessutom skyddas ögat effektiv mot UV-strålning. Behandlingen går att få på alla solglas. Säljstart 16 maj 2012 Pris:.......


Varilux Liberty New edition: Mer info kommer snart.................................Boka tid direkt online via vår hemsida eller Välkommen att kontakta oss på Tel. 08-651 00 32Välkommen in till oss, så berättar vi vad vi kan hjälpa dig med!