Kosttillskott för ögon
Välkommen att kontakta oss på Tel. 08-651 00 32MacuShield ®, har plockats bort från vår sortiment som tillskott för ögon med anledning av att det xtra meso-zeaxanthin på 10 mg är ett artificiell ämne och industriellt framställd, för närvarande finns ej någon klinisk forskning/forskningar som kan spåra och ge en klar besked vad det gäller fördelar eller nackdelar med det tillförda extra meso-zeaxanthin på 10 mg.


Meso-zeaxanthin finns redan som en naturligt och aktiv ämne i Lutein

Nya generationen Omega-3. Krillolja + D-vitamin. Den första krilloljan i Sverige i kombination med D-vitamin.

         

Omega-3 på krillolja + D-Vitamin är en perfekt kombination för oss på nordliga breddgrader där brist på sol/svag sol, är märkbart under höst/vinter och vår-vintermånaderna. Livsmedelsverket rekommenderar att äta fisk 2-3 ggr/vecka. I Sverige äter vi ca. hälften av detta. Då kan det vara bra att komplettera med ett kosttillskott med Omega-3 och då gärna inkluderande D-vitamin som vi får alldeles för lite av under stor del av året.

Det unika med Optimega-D är att Omega-3 fettsyrorna kommer från krill, samt att Optimega-D är tillsatt med D-vitamin. En stor fördel med Omega-3 fettsyror i krillolja är att det är bundet till fosfolipider. Fördelen är att dessa Omega-3 fosfolipider är vattenlösliga så att de upptas direkt från tarmen. Studier har indikerat att upptaget är upp till 50% högre än för vanlig Omega-3 fiskolja som är bundet till triglycerider.


Omega-3 innehåller EPA och DHA som bidrar till hjärtats normala funktion. Denna positiva effekt uppnås vid dagligt intag av 250 mg DHA/EPA. Omega-3 fettsyror är näringsämnen som tillför näring till cellerna i näthinnan (fotoreceptorerna). Dessa fettsyror, DHA/EPA, finns i höga koncentrationer både i stavar och tappar. Stavar kallas de synceller som finns utanför gula fläcken och de är mest ljuskänsliga och används i mörker. Tappar kallas de synceller som finns i gula fläcken och de gör så att vi ser skarpt och de är mest färgkänsliga. Optimega-D innehåller höga halter av de viktiga fettsyrorna EPA och DHA. Speciellt DHA är viktig för retinas (näthinnans) funktion. DHA bibehåller även hjärnans funktion.


En känsla av att ögonen känns torra


Om ögonen känns grusiga och även en upplevelse av sveda, så kan det bero på att tårfilmen inte fäster (”ögonen rinner”) eller har en defekt sammansättning. För detta finns det konstgjorda tårar, sk. tårsubstitut. Problemet kan också vara för lite tårar bl a pga problem i tårkörtlarna. Omega-3 har i studier även visat en antiinflammatorisk effekt, och kan stimulera tårkörtlar att åter börja producera fett, vilket är positivt för de som har en känsla av torra ögon. Omega-3 från krill har naturligt innehåll av antioxidanten Astaxantin, som skyddar oljan mot härskning och dessutom har en antioxiderande effekt som är 47 gånger större än vanlig fiskolja.


D-vitamin

  • Bygger tillsammans med kalcium, magnesium och fosfor en stark benstomme

  • Bidrar till att bibehålla normal muskelfunktion

  • Bidrar till immunsystemets normala funktion

  • D-vitamin 20 mcg/dag kan reducera risken för äldre över 60 år att falla, och därmed risk för benbrott
  • Bidrar till normal tillväxt och utvecklingen av ben hos barn.

Ca 15 minuter i stark sol med mycket bar hud, utan solskydd, ger all D-vitamin man behöver på flera dagar. Brist på D-vitamin i norden är som störst under sen höst och vintertid och även under de solsvaga vår-vintermånaderna. Även de som sitter inomhus ofta eller har täckande klädsel riskerar att få för lite D-vitamin via solljus. Över 75 års ålder minskar förmågan att kunna bilda D-vitamin i kroppen med 75%. Har man dessutom solskyddskräm så minskas syntesen än mer.


Enl. EFSA (Europeiska livsmedelsmyndigheten) bör man inte inta mer än 100 mcg D-vitamin/dag.

Dosering: 1-2 kapslar/dag eller efter läkares ordination. Ingen eftersmak av fisk. En ask innehåller 60 lättsvalda kapslar. 1 kapsel innehåller 500 mg krillolja + 18 mcg (720 IE) D3-vitamin. Skaldjursallergiker eller de som får blodförtunnande medicin bör rådfråga sin läkare före intag av Optimega-D. Detsamma gäller gravida och ammande.


Krilloljan i Optimega-D är kallpressad olja från 100% antarktisk krill, som är små räkliknande kräftdjur som finns i norra ishavet. Krill är inte belastad med föroreningar som andra havsdjur högre upp i näringskedjan. Fångst av krill utgör mindre än 0,1% av den totala mängden krill i havet. Krilloljan i Optimega-D är certifierad för miljövänligt krillfiske av den oberoende organisationen Friend of the Sea. Friend of the Sea granskar fiskefartyg och säkerställer att internationella riktlinjerna respekteras. Krilloljan är producerad av NEPTUNE Technologies & Bioressources i Kanada och marknadsförs under varumärket NKO krillolja. NKO krillolja är godkänt i EU av EFSA (Europeiska livsmedelsmyndigheten). Optimega-D skall ses som ett tillskott till vardagliga kosten och bör inte ersätta en varierad kost.Pris 60 tabletter   295:-   1 månads förbrukning


OPTIVITAL Ögonvitamin.


Åldersförändringar i gula fläcken", eller torra AMD "Gula fläcken"-sjukan är den vanligaste orsaken till synnedsättning i västvärlden. Lika vanligt som grå starr. Vetenskapliga studier bevisar att höga doser vitaminer och mineraler minskar risken att utveckla svårartad AMD och synnedsättning. OPTIVITAL innehåller de substanser som har visats ha gynnsamma effekter. OPTIVITAL har samma innehåll och dosering som användes i världens största studier av makuladegeneration, nedbrytning av gula fläcken, kallad AREDS, Age-Related Eye Disease Study. Dessa studier, den senaste publicerad 2013, bevisade att specifika vitaminer och mineraler minskade risken för utveckling av avancerad makuladegeneration och svår synnedsättning med 25%. Studierna genomfördes på uppdrag av amerikanska stiftelsen National Eye Institute vid National Institute of health. 

 

Vitamin och mineralhalterna i OPTIVITAl överstiger inte de högsta acceptabla dagliga doserna, som fastställs av Europiska Livsmedelsmyndigheten EFSA. Vitamin C och E, koppar och zink skyddarcellerna mot oxidativ stress. Zink bidrar till att bibehålla normal synförmåga. Letuin & zeanaxantin skyddar gula fläcken mot UV - ljus och oxidativa reaktioner. På näthinnan finns gula fläcken. Det är där som man har det skarpaste seendet och bästa synskärpan. När ögat blir utsatt för ljus leder det till en kraftig ökning av oxidativa stress och fria radikaler, vilka är skadliga för näthinnan. Oxidativ stress innebär syreangrepp på celler och ämnesomsättningen. Fria radikaler är skadliga molekyler som ombildats vid syreomsättningen.

 

OPTIVITAL innehåller vitaminer och mineraler som har betydande antioxidativ effekt, försvar mot syrets angrepp. Det bästa för kroppen är att ha en varierad och välbalanserad kost. När man blir äldre, eller vid trötthet, stress etc. så kan man behöva ett tillskott av nödvändiga vitaminer och mineraler. Med åldern så kan även ögat behöva tillskott av näringsämnen som är viktiga för ögats funktion. Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost.

 

Pris 60 tabletter   285:-   1 månads förbrukning.Lutein och zeaxantin är karotenoider. De är pigment som finns i makularegionen i näthinnan(den del av ögat som är ansvarig för den centrala synen).Vitamin A,E och C är antioxidanter som skyddar mot fria radikaler.Vitamin A är nödvändig för funktionen av näthinnan och därgigenom synen..Vitaminerna i B-gruppen ger kroppen energi och är nödvändiga för nervsystemet, huden och ögonen..Mineraler utgör en del av cellernas antioxidationssystem..Dokosahexaensyra (DHA)och eikosapentaensyra(EPA) är omga-3-fettsyror som förekommer i näthinnan.


 

 

 2015-09-30


Ocuvite Complete – vitaminer och mineraler för dina ögon. Att se är viktigt. Det är en fråga om frihet och självständighet. Kroppen åldras och ögonen åldras självklart med den. Genom att ta hand om vår kropp, och därmed även våra ögon, kan vi göra oddsen så goda som möjligt för att behålla en god ögonhälsa även när vi blir äldre. Ett kosttillskott för ögat. Innehåller näringsämnen som kan bidra till att bibehålla normal syn. 1 kapsel morgon och kväll tillsammans med måltid.


Vad är fria radikaler, antioxidanter och oxidativ stress?Fria radikaler är en typ av molekyler, som bildas i kroppens celler. En del fria radikaler kan vara bra för oss, andra skadliga. Antioxidanter är ämnen som är bra för oss genom att oskadliggöra fria radikaler.Bland antioxidanterna återfinns vissa mineraler och vitaminer. När vi har obalans mellan skadliga fria radikaler och hjälpande antioxidanter, utsätts vi för vad som kallas oxidativ stress. Sådan kan uppstå var som helst i kroppen, även i ögonen. Ocuvite Complete: En balanserad kost är viktig för hälsan och har också betydelse för ögonens välmående. Ocuvite Complete är ett kosttillskott som innehåller näringsämnen, som vi genom forskning vet kan bidra till att bibehålla normal syn. Här får du veta mer om dem och en del andra näringsämnen som också ingår i Ocuvite Complete.

DHA (Omega-3): Det finns flera olika typer av omega-3. En av dessa kallas DHA. Det är en speciell sorts fett, som har många viktiga funktioner i kroppen. Ögats synceller (tappar och stavar) i näthinnan, och särskilt i gula fläcken, innehåller mycket av just DHA. Det bidrar till att bibehålla normal synförmåga.

Zink: Är en mineral, som hjälper kroppen att omsätta fettsyror. Den bidrar till bibehållen normal synförmåga och skyddar mot oxidvit Cativ stress.

C-vitamin: En antioxidant som har många viktiga funktioner i kroppen. Bland annat gör den det lättare för kroppen att ta upp järn. C-vitamin skyddar också mot oxidativ stress.

E-vitamin: En annan viktig antioxidant, som skyddar mot oxidativ stress.

Lutein: Är ett färgämne som finns i till exempel gula och orangea grönsaker och gröna bladgrönsaker. Ögats gula fläck (makula) innehåller mycket lutein.

Zeaxantin: Är en nära släkting till lutein och fungerar på ungefär samma sätt. Även zeaxantin finns det gott om i gula fläcken. Lutein och zeaxantin är de ämnen som ger gula fläcken dess färg.

Ocuvite Complete är ett kosttillskott som inte kan ersätta en varierad kost. Men det är ett bra komplement för den som vill få i sig zink, E-vitamin, C-vitamin, lutein, zeaxantin och DHA/omega-3. Ocuvite Complete tas som en kapsel morgon och kväll tillsammans med måltid. Den rekommenderade dosen ska inte överskridas. En förpackning innehåller 60 kapslar 


Pris   199:-
 

 

 

 
Syn-hälsokontroll: Synundersökning inkl. tryckmätning, ögonbottenfotografering samt kontroll av binokulära synproblem, synfält och ortoptisk status, eventuellt dilatering vid behov och ögonläkarbedömning 1195:- 
Boka tid direkt online via vår hemsida eller Välkommen att kontakta oss på Tel. 08-651 00 32

Välkommen in till oss, så berättar vi vad vi kan hjälpa dig med!