Transition färgeskiftande glas & UVX

Välkommen att kontakta oss på Tel. 08-651 00 32

 

Upplev din nya värld med Transitions Glas. Transitions är det mest rekommenderade färgskiftande glaset i världen. Dina glasögon har stor betydelse för skyddet av dina ögon mot solens strålar. Dagligen exponeras du av UV-strålning, men det är en strålning som du inte ser, den ligger i våglängdsområde som inte uppfattas av ögat. Du kan dock känna av att UV-strålningen existerar, tex. sommartid då du blir solbränd. Cormea7 teknologin är en exklusiv färgformel som på molekylär nivå får glasögonglasen att bättre reagera på indirekt solljus och bli mörkare under varma dagar. Tack vare patenterad färgteknologin ser användaren bättre i växlande ljusförhållanden och färgerna återges noggrant och naturligt.


2015-01-12 Transitions glas finns nu även som Transitions ® XTRActive. ™ Essilors mörkaste vardagliga glas någonsin som snabbt anpassar sig och blir klara i mörkret och förvandlas till  traditionella solglasögon i full sol. De anpassar kontinuerligt till skiftande ljus under alla förhållanden genom att känna och anpassa sig till synligt ljus samt osynligt UV-ljus, de är Essilors första vardagliga glas som även blir mörkare inne i en bil.


• Våra mörkaste vardagliga glas någonsin, även i höga temperaturer.
• Blockerar 100% av solens skadliga UVA & UVB-strålar.
• Mörkare bakom bilens vindruta.
• Optimera synen, förbättra öga komfort och minska bländning.
• Bekväm lätt inomhus nyans.
• Speciellt utformad för att fungera med de flesta ramar.



Crizal Transitions - Nu också i färgen grafitigrön. Stil, komfort och säkerhet. Nu kommer Crizal Transition i färgen grafitigrön, den legendariska färgen för solglas. Det är färgen som saknats och som solglasögonanvändare känner och älskar. Den gröna färgen tillhör ett element av stil. Det är viktig för många modemedvetna solglasögonanvändare som förväntar sig mer, utöver optisk komfort och säkerhet. Den nya patenterade färgteknologin i de grafitigröna glasen innebär att färgerna återges nästan intill perfekt och naturligare än i traditionella solglas. Den klassiska Iconic Green har sedan 50-talet förknippats med en cool livsstil. Dagens glasögonanvändare kräver flexibilitet . Transition i grafitigrön är den perfekta lösningen för er yngre, modemedvetna glasögonanvändare med ett aktivt liv på café, in och ut ur butiker etc.

 



Färgskiftande glas och UV-skydd:


UV-skyddet hos glasögonglas är beroende av glasets material, inte av dess färg. Ett glasögonglas ger därför inte skydd mot UV-strålning bara för att det är färgat. UV-ljuset är vad vi kallar kortvågigt ljus, som i intensiv och långvarig exponering kan ge skador på ögat. UV-ljus består av och delas upp i tre grupper; UVA, UVB och UVC strålar. Crizal Transitions glas blir nu tillrävckligt mörka utomhus och är självklart helt klara inomhus. Det nya färgskiftande glaset ger upplevelsen av överlägsen färgåtergivning och komfort i kombination med ett avancerat skydd mot UV-strålar både från glasets fram- och baksida.

¤ UVA strålning bör solglasögon skydda oss emot

¤ UVB strålning är till viss del skadlig men tas normalt upp av ögats hornhinna och lins. Det är strålningen som kan göra oss t ex."snöblinda".

¤ UVC strålning är oerhört skadligt men når aldrig jordytan utan absorberas av ozonskiktet.


UVX:

UVX är en speciell behandling för plastglas som absorberar 100% av UVA och UVB-strålning. Den är lämplig till många grupper av människor, som utsätts för intensiv UV-ljus. Även i förebyggande syfte. UVX-behandling är normalt svagt brunfärgad men går även att kombinera med en mörkare solglas-färg. Ett bra alternativ för glasögonbärare som önskar solglas, är ett mörkfärgat plastglas kombinerat med UVX-behandling.





Transitions III

Nu finns det ett färgskiftande plastglas med totalt UV-skydd och egenskaper som ger dig som glasögonbärare komfort och mycket behaglig bärande.

¤ Reagerar snabbt: Glasen mörknar snabbt vid exponering av UV-ljus och har en snabb återgång av färgen när ljusintensiteten avtar.

¤ Klart  opåverkat: När Tarnsition III inte är exponerat av UV-ljus är glaset endast svagt färgat, 6- 10%.

¤ Attraktiv och stabil färg: Glaset har en jämn färg över hela glasytan oavsett glasstyrka. färgen är behaglig brun, grå eller grön.

¤ Lättare glas: Transition III har halva vikten jämfört med färgskiftande mineralglas.

¤ Totalt UV-skydd: Glasen absorberar 100% av UVB och UVA strålar.



Transition III är ett mycket bra val till dig som söker en totalprodukt med många bra egenskaper. Särskilda solglasögon kan behövas vid speciella tillfällen när solljuset är mycket intensiv. Några tips: för att snabbt vänja sig vid nya glasögon är det bäst att bära dem regelbundet, speciellt i början. Undvik att lägga glasögonen i närheten av stark värme och förvara dem alltid i fodral. Rengör glasen enligt tillverkarens anvisningar. Kontrollera synen regelbundet , det mår dina ögon bäst av.





Transitions glas är klara glas som automatiskt anpassar sig till ändrade ljusförhållanden och bidrar att skydda dina ögon mot bländning och skadlig UV-strålning. Transitions glas minskar bländning och förbättrar därför seendet samtidigt som de bidrar till att minska ansträngning och ögontrötthet. Ögonen mår bättre - hela dagen. Dina ögon behöver lika mycket skydd mot UV-strålning som din hud. Transitions glas blockerar alltid UVA- och UVB-strålning till 100% och hjälper dig att bevara ögonens hälsa och välbefinnande. Med Transitions behöver bara ett par glasögon. Inomhus är glasen helt klara och utan färg, men när du vistas utomhus mörknar glasen olika mycket beroende hur starkt solljuset är.Transitions färgskiftande glas anpassar sig automatiskt och snabbt efter det intensiva ljuset utomhus. Samtidigt blockerar de 100% UV-strålningen som annars kan bidra till bestående ögonskador. Transitions ger dig god syn-hälsa och syn-komfort under alla ljusförhållande. Välj glas efter din stil! Transitions är lika positiva för ditt utseende som de är för din syn. Glasen finns i en grå och en brun nyans och passar i nästan alla bågar. Du har möjlighet att välja ett glas som passar just din stil.

Transitions färgskiftande glas: Fördelar i en skala från 1 till 3

¤ Klara inomhus: 3

¤ Anpassar sig automatiskt efter ljuset: 3

¤ Mörka utomhus: 3

¤ UV-Skydd: 3




 


Original Transitions glasögonglas är utformade för att möta behoven hos en majoritet av dem som uppskattar värdet av glasögon erbjuder adaptiv objektiv teknik. Med den bredaste utbud av objektiv konstruktioner och material att välja mellan, original Transitions glasögonglas snabbt anpassa mellan inomhus och utomhus förhållanden, som erbjuder en klar fördel över vanliga klara glas.


• Ändra från tydliga inomhus till mörka utomhus
• Tydlig som en vanlig klar lins inomhus och på natten
• Blockera 100% av solens skadliga UVA & UVB-strålar
• Finns i grått eller brunt
• bredaste utbud av objektiva konstruktioner och material att välja mellan

 

 

NEW Transitions® VantageTM Glas.


Det finns klara glas som kan mörkna. Det finns solglasögon som är polariserande. Men aldrig tidigare har vardagliga glasögonglas kunnat både blir mörkare och polariserande i utomhus ljus. Tills nu. Man tog de ​​traditionella Transitions glasögonglas du känner och älskar och lagt rörlig polarisering som ökar när glasen blir mörkare. Och det innebär att din syn blir skarpare och skarpare. Färgkontrast och perception blir rikare, levande och mer levande. Allt detta, även i den ljusaste utomhus bländning.

•Världens första och enda vardagliga glas som är praktiskt taget klara inomhus och mörkare och polariserande utomhus.
•Märkbart skarpare syn.
•Rikare, levande och mer intensiva färger.
•Glas och vatten ser mer transparenta utomhus.
•Bländning reduceras för att ge mer komfort, även i det kraftigaste solljus.

•Blockerar 100% av solens skadliga UVA-och UVB-strålar.

 

 

Transitions ® Performance sunwear Produkter.

 

Transitions ® Performance sunwear är högpresterande solglas särskilt utformad för utomhusbruk. Traditionella solglas har samma mörka nyans oberoende av solljusets styrka. Det är därför i vissa situationer vissa solglasögon kan tyckas alltför mörka, medan i andra situationer samma par kanske inte verkar tillräckligt mörka. Transitions ® Performance sunwear kan själv justera och ändra nivån av mörker med den förändrade mängden solljus så att du kan se bättre för att kunna prestera ditt bästa.

• Solglas som anpassar från mörkt till mörkare beroende på solsken.
• erbjuder en mängd olika färger och sortiment av färgton för utomhus behov.
• Flera unika produkterbjudanden avsedda för specifika utomhusaktiviteter.
• Blockerar 100% av solens skadliga UVA & UVB-strålar.
• Kompatibel med många ram märken och stilar för att skapa anpassat utseende.
• Finns som receptbelagda och receptfria.

 

 

2013-03-28 Teknologier och produkter utvecklas och förbättras kontinuerligt, vilket ger bättre möjligheter och lösningar för dig som glasögonbärare. Nu kommer nästa generation av Crizal Transitions med bättre syn-komfort både inomhus och utomhus. Crizal Transitions VII har 100% UV-skydd mot UV-strålar som träffar glasets framsida. Om du kombinerar Crizal Transitions VII  med Crizal UV behandling, elimineras även de skadliga UV-strålar som annars reflekteras från glasets baksida i i ögat. Finns i brunt och grått. Den grå färgen är dock optimerad så att färgåtergivningen är mycket mer naturlig än hos tidigare generationer Transitions.

 

Crizal Transitions VII High performance adaptive lenses. Crizal Transitionsglas är den perfekta lösningen eftersom den eliminerar irriterande bländning och ger glasögonbäraren 100% skydd mot UV-strålar från alla vinklar i alla tänkbara situationer. Den nya Crizal Transitions VII-glasen växlar färg snabbare och är mer känsliga för indirekta UV-strålar. För glasögonbäraren innebär detta att även om man har solen i ryggen eller en hatt på sig för att blockera solen, ändrar glasen färg och eliminerar irriterande bländning. Bäraren upplever en mycket bättre och mer bekväm lösning med den nya generationen Transitions.

 

Temperaturkänsligheten har också förbättrats. När solen skiner och temperaturen stiger behåller Crizal Transitions VII sin mörka nyans bättre än tidigare generationer. Crizal Transitions VII är upp till 21% mörkare i brunt och 15% mörkare i grått vid 27 C jämfört med  Transitions VI. Crizal Transitions VII passar alla målgrupper till de som störs av solljus eller till glasögonbäraren som vill ha en flexibel lösning till sitt extra par glasögon. Tre fördelar med  Crizal Transitions VII:

 

¤ 76% av alla glasögonbärare med klara glas störs av starkt ljus och upplever att de blir bländade. Detta gäller särskilt dem över 45 år eller med katarakt både före och efter operation. Crizal Transitions-glas eliminerar bländning och ger en avslappnad syn.

 

¤ Crizal Transitions VII är et perfekta glaset i situationer  där ljusförhållandena ändras , men glasögonbäraren inte kan byta sina glasögon, till exempel vid löpning eller cykling.

 

¤ Crizal Transitions VII med Crizal UV garanterar 100% UV-skydd för ögonen och området runt omkring. Detta eliminerar risken för Uv-skador i , på och omkring ögonen - fina rynkor runt ögonen uppstår till exempel snabbare ju mer UV-strålar huden utsätts för.

 

Approved by Wearers.  U&A Sunwear 2012. Prövad i Frankrike, Italien och USA av glasögonbärare  med klara basglas i åldrarna 20 till och med 65 år.

 

 

 

Prisuppgift: På produkter som finns i Varilux-programmet hos Essilor. 

Progressiva glas med Transitions: Från 2432:-/glas Hårdhetsbehandling ingår.


Bifokala glas med Transitions: Från 1405:-/glas Hårdhetsbehandling ingår.


En-styrk glas med Transitions: Från 476:-/glas Hårdhetsbehandling ingår.


Boka tid direkt online via vår hemsida eller Välkommen att kontakta oss på Tel. 08-651 00 32


Hej. Har du frågor, eller vill boka en tid hos oss? Ring: 08 - 651 00 32